Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Pocitac nemozno spustit a ked sa podari tak sa sekne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    14

    Mam PC:

    Procesor : Intel P4 2,4 GHZ // dost velky a stary šrot to uz je...
    Grafika: ASUS 9550, 256MB // mam ju necely rok..
    HDD: 80 GB MAXTROR // mam ho 3 roky ako cely PC a dost hlučne "vrčí"..
    RAM: 2x 512 MB TwinMos // jednu mam 3 roky a jednu 1,5 roka..
    Zdroj: Znacka - ALLIED, ATX 350W pre P4 80mm fan 20+4 pin // Uplne novy, mam ho dva dni, a starom mi odislo chladenie

    Problem:

    Na PC mi odislo chladenie na zdroji, tak som kupil novy zdroj, pokazeny som vybral a dal tam ten novy.. Este som ho nespustal, pretoze som este nemal natiahnute kable s prepetovej ochrany ( v dome mame prepetie ) Vcera vecer sme natiahli kable s prepetovej ochrany, vsetko pozapajali, PC spustili a isiel.. Ale len 15 minut, potom sa sekol. Tak som dal reset ale uz nenabehol, stale dokola sa iba resetoval a ani nenabehol obraz na monitore, stale sa len resetuje.. Dnes rano som ho opat skusil zapnut a nabehol.. Ale zase len na nejakych 15-20 minut a zase zamrzol.
    Nevime co s tym.. Je mozne ze som kupil zly zdroj ? Prikladam na stiahnutie fotky, zvuk a video mojho PC, urcite si poriadne prezrite fotky a zvuk. Zvuk som nahraval tak ze som polozil MP3 prehravac (s diktafonom) na HDD a zapol PC. Je tam pocut neustale resetovanie.. Prosim help.

    Dokumentacia:

    Kód:
    http://rapidshare.com/files/33270052/pokazeny_pc.rar.html
    Alebo
    Kód:
    http://www.edisk.cz/stahni/78274/pokazeny_pc.rar_4.49MB.html
    Je to bez hesla a urcite si to stiahnite a pozrite si to, je tam 7 fotiek, jeden zvuk a jedno video.

    //edit, doplnena znacka zdroja -> ALLIED
    Naposledy upraveno uživatelem Dexterqo: 25-05-2007 v 13:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Nějak jste v dokumentaci zapoměl uvést jméno a značku zdroje. Pravděpodobně to bude nějaký "šmejd" jako Eurocase či RedStar, že?

    Nikde na desce není 4pin? Dyť nemáte zapojené 4pinové napájení. To nemusí být nutně vedle 20pinu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    To môže biť veľa veci presne ti nepoviem, ale keby som bol na tvojom mieste tak by som skusil:
    Resetnuť BIOS
    Po zapnuti nainštalovať diagnosticky program napatia a teploty PC
    Otvoril by som bočnicu či to nebude teplotou,
    Znižil by som takt CPU a zvyšil latencie ram či nahodou
    Prebehol odvirovačom spiware
    A ak by ani toto nepomohlo tak by som skusil tam dať iny zdroj
    Mne napriklad toto robili ramky na staršom PC nevsimol som si že som ich trochu pretaktoval pri CL2 po zaťaženi do 5 min my kleplo PC dal som ich na CL3 a pohoda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no zcela ocividne to dela po vymene zdroje... takze reset biosu, a pokud mozno vyzkouset jiny KVALITNI zdroj. to ze mas novy, neznamena ze musi fungovat. zvlast kdyz ma 8cm fan, to bude nejaka pofiderni potvora...

    imho jsi si domu donesl spaty zdroj... na zdroji se nevyplatit setrit...

    jestli se ti podari PC zapnout, tak okamzite vlez do BIOSu do menu a podivej se na napeti na jednotlivych vetvych (vetsinou polozka jako PC health status)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Nějak jste v dokumentaci zapoměl uvést jméno a značku zdroje. Pravděpodobně to bude nějaký "šmejd" jako Eurocase či RedStar, že?

    Nikde na desce není 4pin? Dyť nemáte zapojené 4pinové napájení. To nemusí být nutně vedle 20pinu.
    Zdroj : ALLIED ATX 12 V for pentium 4 v2.2/P4

    K tomu 4 pin : velmi sa v tom nevyznam a tiez som sa cudoval ze to mam nejako cudne zapojene kedze nemam kam zapojit tych 4 pin (to zlte) kuknem sa na dosku ci to niekde nenajem ale ked to najdem tak neviem ako to tam dostanem kedze to je spolu s tym 20 pin, to nie je oddelene..
    //edit, teraz som sa na to pozrel a vsimol som si ze tie 4 piny su tam len prilepene lepiacou paskou.. cize myslim ze to staci len oddelit a zapojit.. Inak podobny kabel uz mam zapojeny na zakladnej doske tiez ide zo zdroja a je žlto čierny...

