Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: flash biosu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    zdarek nikdy jsem neflashl Bios,ale chci přečetl jsem si článek http://www.svethardware.cz/flashovan...-na-to/12462-3 a rozhodl se teda pro akci,ale jak jsem rychle začal tak jsem rychle skončil respektive u kroku Vytváření disket. Po naformátování diskety jsem zjistil, že mám zcela jiné soubory(viz. příloha) než jsou uvedené (ukázané) v článku a už jsem nevěděl, které nechat a vymazat když jsem smázl všechno (disketa se dostala do stavu mrtvá). Zajímalo by mě co vlastně znamená soubor(program) KEYB a MODE, pokud jsem tyto nechal disketa se načetla. Můj další problém je v tom že neumím napsat v příkazovém řádku Biosu převrácené znaménko nevím jak se píše. Dík moc za rady jinak disketu jsem formátoval v OS XP.
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Ten článek je z roku 18.8.2005. Za tu dobu se už flashuje trochu jinak. Napiš, jakou máš desku a pak by měl být postup flashe jasný ze stránek výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Keyb - ovladač klávesnice
    Mode - záleží na syntaxi - zobrazí stav zařízení, změní nastavení tiskárny, nastaví typ zobrazovací jednotky, zavádí tabulku znaků a další. V tomhle případě asi nastaví tabulku znaků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    desku mám Transcend ts-alr4 na které je BIOS první verze - 1.20. a chci tam dát 1.42 a s tím převráceným znaménkem mi nikdo neporadí??? Vím že článek je z roku 2005,ale lepší článek o flesh biosu jsme nenašel.Pokud víte o lepší dejte sem odkaz
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Deska je poněkud stará (2001), takže článek bude asi aktuální. Pokud je převráceným znaménkem myšleno
    Kód:
    \
    dělá se to pravý ALT + Q.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    A je ten reflesh opravdu nutný? Řiďte se pravidlem- pokud funguje bez problému nic s tím nedělejte. V případě neočekávaného pádu PC máte zaděláno na slušný problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od j.albi
    Kód:
    \
    dělá se to pravý ALT + Q.
    Staci vynechat vyse zmineny prikaz keyb a napise ho normalne na anglicke. Ja jsem jeste nemel potrebu pri takoveto operaci psat nabodeníčka apod., vystacil jsem si s EN sadou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    Flesh biosu chci udělat proto, že údajně verze 1.20 není pro OS xp a já ho mám a další důvod je ten, že při vložení paměti už jsem to řešil na foru http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=60933 se mi pc resetuje. Tak jsem to chtěl vyřešit flesh Biosu. Ale mám problém podle článku se mi podařilo udělat zálohu stávajícího biosu na disketu. Při vytváření flash biosu nové verze na disketu se mi po formátování diskety na disketě neukáže autoexec.bat v postupu je že pokud chci automatický způsob musím do tohoto souboru vepsat AWDFlash soubor.bin/py /sn /cd /cc /cp tento soubor jsem nenašel. Tak jsem dal restart botování z diskety , disketa mi naskočila a chtěl jsem to udělat ručně napsal jsem do příkazového řádku Apřevrácené znaménko nevím jak napsat alt+Q mi nenapsalo znaménko), AWDFlash ALRA142.bin /py /sn /cd /cc /cp /wb odentroval jsem vyskočili mi okno takové jak jsem nahrával aktual bios. Ve spodní části okna mi blikalo červeně slovo Message a vedle toho Unknown Flash Type. Takže závěrem jsem flesh Bios neudělal toď vše . Jestli máte někdo nějakou radu co dál???

