Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Potřebuju poradit!! Prosím

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Zdravím všechny.. Kupuji novou sestavu a mám na výběr z různých grafáren, tak se s vámi chci poradit, která by byla nejlepší. Cenově jsou na tom tuším podobně.
    Parametry PC:
    MB - GIGABYTE M720-US3 (http://www.alza.cz/gigabyte-m720-us3-d111002.htm)
    CPU - Phenom II x4 840 3.2Ghz
    RAM - 4GB DDR3 1333mhz
    HDD - 750GB
    Zdroj - atx 650W fortron

    Karty na výběr jsou: GF GTS250 1GB / HD5750 1GB / HD5670 1GB

    Prosím poraďte, docela to spěchá. Předem dík moc všem!
    P.S. I s jednou z těch karet to bude za 6500Kč. Je to dobrá cena? (všechny komponenty jsou nové)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    HD5750 je z tohoto výběru nejlepší.

    PS: Příště pojmenuj svůj thread inteligentním jménem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Až na to, že doska GIGABYTE M720-US3 podporuje pamäte DDR2 ....a v príspevku vidím
    4GB DDR3 1333mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Ta deska se mi moc nelíbí... nechlazená napájecí kaskáda, nForce čipset...
    Je tak 1-1.5 let stará a je to lowend za 1000kč ve své době...
    Dávat ji jako podvozek pro 4jádro mi nepřijde jako nejlepší nápad...

    CPU - x4-840 není plnohodnotný phenom, i když se tak jmenuje. Chybí mu L3 cache.
    To je až x4 -955 BE. stojí asi jen o 200kč více + má odemčený násobič (i když na téhle desce bych opravdu raději netaktoval...). Buď bych vzal 955 BE nebo klasický athlon x3 a pokusil se odemknout 4té jádro, když bych chtě šetřit na CPU.

    650W zdroj - naprostá zbytečnost. Stačí 400.
    Já ti nevím...asi bych to nebral, přijde mi to jako zbavit se toho, co zavazí na skladě a nikdo to nechce + kvůli RAM to ani nebude pasovat dokupy.

    Takže jinak - jaké jsou požadavky a jaký je rozpočet?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Požadavky jsou slušné herní PC, které ve slušné kvalitě utáhne i novější věci. Ale nepotřebuju žádnej hardcore comp za 20000Kč. No a abych se vešel tak do 7000Kč. Ty bys mi poradil něco lepšího? Btw už jsem teda zařídil aby to byl X4 955 a ohledně tý desky se v tý nabídce splet. Je to nějaká docela slušná Gigabyte (bohužel nevím přesně jaká) a DDR3 určitě umí a všechno pasuje.. Potom by to bylo s cenou dobrý? Těch 6500? Btw určitě stačí třeba 500W zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    zvládl by to i 350W zdroj, jen aby byl kvalitní. 400-500 a bude tam i slušná rezerva do budoucna. Doporučuji např. Seasonicy, nejsou drahé, jsou kvalitní, dost utáhnou.

    desku nemůžu schválit, dokud ji neuvidím

    jinak, když by to bylo za běžné ceny v eshopu a z nvých věcí:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0110GB0113MU01
    (ta grafika stačí v slabší 512MB verzi, stojí o 200-300 méně, ale je nedostupná) a stím, že tam není case, mechanika...
    tak to vychází na 7k, ale s obyčejným dvoujádrem... s x4 955 BE na 8k.
    pro tu grafiku ale nebude dvoujádro nějak velkou brzdou. Ty 3GHz stačí a málokterá hra využije více než 2jádra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Já doporučuji se klidně na CPU, grafiku a paměti podíval na Aukro. Občas tam jsou zajímavé kousky za velmi dobrou cenu (někdo třeba chce místo silného PC supersilné, tak prodává atd.).
    Jeden počítač jsem stavěl komplet z Aukra (kromě disku) a jede skoro rok bez problémů a není to žádné ořezávátko.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Jenže já se bojím, že nemám nikoho, kdo by mi to sestavil dohromady... Asi bych to sám nezvlád. Btw.. Jakou že máš sestavu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    Jenže já se bojím, že nemám nikoho, kdo by mi to sestavil dohromady
    Tak to jo, pokud to neumíš, je lepší koupit novou a nechat si ji sestavit. Každopádně bez case ti ji asi nesestaví a pokud tam budeš chtít tu starou, účtujou si myslím nějaký poplatek (200 CZK? - Alfacomp).

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    Jakou že máš sestavu?
    Sestavy mám 3, od úplné šunky na net, až po herní HTPC. Tu z Aukra jsem stavěl kamarádovi- přesné označení komponent nevím, ale tak zhruba: MB 770 něco něco, Phenom X4 BE (ale nechtěl ho taktovat !!), 4 GB RAM, Fortron Blue Storm, HD 4870 Toxic (to byl mimochodem dobrý kup, bral jsem dvě- jednu i pro sebe; chlap prodával crossfire set). Deska 1000, CPU 2500, RAM 1200, zdroj už nevím, GPU 2x 2000 CZK
    U Aukra se musíš obrnit trpělivostí. Ne vždy brát za každou cenu, počkat si. Jednotlivé aukce trvají cca 7-10 dní, za tu dobu se otočí hodně zboží a nastoupí nové. Výslednou cenu pak určuje, kolik lidí jako ty, chce tu věc a jak moc
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 05-07-2011 v 16:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Prosím, prosím.. Mám dotaz. O čem rozhoduje frekvence RAMek.. Mám totiž vybranou desku na cross-fire, co má navíc 6 slotů na DDR3 paměti, ale max. frekvence je 1066MHz (po přetaktování - což neumím - 1333MHz) vadí to hodně? Že to není třeba 1600Mhz? Dík za odpověď..
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nebolo by lepšie rovno uviesť o akú dosku sa jedná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    ... frekvence je 1066MHz (po přetaktování - což neumím - 1333MHz) vadí to hodně?
    Ani moc nevadí. Vyšší frekvence/latence modulů RAM nepřinese moc výkonu navíc.

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    Že to není třeba 1600Mhz?
    Důvodem je integrovaný paměťový řadič přímo v procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    OK, dík moc.. Takže jinak je ta deska dobrá? Na i7 920 a zatím jednu 4890, později přidám další do cross-fire...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Procesory: Prosím, potřebuju poradit s procesorem
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-07-2014, 16:53
  2. Nutne potrebuju poradit s procesorem
    Od Dominisek123 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-05-2012, 15:57
  3. Potřebuju poradit - vyber NB
    Od Mates.Dv v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 25-08-2008, 18:19
  4. Potřebuju poradit
    Od Bear89 v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 09:50
  5. potrebuju poradit se zakladni deskou
    Od rolada v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-08-2007, 22:50