    Naposledy upraveno uživatelem Dexterqo: 25-05-2007 v 13:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Je to jen zaseknuté háčky, oddělit se to dá bez problémů

    Edit: co to je za desku?
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 25-05-2007 v 13:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Je to jen zaseknuté háčky, oddělit se to dá bez problémů

    Edit: co to je za desku?
    Je to MSI 848P Neo-V.
    Intel (R) 848P + ICH5 Chipset Based (ma 1,5 roka)

    //edit - myslite ze ked zapojim tych 4 pin ze to pojde ? lebo pri starom zdroji mi to slapalo vsetko v pohodicke len odislo chladenie a prehrievalo sa tak som to neriskoval dalej a kupil novy zdroj.
    Naposledy upraveno uživatelem Dexterqo: 25-05-2007 v 13:46
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    V tom případě je tvůj problém nezapojený 4-pin (cca uprostřed nad chladičem chipsetu):
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MSI848PV.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 398.6 KB 
ID: 1117

    Edit: OK, tak mně neukamenujte, nebyl čas
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 25-05-2007 v 15:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ten stary zdroj jeste mas? jestli je v nem jen KO vetrak, tak bud za 50,- novy a vymen ho, nebo skus hodit zdroj na case, zdelat plech, namirit na neho nejaky ventilator at se neupece a vyzkouset to s nim... nebo odesel uplne ze se upekl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od Smeli
    V tom případě je tvůj problém nezapojený 4-pin (cca uprostřed nad chladičem chipsetu):
    Citace Původně odesláno od Dexterqo
    Inak podobny kabel uz mam zapojeny na zakladnej doske tiez ide zo zdroja a je žlto čierny...
    imho ho ma zapojeny.

    ja si porad myslim ze ten novy zdroj stoji za houby...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Smeli
    V tom případě je tvůj problém nezapojený 4-pin (cca uprostřed nad chladičem chipsetu):
    Tak idem sa na to pozriet, dufam ze to najdem, neviete ake ma oznacenie ? lebo teraz pozeram na vykres od zakladnej dosky a tam je podobny kenktor, ma oznacenie JPW1 ale od zdroja k nemu ide cierno zlty konektor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mech13
    imho ho ma zapojeny.

    ja si porad myslim ze ten novy zdroj stoji za houby...

    A jo, tak to jsem přehlédl... tak to jo, to bych hledal chybu ve zdroji
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    toto je on, ze zdroje ti vede jeden 4-pin konektor (zlute a cerne draty) a jedine on do toho pasuje


    //jste se s tema obrazkama pomatli ne? co mame delat my chudaci co mame 1024*768
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: MSI848PV.jpg 
Zobrazení: 116 
Velikost: 376.8 KB 
ID: 1114  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od mech13
    toto je on, ze zdroje ti vede jeden 4-pin konektor (zlute a cerne draty) a jedine on do toho pasuje


    //jste se s tema obrazkama pomatli ne? co mame delat my chudaci co mame 1024*768
    hm, tak kam mam dat tych 4 pin co je pripojenych k tym 20 ? (20+4p)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ne, ze zdroje musi vest jeste jiny 4pin - asi cerny (nekdy modry) konektor, dva zlute a dva cerne draty

    EDIT:
    toto je 20+4pin http://www.epowertec.com/20+4pin.jpg
    a toto je 4pin http://www.hardwarezone.com/img/data...power_conn.jpg

    4pin se pouziva od P4, jako pridavne napajeni procesoru. stare ATX melo 20pin, a zhruba od dob PCI-E se pozuiva 20+4pin napajeni - 20 pinu bylo malo na napajeni zravych grafickych karet
    takze stare ATX - 20pin
    zrave grafiky - 20+4pin
    CPU - 4pin
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 25-05-2007 v 14:07
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pocitac se nechce spustit
    Od capodecima v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-08-2012, 15:02
  2. PC se sekne :)
    Od Hanz10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 14:27
  3. Socket 423/478: PC se sekne hned po zapnutí
    Od grapherX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 16-05-2009, 11:00
  4. Windows XP sekne se spodni lista
    Od pelooo v sekci OS Windows
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 09:00