Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Lze opravit HDD v domácích podmínkách?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    3

    Mám porouchaný HDD, problém je v mechanické části ( disk se neroztočí ), zkoušel jsem vyměnit circuit board ale bez úspěchu. Koupil jsem druhý naprosto identický HDD. Je reálné vyjmout záznamové disky z porouchaného HDD a vložit do identického funkčního HDD a dostat se tak k datům a to vše v domácích podmínkách? Máte někdo s tímto zkušenosti?
    HDD Seagate Momentus 5400.6 500GB GForce
    Dík za radu, Tonda
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Myslíš jednotlivé plotny?
    Ne.
    Jediné zrnko prchu, které se dostane k plotnám, může mít pro HDD katastrofální následky.

    Pokud tam máš tak důležité data (proč proboha nezálohuješ? Já mám po zkušenostích s HDD důležité věci na 3 na sobě nezávislých HDD), budeš se muset poohlédnout po nějaké firmě, která se tím živí. Jsou to ale pálky. Na několika tisících to bude trpve začínat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    3

    jojo, přesně tak, měl jsem na mysli výměnu ploten.
    Zálohuju, ale vždycky tam bude prodleva, nemůžu zálohovat 3x denně. Tento disk je starý 3 dny a odešel. Trochu mě to překvapilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...mimochodem, bez vlastnictví speciálního nářadí se ani nedostaneš dovnitř. Musíš mít hvězdičkové šroubováčky různých průměrů, normálním křížovým to neotevřeš a navíc některé šrouby jsou skryté pod plombami.
    Jinak platí to, co uvedl předřečník. Já to jednou "cvičně" zkoušel s jedním párkem 3,5" Maxtorů, abych si nacvičil "grif" při snímání a nasazování raménka hlaviček. Disk se mi po přehození sice úspěšně točí (dokonce i v otevřeném stavu), ale stejně jsem z něj už nic nepřečetl. Jinak u jisté specializované firmy za takovou práci požadovali 10 tisíc K.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    3

    nářadí mám, je na to třeba torx, jen jsem potřeboval vědět, zda se to dá doma udělat, jestli se to někomu podařilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,151

    Můžeš být první, komu se to povede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Šroubováky a rukavice nejsou problém, ale v domácích podmínkách bez potřebného vybavení (diagnostické toolsy apod) nevím nevím. Zajímalo by mě co jsou tak za důležité data, že Vám to stojí za to. V příspěvku hovoříte, že Vám odešel po 3 dnech. Takže když předpokládám, že děláte na nějakém super tajném projektu, tak kolik se toho dá za 3 dny stihnout? Osobně vyvíjím proti SVN (CVS apod) a i když by se něco takového stalo, tak to raději napíšu znovu než abych se x dní bavil nejistým výsledkem.

    Ale proti gustu...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Myši: G500 půjde opravit?
    Od Elastopete v sekci Periferie
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2012, 17:53
  2. jak to opravit??
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-03-2011, 16:33
  3. Jak opravit DirectX???
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-12-2009, 22:51
  4. Lze opravit chybné soubory?
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 10:04