Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: DVD mechanika nelze najít

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Zdravím,

    mám po relativně krátkém čase další problém, se kterým bych potřeboval poradit.

    DVD mechanika SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-S223B se nechce hlásit. V průzkumníku není vidět žádný disk D, pouze hlavní Cčko a Ečko jako externí harddisk. Mechanika nikde. Když do ní vložím disk, ani se ho nepokusí načíst. Musím restartovat PC, potom disk načte a normálně s ním pracuje, až do chvíle, kdy práci s daty na disku ukončím. Pak mechanika zase zmizí a musí se restartovat počítač.

    Tohle začalo dělat po výměně mechaniky servisem, minulá mechanika přestala vypalovat. Tahle čte i vypaluje, jenom dokud na ni počítač "nezapomene".

    Pozn.: mechanika úplně chybí i ve správci zařízení.

    Nevím co s tím.
    Naposledy upraveno uživatelem MarekVys: 03-07-2011 v 17:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Zajímavé. Zkusil bych reklamaci opravy v servisu (jestli máš doklad a není to dlouho) ať si to vyřešej sami (měli by zadarmo - záleží na tom jak jsou slušní), případně aspoň pořádně zkontrolovat kabely.

    Jakou máš desku? Jestli to není nějakej historickej kousek, co pořádně nepodporuje SATA disky/mechaniky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    PC je v záruce -> kabely tak nezkontroluji, servis by měl ale být ZASE zadarmo.

    Ale chtěl jsem předtím zkontrolovat nějaké to softwarové todlencto... ale nevím jak a co. Aktualizovat firmware mechaniky nemůžu, ani program Samsungu na update, ba ani program na rozpoznávání verze mechaniky.. nemůže mechaniku najít.

    MB je MSI P55M-GD45 (celá sestava v podpisu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    Mechanika "se objeví" po každém restartu pravidelně ? Napadá mě, jestli nedošlo pži výměně ke špatnému připojení napájecího či datového kabelu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Tak ten FixIt nepomohl... když ho zkusím a mechanika není vidět, napíše, že žádnou nemám a nenajde žádný problém. Když FixIt spustím, v době kdy mechanika jde, detekuje ji a ptá se mě, zda mám problém s vypalováním nebo čtením, oboje jde ale ok. Jenom mizí mechanika.

    Když je vidět, je ve správci zařízení jako TSSTcorp CDDVDW SH-222AB ATA Device (jednotky DVD/CD-ROM)
    --Umístění 0 (Channel 1, Target 0, Lun 0)

    Co se restartu týče, ne nutně je mechanika vždy zpět, už se mi stalo, že jsem restartoval PC a mechanika nikde. Naopak se mi už stalo, že jsem myslel, že je problém vyřešen, celý den, od rána do večera tam byla a jela, k večeru, když chci vypnout PC, vidím, že je fuč.

    poznámka na okraj, mám pocit že se PC nějak pomaleji zapíná, dýl zůstává logo Windows.. ale to může být můj pocit nebo je to způsobeno něčím jiným....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Jak bych mohl zjistit, zda je chyba ve winech nebo jinde... dá se nějak z win skočit do BIOSu a zkontrolovat tak nepřítomnost mechaniky tam? Když mechanika zmizí, tak jak z "tento počítač" tak ze "správce zařízení". Pokud zmizí i z BIOSu, měla by to být asi spíš HW chyba ne? A pak tedy opět servis.

    Ale já se obávám že je to SW chyba.. vypadá to jako chab win7 popsaná na netu, ale FiXIT ani jiné návody na to neplatí...