    Když otevřu novější verzi Biosu (ALRA142) viz. výše moje příloha, tak tam je program TSFLASH.exe šlo by použít třeba tento program místo AWDFLASH.exe, že by to bylo třeba tím ??? nevím
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    \ znaménko jde ještě napsat Levý ALT+92 (na numerické klávesnici). Jinak já s flashem pomocí diskety zkušenosti nemám, takže raději "radit" nebudu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od lupero7
    se mi po formátování diskety na disketě neukáže autoexec.bat
    v poradku, ten soubor se vytvari rucne
    AWDFlash ALRA142.bin /py /sn /cd /cc /cp /wb odentroval jsem vyskočili mi okno takové jak jsem nahrával aktual bios. Ve spodní části okna mi blikalo červeně slovo Message a vedle toho Unknown Flash Type. Takže závěrem jsem flesh Bios neudělal
    Ano, neudelal
    Když otevřu novější verzi Biosu (ALRA142) viz. výše moje příloha, tak tam je program TSFLASH.exe šlo by použít třeba tento program místo AWDFLASH.exe, že by to bylo třeba tím ??? nevím
    ano, vybal si ten archiv na disketu, nastartuj z ni a pak flashuj pomoci prikazu
    Kód:
    TSFLASH.EXE ALRA142.BIN
    .
    Jo a na \ se vykasli, nepotrebujes ho.Ale je to PRAVY Atl+Q nebo LevyCtrl+LevyAlt+Q
    Naposledy upraveno uživatelem zsdx: 05-07-2011 v 17:28 Důvod: \ :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    díky za rady zkusím to jak píšeš ještě čistě ze zvědavosti teoreticky by to ale mělo jít flashnout i programem AWDFLASH.exe je to přece univerzál program na flesh.biosu ne (píšou to )??? a pokud jsem jim byl schopen stáhnout aktual. bios na disketu, tak mi neleze do hlavy proč to nejde i flashnout. Ten soubor autoexec.bat vytvořím v jakém programu ?? a ještě jedna otázka ,když to budu flashovat stačí jen napsat TSFLASH.EXE ALRA142.BIN - vše velkýma písmena nebo má na to vliv i malé písmena a psát za to nemusím /py /sn /cd /cc /cp /wb???? dík za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    tak jsem to zkusil jak bylo napsáno stáhl jsem na disketu TSFLASH.exe a do příkazového řádku napsal A:\TSFLASH.EXE ALRA142.BIN a nic se nestalo ani mi nevyskočilo okno na flashování??? když jsem napsal A:\AWDFlash ALRA142.bin /py /sn /cd /cc /cp /wb tak aspoň to okno vyskočilo i když se to nefleshlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Mám len maličký dotaz ....
    Nabootoval si z diskety alebo len spustil príkazový riadok?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    45

    Nerozumím přesně tvé otázce v BIOS SETUPU mám nastavení botování z diskety na disketě mám viz. příloha. Nemám tam soubor Autoexec.bat protože z toho článku není zcela zřejmé, že ho tam mám sám vytvořit to jsem se dozvěděl až na tomto foru a nevím zda je tento soubor nezbytně nutný aby byl na disketě a v jakém programu ho mám vytvořit. V jednom článku jsem se dozvěděl, že je pravdou že mám soubor Autoexec.bat vytvořit sám a že mám nabootovat z diskety holý DOS (že by měl počítač načíst OS z diskety) tohle myslíš??? Upřimně přesně nevím co je tím myšleno
    Připojené obrázky Připojené obrázky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Autoexec.bat tam být vůbec nemusí. Vše se dá spouštět přímo v příkazovém řádku. V podstatě by měl stačit DIR na vypsání adresáře a možná CD.
    Nebo:
    Kód:
    a:\tsflash.exe
    Naposledy upraveno uživatelem j.albi: 05-07-2011 v 22:05
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 775: Flash biosu
    Od Tanis v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 12-03-2014, 09:54
  2. Problémy s PC (HW/SW): Flash biosu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-03-2014, 21:36
  3. Jak flashnout BIOS základní desky?
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 12:24
  4. Flash BIOSu
    Od TunerM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 19:41
  5. BIOSy: Flash BIOSU (premiera)
    Od Sunshine v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 23:30