Zdravím. Mám repra zapojené do pc přes AV receiver optikou. Používám media player classic home cinema a pouštím na něm hd filmy v mkv. Problém nastane když mají hrát zadní repro. Když nastavím na AV receiveru 5each stereo (tedy aby hrály i zadní repro to co přední), tak hrají normálně. Jakmile ale v dts nebo dolby digital ve filmu někdo promluví zezadu a reprodukují to zadní repra, tak to zní jakoby dotyčný člověk mluvil z velké vzdálenosti a ještě přitom stál uprostřed velké prázné haly. Dělá to v různých filmech na různé nastavení receiveru (nehledě nato jestli je u nich zpoždění 5ms nebo 40ms). A kromě toho se mi zdá že nevytváří efekt prostoru tak jak by měli. Různé prolítání letadel a podobně prostě není to co bývalo když sem ty samé repra slyšel hrát připojené k dvd přehrávači. Teď je mám připojené optikou do zvukové karty Creative X-FI Titanium ale ani v zapojení do integrované realtek 7.1 to nebylo lepší. Problém dle mého musí být někde v nastavení přehrávače nebo receiveru.
trošku zmateně napsáno, chápu to tak, že repra máš připojený do receiveru a ten propojen s PC optikou... :)
problém bych hledal v nastavení zvuku na přehrávači. mrkni se, jestli tam máš nastavený output na SPDIF. taky zkontroluj nastavení výstupu zvukové karty a případně mrkni, jestli to "neblokuje" nastavení v nějakém přehrávači, který si třeba někdy zkoušel a už na něj zapomněl.
receiver bych vyloučil, ten jen nedostává správná data, takže zvládne jen tu emulaci
problém bych hledal v nastavení zvuku na přehrávači. mrkni se, jestli tam máš nastavený output na SPDIF. taky zkontroluj nastavení výstupu zvukové karty a případně mrkni, jestli to "neblokuje" nastavení v nějakém přehrávači, který si třeba někdy zkoušel a už na něj zapomněl.
receiver bych vyloučil, ten jen nedostává správná data, takže zvládne jen tu emulaci