Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: IP u ADSL

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    45

    Mam doma vice jak 1 pocitac spojeny siti s ne mene nez jednim switchem a pripadne i WiFi AP. Chci se zeptat, kdyz prejdu na ADSL ci VDSL, tak bude mit kazdy pocitac autmaticky z DHCP prirazen verejnou IP? Nebo se snad v modemu bude delat NAT? Tezko mohou mit vsechny pocitace IP stejnou ze, takze kolik mi jich O2 pujci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    O2 ti zapujci jednu externi IP adresu pro svoje zarizeni (ADSL modem ci router).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    45

    Takze ten modem bude delat NAT? Muzu si pak nastavit presmerovani portu rucne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Erkil1452 Zobrazit příspěvek
    Takze ten modem bude delat NAT? Muzu si pak nastavit presmerovani portu rucne?
    Modem asi tezko, router ano. Porty jdou presmerovat bud vsechny (DMZ) nebo jednotlive.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    45

    A IPv6 tam funguje nebo ne? Na tu bych snad dostal IP adres kolik bych chtel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, nedávno jsem u známýho šteloval ADSL modem od O2 a ten měl v sobě i router a dělal NAT do rozsahu 10.0.0.0 (takže pak stačí jenom switch). Byl to myslím nějakej Asus. Modem se pro O2 dá myslím vybrat tak si to chce projít a zjistit co kterej umí (pokud nechceš kupovat další router).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,113

    Citace Původně odesláno od Erkil1452 Zobrazit příspěvek
    A IPv6 tam funguje nebo ne? Na tu bych snad dostal IP adres kolik bych chtel...
    Delas jako kdybys neznal O2 Takze ani za priplatek

    2Doji: jako modem beru napr. toto. Jak to ma ethernet (byt jeden), je to router
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    No, nedávno jsem u známýho šteloval ADSL modem od O2 a ten měl v sobě i router a dělal NAT do rozsahu 10.0.0.0 (takže pak stačí jenom switch).
    Starej D-Link uměl natovat až do nějakých 223.x.x.x, ale snesl tuším jen 16 zařízení. ZyXELu 660 bych se vyhnul obloukem - vyžaduje Host Name bez mezer a ještě je omezený počtem znaků (macbookpro-mac_adresa nebobral, při použití mezer hodí rozsypanej čaj, pokud byl na Macu zapnutý firewall, nedej bože stealth mod tak po 5000 paketech odepnul zařízení úplně, problémy dělá i locknutí zařízení na zvolenou ip adresu - ukazuje připojené pc s windows klidně hodinu po jeho vypnutí...). Broadcom zatím jede ok, zvládne oddělovat zařízení mezi ip adresami, ale jede tak dva měsíce a moc jsem ho neštudoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Citace Původně odesláno od Erkil1452 Zobrazit příspěvek
    A IPv6 tam funguje nebo ne? Na tu bych snad dostal IP adres kolik bych chtel...
    Tobě IPv6 u O2 už jede? Každá pevná IP adresa je placená. O2 ke svým VDSL linkám nabízí Huawei HG622U a ten IPv6 umí.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. ADSL?
    Od Noedar v sekci Sítě
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 18-06-2013, 18:27
  2. ADSL QOS
    Od Pakrik v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-01-2012, 22:12
  3. Aký ADSL ROUTER + USB
    Od adams1983 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-02-2011, 22:25
  4. ADSL modem...
    Od pavel.lib v sekci Sítě
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 30-10-2008, 11:54
  5. Tak UPC reaguje na ADSL :)
    Od pas!k v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-09-2008, 20:47