Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Pomoc s výběrem šestijádra

AO0 (42)|15.7.2011 11:15
Ahoj všichni, po delší době jsem se rozhodl pro upradge PC, ale když jsem si procházel šestijádra od AMD na trhu s možností přetaktování, tak jsem našel AMD Phenom II X6 1090T nebo AMD Phenom II X6 1100T BE, ale taky jsem našel zprávu, že AMD přestane s výrobou těchto procesorů do konce roku (https://www.svethardware.cz/phenom-ii-x6-pujde-koncem-roku-do-duchodu/32918), tak bych chtěl poradit, jestli má cenu kupovat některé zmíněné šestijádro, nebo jestli je lepší počkat (do začátku příštího roku), až AMD uvede nové procesory.

ps: když chci dělat upradge PC, tak chci koupit nový procesor (nejlépe šestijádro) + základní desku (s integrovanou grafickou kartou, protože nehraju moc náročné hry, takže by mi integrovaná grafika stačila) + počítačovou skříň + zdroj + paměti + chladič k CPU (když bych chtěl přetaktovat CPU)

Díky
16cmfan (2153)|15.7.2011 14:39
Hry hrať nechceš, takže je to na prácu ? Aké softy sa budú používať. Ja by som sa na celé AMD vykašľal (keď by si tak či tak kupoval novú MB) a investoval do komba Intel CPU + Intel MB. Ono, vidím to na upgrade, mohol si založiť nové téma tam, ale to nevadí, už to nechaj tak.
Aký je rozpočet na CPU + MB + Zdroj + RAM + Case + chladič CPU ?
AO0 (42)|15.7.2011 14:58
[quote=16cmfan;461400]Hry hrať nechceš, takže je to na prácu ? Aké softy sa budú používať. Ja by som sa na celé AMD vykašľal (keď by si tak či tak kupoval novú MB) a investoval do komba Intel CPU + Intel MB. Ono, vidím to na upgrade, mohol si založiť nové téma tam, ale to nevadí, už to nechaj tak.
Aký je rozpočet na CPU + MB + Zdroj + RAM + Case + chladič CPU ?[/quote]

No PC by mělo být spíše na práci do školy (modelování v programu AutoCAD nebo Solid Edge), ale občas hraju starší hry jako Age of Empires 3,...
A na celý upradge by mělo stačit 15 000 Kč.
16cmfan (2153)|15.7.2011 15:05
Návrh [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Bedňu môžte zmeniť, neviem, aký vkus máte.
AO0 (42)|15.7.2011 15:17
[quote=16cmfan;461408]Návrh [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Bedňu môžte zmeniť, neviem, aký vkus máte.[/quote]

Díky za návrh, ještě zvážím, jestli je tohle ideální konfigurace.