Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Update Bios na dosku MSI 745 Ultra

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    10

    Zdravim,chcel som urobit update biosu na doske MSI 745 Ultra na verziu 1.7,ale roblem mi vznikol hne dna zaciatku. Stiahol som si Liveupdate 5 z MSI stranky.
    Ked som ho nainstaloval a spustil ho ,tak mi pocitac restartovalo a po opatovnom nabehnuti systemu mi po nacitani procesov ho opatovne restartovalo.Potom som ho pri nabehnuti systemu stihol vymazat z procesov a uz ho nestihlo restartovat a system drzal.Tak som ho odinstaloval.
    Potom som to skusil este raz,ale odpojil som sa od siete a vsetko sa zopakovalo.Mozte mi poradit,kde sa stala chyba?A ako mam urobit update bez Liveupdate 5. Bios verziu 1.7 mam uz stiahnutu ,len ako nato dalej.
    Vdaka za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Update z Win není moc dobrej nápad. Podívej se do manuálu jak se provádí update z BIOSu (často stačí FAT32 partition se souborem BIOSu a zmáčknutí příslušné klávesy při POSTu)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    OT Pánové už to pěkně popsali, já bych jen dodal, že to asi bude tím, že SW od MSI je jaksi nedotažený. U ASUSu mně stačilo jen hodit příslušný BIOS na plochu a software se postaral už o vše ostatní. /OT
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    @Sommer: Osobně nemohu hodnotit, nikdy jsem z prostředí operačního systému BIOS neflashoval. Ze zásady flashuji z prostředí BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    @Sommer: Osobně nemohu hodnotit, nikdy jsem z prostředí operačního systému BIOS neflashoval. Ze zásady flashuji z prostředí BIOSu.
    Já též, ale jednou mi to nedalo a chtěl jsem to zkusit. Ani nebylo třeba FAT32 partition.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Sommer Zobrazit příspěvek
    Ani nebylo třeba FAT32 partition.
    To je logické, když BIOS ukládáš na pevný disk
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já jednou flashoval zrovna tu co má Sommer i z OS (NTFS) a proběhlo to v pořádku (vypnutý antiviry, odpojená síť)... Ale chodil jsem kolem toho po špičkách Z flashky na NTFS to nedělá problémy ani notesu (opět Aušus, G51) U vyšších modelů s BIOSem na přídavné kartičce (P5K, M3N-HT) taktéž HFS formát ale neberou
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    10

    Takze po poriadku:
    Preco neflashujem priamo z USB?
    lebo som este nikdy neflashoval bios ,to znamena ze flash z OS som bral ako najjednoduchsiu moznost.
    U ostatnych prispevkov som sa stracal,mozte napisat presny postup,bez IT slangov?dik
    Inac odkaz na dosku je :
    http://sk.msi.com/product/mb/745-Ultra.html#?div=Detail
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    V třetím postu máš návod
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele orgi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    No tak som zaspominal na minulost a najjednoduchsie je to pre laika takto....Predpokladam ,ze ma disketovu mechaniku.Daj disketu do mechaniky,otvor si "tento pocitac" a klikni pravym tlacidlom misi na disketovu mechaniku.Vyber moznost "formatovat",zaskrtni policko "vytvorit startovaci ....bootovaci disk".Stiahni si bios od vyrobcu a rozbal si to vsetko na tu disketu.RESTART a nabootuj z diskety.Ked uvidis dosovsku obrazovku s A-ckom napis: amifl827.exe A6561SMS.170 .
    Ponukne ti zalohovanie stareho biosu,ale to nebude nutne,no a potom spusti flashovanie biosu a modli sa aby elektrikari akurat vtedy neblbli :-) ..........no a po restarte by si mal mat novy bios v doske.

    Ozaj a este skontroluj ci nemas bios na doske zamknuty jumperom proti flashovaniu.....vid manual. .....to by mohol byt aj ten problem preco ti to neide z windowsu,ja som mal dosku od MSI s tymto socketom a pod oknami to islo v pohode.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Update bios
    Od zzuzu22 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-05-2010, 14:20
  2. update bios na Asus P5E
    Od niup v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-11-2008, 18:15
  3. update biosu pre intelacku dosku 815
    Od dusann v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 22:30
  4. Problém-update BIOS
    Od Pawlyk v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-07-2007, 16:35
  5. akú dosku
    Od sety83 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 02-08-2006, 20:56