Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Vypnutí monitoru po startu Windowsu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    29

    Dobrý den.
    Mám jeden specifický problém a už si nevím rady. Poslední týden se mi začalo stávat, že když nastartuji počítač, tak cca. po 20-30 sekundách se mi zničeho nic vypne monitor. Zachová se úplně stejně jako kdybych vypnul pc. Toto se mi nestane pokaždé, je to nepravidelné, nicméně stává se to celkem často ( asi 1 zapnutí z 5). Poté musím počítač několikrát restartovat než se zase chytne a přestane se monitor vypínat. Poté již normálně funguje, jedou bez problému i náročné hry.

    Abych odstranil tento problém, nainstaloval jsem veškeré aktualizace windowsu, aktualizoval jsem ovladače na grafickou kartu, počítač jsem projel antivirem, pročistil registry přes Ccleaner, vysál prach a vyčistil komponenty v pc, zkusil obě DVI koncovky na grafické kartě... Když ani toho nepomohlo, přešel jsem na reinstal windowsu. Ale ani ten nebyl úspěšný.

    Zkusil jsem také vyměnit monitory. Když připojím tento monitor na jiný pc, všechno běhá jak má. Když ale připojím jiný monitor na tento pc, tak ten se nechytne ani po několika restartech. Z toho usuzuji, že je něco s grafickou kartou. Můžete mi prosím poradit, jestli se s tím dá něco dělat? Nebo jediná možnost je koupě nové GK?

    Sestava:
    procesor: Intel Core 2 Duo E 7400 box
    zákl. deska : Gigabyte GA-EP43-DS3L
    graf. karta : ASUS EN9600GT/HTDI 512MB DDR3 VGA, NVIDIA, PCIe x16, 2x DVI, TV-out, 512MB DDR3, pam. sběr. 256bit, frekvence 650/1800 MHz, akt. chl.
    RAM: A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz, DDR2
    HDDT: Seagate Barracuda 7200.11 3.5" 500GB ST3500320AS
    zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W OEM
    2 větráky: Noctua NF-S12-800
    OS: Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Jistotu chyby v grafické kartě by dalo její odzkoušení v jiném PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    29

    Tak jsem vyzkoušel GK na jiném PC a vše bylo OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Tohle vypadá na základní desku. Zkoukni, jestli nenajdeš nějaký nafouklý kondenzátor. Určitě bych ještě zresetoval CMOS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    29

    Tak jsem to teda teď pár dnů testoval. Zkoušel všechno možné.

    Když dám jinou GK ( je slabší a nemá ext. napájení) tak je ok.
    Když dám jiný zdroj a mám svoji GK, tak se problém vyskytne. (nicméně nemám zapojené ext. napájení, protože nemám takovou koncovku na tom jiném zdroji)
    Když dám svoji GK do jiného PC, tak jede ok.

    Ještě jedem malý postřeh, nevím jestli je to důležité. Poslední dobou mi tento výše popisovaný problém dělá většinou jen při prvním zapnutí pc (tzn. ráno po delší době nečinnosti pc, v průběhu dne již pak většinou jede normálně)

    Deee-aN psal, že se mám podívat po nafouklém kondenzátoru. -> Žádnou abnormalitu na ZK nepozoruji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od capi_noha Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to teda teď pár dnů testoval. Zkoušel všechno možné.

    Když dám jinou GK ( je slabší a nemá ext. napájení) tak je ok.
    Když dám jiný zdroj a mám svoji GK, tak se problém vyskytne. (nicméně nemám zapojené ext. napájení, protože nemám takovou koncovku na tom jiném zdroji)
    Když dám svoji GK do jiného PC, tak jede ok.

    Ještě jedem malý postřeh, nevím jestli je to důležité. Poslední dobou mi tento výše popisovaný problém dělá většinou jen při prvním zapnutí pc (tzn. ráno po delší době nečinnosti pc, v průběhu dne již pak většinou jede normálně)

    Deee-aN psal, že se mám podívat po nafouklém kondenzátoru. -> Žádnou abnormalitu na ZK nepozoruji.
    kdysi u mého starého pc se mi to stávalo taky a po zjištění že HW je v pořádku se zjistilo že je v pr...eli baterka (knoflíková) na základní desce
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od capi_noha Zobrazit příspěvek
    (nicméně nemám zapojené ext. napájení, protože nemám takovou koncovku na tom jiném zdroji)
    Pokud nezapojíš přídavný napájení, tak je jasný, že to nepojede.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    29

    Ono to jede. Akorát mi to na ploše vyhodí hlášku, že to není dostatečně napájené, a že se pouze sníží výkon.
    Takže tady problém není....
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Monitory: samovolné vypnutí monitoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-11-2013, 11:20
  2. Vypnutí monitoru při přihlašování
    Od 1PaTTa1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-01-2011, 09:43
  3. LCD: Při vypnutí monitoru bílá plocha
    Od jakubv v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 23-11-2009, 10:35
  4. Zvláštní vypnutí monitoru
    Od Zumik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 02-10-2009, 19:45
  5. Vypnutí monitoru a následný zásek
    Od Rikimaru v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 18:53