Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Propojení 2 PC + net

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Zdravim,
    doma mam 2 počítače a chtěl bych je oba připojit do Wi-Fi sítě s možností sdílení k internetu, které již sdílím se sousedem.

    Nyní to mam tak, že do síťovky 1. PC vede klasickej síťovej kabel od souseda, který se mnou sdílí internet (myslim, že má u sebe taky víc počítačů a ADSL router). 2.PC není zatim připojené do žádné sítě.

    Moje představa je zachování stávajícího připojení k internetu a vytvoření nové sítě (bezdrátove) pouze pro 1. PC a 2.PC s možností sdílení internetu. Je toto realizovatelne?

    Přidávám obrázek, jak by to mohlo asi vypadat...

    Děkuji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG.jpg 
Zobrazení: 187 
Velikost: 175.4 KB 
ID: 1118  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Mno idealni reseni by byl Wifi router umisten tak aby dosahnul jak na souseda tak na tebe .. Je toto provedeni mozne? Pak dosahnete jedne site a naproste nezavislosti na tom ktere pc je kdy zapnute ci vypnute .. Sdileni internetu pak nebude potreba a vse obstara Wifi router ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Mno, upřednostňoval bych možnost, abych s tim souseda vůbec nezatěžoval. Nehledě na to, router by musel být umístěn někde na zahradě, aby s dostatečným signálem obsloužil oba domy. O Wi-Fi řešení jsme se už jednou pokoušeli, ale vzhledem ke vzdálenosti domů a umístěním pokojů s routrem/příjmačem jsme to vzdali a natáhli mezi domama kabel. Mě jde jen o to rozšířit internet i na bratrův počítač tak, aby po domě nevedl kabel a já zároveň mohl využít Wi-Finy, co mam doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Realizovatelné to určitě je, jen nevím jestli chceš aby PC2 mělo přístup na net jen když je zaplé PC1 a nikdy jsem nenastavoval routování a překlad adres (NAT) ve Windows. Takové APčko se dá sehnat zhruba za 700Kč (možná i míň) a pak budeš přístup na net z obou počítačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Stačí si koupit nějaké AP + nějakou wifinku do PCI slotu (osobně bych to viděl např. na Ovis 5460AP a nějakýho levnýho Edimaxe)

    Kabel co ti teď jde do PC, bys dal do toho Ovislinka (má 2xRJ45), z toho kabel do tvého PC a wifinou na ten druhý PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Děkuji všem za reakce.
    Budu uvažovat o tom zapojení s OvisLinkem 5460AP (pokud nebude problém v tom, že už je před ním předřazen ADSL router - u souseda). Ke druhému počítači dám Asus WL-167G, co již mam doma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Ne, to opravdu nevadí, vlastně je třeba, aby před ním byl nějaký router. Jinak ta 5460 by ti vyhovovala asi uplně nejlépe a cenově je taky výhodná (1300Kč s DPH).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Tak jsem si pořídil ten OvisLink WL-5460AP. Kabel od netu jsem zapojil do Ovisu, z Ovisu do 1. PC jsem zavedl druhý kabel a přes Wi-Fi jsem připojil 2. PC. Síť funguje, ale do konfigurace OvisLinku se dostanu jenom pres PC, které je připojeno Wi-Finou. To ale není tak velký problém. Větší je, že na Wi-Fi PC nejede internet... Jaký režim amm spustit, aby se přes Wi-Fi přenášelo i připojení k netu? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Propojení 2 AP
    Od kowaltsky v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 23:50
  2. propojení pc s LCD TV
    Od PavelzChebu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-09-2011, 18:38
  3. Propojení NTB x LCD TV
    Od draxxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 10:56
  4. propojeni pc a ntb
    Od Prochy_ v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 17:59
  5. Propojeni PC s TV
    Od Amater v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-07-2006, 00:37