Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Jaké zvolit paměti.?

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112

    Potřeboval bych poradit jaké zvolit paměti z těchto dvou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91638 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91618
    Nebo pořípadě co jiného zvolit pro tuto desku. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47146

    Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Využití počítače bude jaké ?
    V podstatě je to jedno, jaké moduly RAM vezmeš. U typů s vysokým chladičem si dej pozor, aby se Ti vešli na základní desku a nekolidovaly s chladičem procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112

    Využití bude pžedevším ke hrám. A k desce co jsem uváděl jsou zvoleny dobře?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Když koupíš moduly DDR2, tak ano. Moduly DDR3 základní deska nepodporuje.

    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Když koupíš moduly DDR2, tak ano. Moduly DDR3 základní deska nepodporuje.
    Ale ÁNO

    ...ale ako to bude s kompatibilitou u takéhoto hybridu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Ale ÁNO
    ...ale ako to bude s kompatibilitou u takéhoto hybridu
    Tak to se omlouvám, koukl jsem na socket a z toho vyvodil závěr. Má chyba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112

    Takže co vyplívá z vašich komentářů ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Osobně bych zakoupil DDR2 moduly RAM, i když podpora DDR3 modulů by měla být, ale jak psal Robky, netuším jak to je zde s kompatibilitou
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Naviac QVL je z roku 2008 a sú tam akurát 512 alebo 1024 moduly ... ale mohlo sa odvtedy veľa zmeniť

    Keď budeš kupovať cez net, máš možnosť ich do 14 dní vrátiť a zobrať iné (ak nepôjdu) ....

    Máš updatovaný bios?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Např. ano ... mohu se zeptat proč stále vybíráš moduly RAM s vysokým chladičem ? Ten chladič je tam de facto "na parádu". Osobně bych radši volil s chladičem nízkým, aby nedošlo ke kolizi s chladičem procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112

    Vybíral jsem protože má velký chladič. Jaký ramky by si volil ty ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ak ti "vysoké" ramky nebudú kolidovať s chladičom procesora, tak ich kľudne zober .... je možné, že používaš boxovaný chladič a v budúcnosti by pri prípadnom upgrade chladiča cpu mohol nastať problém ....

    Ja navrhujem tieto
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    http://www.zbozi.cz/301525-patriot-4...xjwyxGkp62n7Ge
    nebo hledej Transcend Axe RAM/GeiLy CL4 (oranžový heatspreader, 1.8v - měl je tuším CZC)... Nechce se mi to číst celé, ale pokud je to k Phenomu tak se snaž vybrat RAM s co nejmenší latencí - Phenom na ně dost trpí (staré Athlony X2 mají +/- o 1/4 horší latence)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    112

    No je to k intelu quad core. http://interlink.tsbohemia.cz/dimm-d...l5_d82358.html
    Díval jsem se na tyhle tak nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Paměti: Jake pameti koupit?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-05-2011, 14:34
  2. Paměti: jaké vybrat paměti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-08-2009, 14:20
  3. DDR2: jake pameti
    Od petr.stony v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 08:20
  4. DDR1: Jaké paměti???
    Od Piu v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 09:07
  5. DDR1: Jaké zvolit RAM?
    Od cenelu v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 15:19