    Nevím co s tím zkusit. Zkusil jsem odinstalovat vše co má něco společného s mechanikou... DaemonTools, Ashampoo Burning studio.. zkoušel jsem aktualizovat ovladače pro řadiče ATA. Změnit označení mechaniky z D na M,..

    a vždycky mechanika, dříve či později, zmizí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Taky bych to tipoval na špatnej kabel, příznaky tomu odpovídají (ale pokud je PC zapečetěný, tak ti nezbejvá než to dát na reklamaci i kvůli takovýhle kravině)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    A ty máš case zapečetěnou ? Pokud ano, zkus zavolat k prodejci, jestli musíš přivézt celý počítač či můžeš case otevřít a zkontrolovat kabeláž k DVD mechanice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od MarekVys Zobrazit příspěvek
    ...dá se nějak z win skočit do BIOSu a zkontrolovat tak nepřítomnost mechaniky tam?
    Ano dá se - při každém zapnutí nebo restartu stačí stisknout DEL (nebo F2, záleží na biosu - vše je kdyžtak popsáno v manuálu)

    Pokud mechanika v biosu bude, jedná se o softwarovou chybu. Protože je to ale MSI, doporučil bych mechaniku zapojit až na druhý sata konektor (nebo třetí - prostě nechat první prázdný, nezapojený). Dále bych doporučil přepnout v biosu mechaniky a disky na NATIVE SATA a ne na IDE mód - před přepnutím bude ovšem nutné přeinstalovat ovladače jinak nenaběhnou windows (Visty a W7 stačí "opravit" instalačním dvd)

    Problém s mizejícími mechanikami je tu na fóru popsán (úprava v registrech - low/high levels)...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Ano, bedna je zapečetěná a nemyslím si, že by mi dovolili ji rozpečetit, už u minulé reklamace se dušovali ,že se jim zdá přelepená a možná jsme do počítače zasahovali :P Nechci jim dát příležitost vymanit se ze servisu zdarma.. který je navíc rozšířen na 3 roky a ještě to nemám ani rok.

    Co se BIOSu týče, při restartu se do něj dostanu, problém je, že po restartu je mechanika většinou vidět i ve Win, zmizí až po čase.. chtěl bych si to nejlépe v BIOSu ověřit ve chvíli, kdy vím, že Win ji nevidí.

    Problém mizejících mechanik na foru, jsem přes vyhledávání nenašel... kdyby byl odkaz, tak díky. Hledal jsem dost i mimo web, našel jsem pár rad a problémů s mechanikama na Win7, nějaké opravy v registrech, ty jsem zkoušel, dané registry ale nebyly k nalezení. FixIt žádnou chybu také nenajde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,244

    IMHO nejjednodušší bude sestavu dát do servisu nebo si různými zásahy akorát "rozvrtáš" systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Richmond
    Problém s mizejícími mechanikami je tu na fóru popsán (úprava v registrech - low/high levels)...
    Zrejme mas na mysli Lower/UpperFilters, potazmo GearASPI...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Zrejme mas na mysli Lower/UpperFilters, potazmo GearASPI...
    Přesně Je to práce přinejhorším na 5min (a registry jdou exportovat takže žádné rozvrtání systému fakt nehrozí - tedy pokud člověk není p*ča)... Pokud má tazatel možnost zavolat technika přímo na místo činu (a rovnou si do něj kopnout jako bonus) zvedl bych telefon, pokud ne - vrtal bych se
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele MarekVys
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    80

    Lower/UpperFiltery jsem z registrů odstranit zkoušel, podle návodu na internetu, na foru to tu stále nemůžu najít. Start - spustit regedit - LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Class - 4d36e965-e325-11ce-bfc1-08002be10318. Upper/Lower filter nejsou přítomny.

    Tak tím to asi nebude. Leda že bych byl úplně mimo a hledal ve špatné složce, ale už jsem to x-krát kontroloval.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: filtry.jpg 
Zobrazení: 474 
Velikost: 300.3 KB 
ID: 22180  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...a v BIOSu je mechanika vidět?

    edit: kdyžtak bych byl pro původní postup: kontrola v BIOSu a pak teprve něco mazat (také by bylo dobré zvážit funkci exportování registrů ať je v případě nehody kam se vracet) Jako ne že by to bylo těžký, ale řezat si pod sebou větev není extra dobrej nápad
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 06-07-2011 v 12:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. nemohu najít data
    Od sumec69 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-02-2012, 19:16
  2. Nemůžu najít externí hdd
    Od Sixs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 15:59
  3. Kde najit ovladac?
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 18:57
  4. Problém s USB porty: nelze najít hardwarové zařízení (kód 41)
    Od jeninicicek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 16:35
  5. Kde najít AMD driver 1.3.2.16
    Od Walker5501 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-12-2007, 23:53