zpomaleni vetraku zdroje
Po zaseku a naslednem restartu pc mi zacal pocitac hrozne hucet... co jsem tak vyposlouchal tak to bude nejspis vetrak u zdroje jede ted asi na plny vykon a nezavysle na vytizeni jede porad stejne-jednou uz jsem neco podobneho resil a musel jsem v biosu zmenit nejaky nastavenio vetraku, ale ted to tam ne a ne najit.
Dekuji za radu.
Dekuji za radu.
Zdroj je zn. Enermax?Pokud vím tak ten má vyveden 3pin na desku,nebo se pletu:notsure(oprav mě fane),pak bys ho v biosu našel jinak asi ne.
Jinak má věštecká koule řiká že to bude Fortron,nebo Erocase a jediný možný řešení bude výměna větráčku za jiný.Nebo rovnou jiný zdroj.
Jinak má věštecká koule řiká že to bude Fortron,nebo Erocase a jediný možný řešení bude výměna větráčku za jiný.Nebo rovnou jiný zdroj.
[quote=lavjoy;460431]Zdroj je zn. Enermax?Pokud vím tak ten má vyveden 3pin na desku,nebo se pletu:notsure(oprav mě fane),pak bys ho v biosu našel jinak asi ne.
Jinak má věštecká koule řiká že to bude Fortron,nebo Erocase a jediný možný řešení bude výměna větráčku za jiný.Nebo rovnou jiný zdroj.[/quote]
Trafa... Eurocase :( ... bezel v pohode... opravdu tam nebude nejaka moznost?
Jinak má věštecká koule řiká že to bude Fortron,nebo Erocase a jediný možný řešení bude výměna větráčku za jiný.Nebo rovnou jiný zdroj.[/quote]
Trafa... Eurocase :( ... bezel v pohode... opravdu tam nebude nejaka moznost?
[quote=lavjoy;460431]Zdroj je zn. Enermax?Pokud vím tak ten má vyveden 3pin na desku,nebo se pletu:notsure[/quote]
Bohužel ano - je to sice 3 pin, ale slouží pouze k monitoringu otáček, nikoliv k jejich řízení. Navíc nové a slabší série jej dnes postrádají úplně :cry
[quote=looplo;460436]A omluva, nejni to zdroj, ale chladic na CPU (Freezer Pro 7 od Artic cooling)[/quote]
Zkus vlézt do BIOSu a zapnout regulaci otáček v závislosti na teplotě cpu ;)
Bohužel ano - je to sice 3 pin, ale slouží pouze k monitoringu otáček, nikoliv k jejich řízení. Navíc nové a slabší série jej dnes postrádají úplně :cry
[quote=looplo;460436]A omluva, nejni to zdroj, ale chladic na CPU (Freezer Pro 7 od Artic cooling)[/quote]
Zkus vlézt do BIOSu a zapnout regulaci otáček v závislosti na teplotě cpu ;)
[quote=Richmond;460439]
Zkus vlézt do BIOSu a zapnout regulaci otáček v závislosti na teplotě cpu ;)[/quote]
Ano, projednou si zase pripadam jak k*eten - mi mohlo dojit driv, ze musim ulozit zmeny a bios zavrit a az potom se to projevi... kazdopadne diky za pomoc, a ja jsem rad, ze moje casovana bomba v podobe zdroje Eurocase muze jeste chvilku tikat :)
Zkus vlézt do BIOSu a zapnout regulaci otáček v závislosti na teplotě cpu ;)[/quote]
Ano, projednou si zase pripadam jak k*eten - mi mohlo dojit driv, ze musim ulozit zmeny a bios zavrit a az potom se to projevi... kazdopadne diky za pomoc, a ja jsem rad, ze moje casovana bomba v podobe zdroje Eurocase muze jeste chvilku tikat :)
[quote=looplo;460445]Ano, projednou si zase pripadam jak k*eten - mi mohlo dojit driv, ze musim ulozit zmeny a bios zavrit a az potom se to projevi... kazdopadne diky za pomoc, a ja jsem rad, ze moje casovana bomba v podobe zdroje Eurocase muze jeste chvilku tikat :)[/quote]
Už keď pitváme problém, aká watáž zdroja je ten EC a akú zostavu poháňa, nerád by sme o pól roka riešili zhorený komp :D EC sú šmejd zdroje, najhorší kentus/sajgon pod slnkom... treba vymeniť aspoň za Seasonic.
Už keď pitváme problém, aká watáž zdroja je ten EC a akú zostavu poháňa, nerád by sme o pól roka riešili zhorený komp :D EC sú šmejd zdroje, najhorší kentus/sajgon pod slnkom... treba vymeniť aspoň za Seasonic.
[quote=16cmfan;460475]Už keď pitváme problém, aká watáž zdroja je ten EC a akú zostavu poháňa, nerád by sme o pól roka riešili zhorený komp :D EC sú šmejd zdroje, najhorší kentus/sajgon pod slnkom... treba vymeniť aspoň za Seasonic.[/quote]
Ten EC je 400W
Sestava:
MB: ASUS P5K
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3000.0 MHz
HDD: Samsung HD501LJ 500GB
Gafika: nVIDIA GeForce 9600 GT 512MB
RAM: 2x 2GB
Ten EC je 400W
Sestava:
MB: ASUS P5K
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3000.0 MHz
HDD: Samsung HD501LJ 500GB