Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Stary WD vs. WD Black

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    Zdravim
    Rad by som sa informoval o kolko si polepsim vykonom, ked vymenim niekolko rokov stary WD4000AAKS 7200ot asi 16MB bufer a pristupovej dobe 13.5ms (aspon takto to pise HD Tune) oproti novemu WD Black 1.5TB 7200ot a 64MB bufer a pristupovej dobe 4.2ms (bude mi skutocne vypisovat tuto hodnotu napr. v HD Tune?), ma to byt systemovy disk a chcem ho co mozno najvykonnejsi, ale na druhej strane aj cenovo prijatelny a SSD maju malu kapacitu a vysoku cenu aj ked tam je ta rychlost asi neporovnatelna a do velociraptora sa mi tiez moc nechce, to uz radsej ten SSD.

    Pripajam odkaz na ten konkretny disk:

    http://www.alza.sk/western-digital-c...he-d199415.htm

    a este jedna vec, je nejaky rozdiel medzi jednotlivymi kapacitami diskov? myslim,ze isty cas to tak bolo, ze niektore kapacity maly vacsie clustery a tym zaberal ten isty subor na tychto diskoch viac, tusim to boli 750GB, hrozi nieco taketo aj u 1500GB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Rozdíl v rychlosti bude značný (tedy v testech disku, v reálné práci to sice znát bude, ale zas zázraky to neudělá). Každopádně 1,5Tb black má 3x500Gb plotny a je to asi nejrychlejší 7200ot disk na trhu.

    p.s. 4.2ms je jen pohyb hlavičky a vypisovat se ti nikde nebude. Je potřeba připočíst rotaci disku a reálná přístupová doba bude tak 10-11ms.. prostě marketingové kecy. Reálná rychlost viz thread na overclock.net
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no tak to by pre moje ucely mohlo byt celkom v poriadku, viem,ze to neni SSD, ale v ramci takychto klasickych diskov by to mohlo byt aspon o nieco sviznejsie ako ten moj stary, ktory ma uz vazne zopar rokov, ale zato bez jedneho chybneho sektoru

    Inak 10 000ot disk bude asi podstatne rychlejsi ze? lenze to maju iba velociraptori a tie mi pridu dost drahe, tam by sa dalo uvazovat uz rovno nad tym SSD i ked s o nieco nizsiou kapacitou, ale ten WD black bude dostacujuci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Nie je to síce odpoveď na položenú otázku ale nedá mi to sa neopýtať:

    Nebude rozumnejšie nez 1,5TB disk ktorý bude na systém a aj na dáta kúpiť na systém:
    http://www.alza.sk/western-digital-c...he-d197790.htm

    Na dáta (to že je Advanced formát by som neriešil - stačí nechať disk ako jednu partíciu a použiť spojku - ak to bude na PC s Windows XP):
    http://www.alza.sk/western-digital-c...at-d244536.htm
    http://www.alza.sk/western-digital-c...at-d245785.htm

    Cenovo je tá kombinácia 500+1000 o 10€ viac než 1,5TB Black.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od Noedar Zobrazit příspěvek
    Zdravim
    Rad by som sa informoval o kolko si polepsim vykonom, ked vymenim niekolko rokov stary WD4000AAKS 7200ot asi 16MB bufer a pristupovej dobe 13.5ms (aspon takto to pise HD Tune) oproti novemu WD Black 1.5TB 7200ot a 64MB bufer a pristupovej dobe 4.2ms (bude mi skutocne vypisovat tuto hodnotu napr. v HD Tune?), ma to byt systemovy disk a chcem ho co mozno najvykonnejsi, ale na druhej strane aj cenovo prijatelny a SSD maju malu kapacitu a vysoku cenu aj ked tam je ta rychlost asi neporovnatelna a do velociraptora sa mi tiez moc nechce, to uz radsej ten SSD.

    Pripajam odkaz na ten konkretny disk:

    http://www.alza.sk/western-digital-c...he-d199415.htm

    a este jedna vec, je nejaky rozdiel medzi jednotlivymi kapacitami diskov? myslim,ze isty cas to tak bolo, ze niektore kapacity maly vacsie clustery a tym zaberal ten isty subor na tychto diskoch viac, tusim to boli 750GB, hrozi nieco taketo aj u 1500GB?
    jen taková poznámka má tvá deska podporu sata lll a ahci ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    A k čemu by mu mělo byt SATAIII když ten disk nevyužije ani rychlosti SATAII?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    A k čemu by mu mělo byt SATAIII když ten disk nevyužije ani rychlosti SATAII?
    Novší disk má novšiu elektroniku (je to vidieť aj na spotrebe v technických údajoch) a môže mať iné vylepšenia. Stačí použiť spojku a bude to SATA II. SATA III som nebral ako hlavný dôvod.

    PS: Podobnú kombináciu mám na doske so soc. 939 kde je SATA II radič. Problém v tom nevidím.
    PS2: Namiesto EARX sa dá kúpiť a za menej EARS, ten je SATA II.
    Naposledy upraveno uživatelem MiBa: 05-07-2011 v 22:02 Důvod: Vymazanie jedného "zbytočného" slovíčka
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    A k čemu by mu mělo byt SATAIII když ten disk nevyužije ani rychlosti SATAII?
    proč by se jinak ptal na satalll hdd??????? já mám wd 1 Tb a rychlost v hd tune byla něco kolem 250Mb/s
    a jestli chce co nejrychlejší system tak at si vytvoří virtuální disk a system hodí na něj
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek.JPG 
Zobrazení: 75 
Velikost: 31.1 KB 
ID: 22177  
    Naposledy upraveno uživatelem hugostieglitz: 05-07-2011 v 23:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    Citace Původně odesláno od MiBa Zobrazit příspěvek
    Nie je to síce odpoveď na položenú otázku ale nedá mi to sa neopýtať:

    Nebude rozumnejšie nez 1,5TB disk ktorý bude na systém a aj na dáta kúpiť na systém:
    http://www.alza.sk/western-digital-c...he-d197790.htm

    Na dáta (to že je Advanced formát by som neriešil - stačí nechať disk ako jednu partíciu a použiť spojku - ak to bude na PC s Windows XP):
    http://www.alza.sk/western-digital-c...at-d244536.htm
    http://www.alza.sk/western-digital-c...at-d245785.htm

    Cenovo je tá kombinácia 500+1000 o 10€ viac než 1,5TB Black.
    ten stary WD bol ako system, teda este je, ale mam aj 1TB samsung na data, tak preto som pozeral len nieco na system a ked porovnam cena/vykon, tak mi pride 1.5TB asi najvyhodnejsi a mam tak aj automaticky vyssiu kapacitu ako s 500GB a nemusim zbytocne krmit dalsi disk a da sa rozdelit na 500 + 1000 a mam to to iste a lacnejsie a rychlejsie a s mensiou spotrebou ak sa mylim, tak sory
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    inak disk planujem dat do tejto dosky:

    http://www.alza.sk/asus-p8z68-v-d241247.htm

    takze s rozhranim by problem byt nemal
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Starý počítač
    Od Overdose v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-03-2011, 19:53
  2. starý HW
    Od Janeks v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-02-2008, 17:31
  3. Starý zdroj :o)
    Od Sieben v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-10-2007, 21:29