Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladač nvlddmkm.sys přestal pracovat

Commanderwar (577)|15.7.2011 19:11
ahoj další problem, já vím že me odkažete na google..a taky sem ho pročítal..ale nenašel jsem fakt nic užitečnýho.

z ničeho nic mi dneska zablikala obrazovka a zamrzla.
restartuji asi 5 minut neco delam a zase.

To už me neda tak že zkusim vyčistit pc, kopiruji veci z C do D a najednou hlaška ovladač nvlddmkm přestal pracovat a byl obnoven.
Pak obrazovka chvili blikala pak zčernala....nejaky pruhy....pak modra smrt s tím že nvlddmkm.sys je v haji.

znova restartuji a ted si tu s vami pišu a každy dve minuty blikne černa obrazovka s tim že ovladač přestal pracovat, ja osobne si myslim že to nema nic společnyho s ovladačem GPU.

nemate nekdo primou zkušenost s tímto problem???....vista, GPU 8800GT
lavjoy (1628)|15.7.2011 19:32
Aktualizuj ovladač,pokud nepomůže zkus starší nebo z CD které bylo ke kartě jestli ho máš.Nebylo by od věci kartu vyčistit,zkontrolovat zda chladič dobře drží.

edit: zde máš popsaná nějaká řešení
Commanderwar (577)|15.7.2011 20:43
dekuji za odkaz,

ale myslim si že to neřeší problem...teplota gpu je v pohodě.
ovladače sem zkoušel jiny a nic.

stači když otevřu prohližeč, trikrat to blikne pak modra smrt a zase musim restartovat.
ani netušíš jaky je problem ted napsat tuto zpravu.

spíše než řešeni by asi bylo dobry vlastne zjistit co to zpusobilo.

pc beží pul roku po formatu se stejnym nastavenim, tyden sem nic neinstaloval.
a najednou tyto potíže.

koukam ted na grafiku...a zda se že chladi v pohode vetrak se toči.
to je fakt neprijemne.
Ted v nouzovem režimu to aspon nepada
lavjoy (1628)|15.7.2011 21:03
Takže HW chybu můžem vyloučit.Pokud ti to běží v nouzáku,tak to fakt vypadá na ten ovladač.Odeber ho v nouzovém režimu,vyčisti zbytky NV pomocí driver sweeper,nainstaluj aktuální.
Zkoušel si třeba 169.21 nebo 174.12 ?Z těch starších
Commanderwar (577)|15.7.2011 21:09
ano totovše jsem udelal..dal jsem tam ovladač ktery mi bežel spravne 2 roky....a bohužel to dela taky.
čistil jsem to v noouzaku jak řikaš..

jeste pročítam google....zajimavy je že proste nikde neni přesny řešeni.

jakmile budu mit pocit že s tím stravim vic času než je zdravo....pujdu do formatu....a tim na 100% vyloučil zda je to HW nebo SW.

taky je proste možny že sem natahnul do pc nejaky mega sajrajt...ale antivirak...nic nenachazi....
žadny malware sem taky nenašel..

štve me to, jestli budu muset zase formatovat a tahat ty tuny aktualizaci...zpatky do pc
lavjoy (1628)|15.7.2011 21:18
Hm,zkusil si tu úpravu souborů jak je popsaná v tom odkaze?
Commanderwar (577)|15.7.2011 21:19
napriklad 3dmark když ho spustim hned spadne a napíše chybu

Idirect3D9::GetDeviceCaps failed: Not available
(D3DERR_NOTAVAILABLE)
lavjoy (1628)|15.7.2011 21:23
Tak eště zkus updatovat direct x,předpokládám 9.0c

edit:zřejmě nejsi první s tímto problémem,updatuj komplet directy 9 i 10,já nevšim že máš vistu
Commanderwar (577)|15.7.2011 21:35
jo ten soubor sem ted zkusil přepsat dle navodu..a to taky nepomohlo..jdu zkusit ty DX

přeinstalovani DX 9.0c taky nepomohlo

ted jsem mel grafiku venku a poradne sem ji vyluxoval.

už sem fakt vytočenej..zitra asi rovnou zkusim format....pokud to bude delat i potom tak je grafika v haji
Commanderwar (577)|16.7.2011 06:09
tak je to už totalni pruser.

včera po tom co jsem vyndal a znova zandal kartu do slotu jeste jednou nabehl system
pak se restartoval a od te doby normalni stav nenabehne pouze nouzovy
a grafika nejede. jede zřejme jen nejaka integrovana na desce rozlišeni pouze 640 a vše je totalne čtverečkovany

dokonce včera u graficke karty hnedka u slotu svitila jakasi čerena ledka
dneska už nesviti po tom co jsem ji vysunul a znova zasunul.

nejvic me štve že tu grafiku nemam kde zkusit.

Ted je otazka zda mam rovnou obednat jinou...a modlit se aby to byl tento komponent

Stale nemužu najít logickou odpověd , protože to nejdřive vypadalo na SW problem s tím jak vypadaval ten ovladač, a za dve hodiny přeinstalovavani jinych ovladaču čisteni pc atd, to vypada na HW problem.
Stale jen doufám, že tam mam nejaky brutalni vir, ktery totalně zničil system, a pomuže přeinstal, ale z teto idei me vyvadi že jak nabehne uvodni stranka po načteni biosu, tak je to všechno takovy čtverečkovany
Pritom do karty proud jde je na omak teplá.
lavjoy (1628)|16.7.2011 07:31
V biosu je obraz normální?
Commanderwar (577)|16.7.2011 16:45
jo v boiosu jsou po cely ploše tečky v pravidelnych řadcích a sloupcích.

písmena jsou v pořadku a barvy snad taky...ale všude šedy tečky

restartovat biosu take nepomohl
Suprak (408)|16.7.2011 18:02
To spíš vypadá na křemíkové nebe. Jen tak pro zajímavost, co je to za značku? Něco podobného se mi stalo s 9500GT od Inno3D, taky padal ovladač nvlddmkm.sys a nakonec exitus.
Commanderwar (577)|16.7.2011 18:06
je to Zotac 8800 GT

no je to dost nemile:(.....zitra ji zkusim u bratra v jinym pc..

snad je to ta grafika, deska by se mi fakt menit nechtela
r34ktor (7477)|16.7.2011 19:57
[quote=Commanderwar;461536]jo v boiosu jsou po cely ploše tečky v pravidelnych řadcích a sloupcích.[/quote]
Skoro jistě je vadná VideoRAM. Zkus ji otestovat pomocí Video Memory Stress Testu (doporučuji vytvořit bootovací CD).

Někdy pomůže upečení v troubě.
Commanderwar (577)|17.7.2011 14:14
tak jsem grafiku zkusil v jinym pc a je to stejne špatny.

vetrak se toči, grafika ma provozni teplotu, ale zobrazeni je temeř nula pouze rozlišeni 640 x.. a všude samy tečky.

ma cenu to strkat do ty trouby???...na kolik stupnu a na jak dlouho??
r34ktor (7477)|17.7.2011 16:02
[quote=Commanderwar;461657]ma cenu to strkat do ty trouby???...na kolik stupnu a na jak dlouho??[/quote]
Vše je uvedeno ve výše linkovaném článku.

Moje úspěšnost je cca 50%. Každopádně tím vlastně nic neriskuješ, protože GK je stejně na odpis.
Commanderwar (577)|17.7.2011 16:32
dekuji ti
jeste mam jeden dotaz nedalo mi to a sundal jsem chladič.

na hlavnim čipu (jadru) byla takova střibrna pasta hrozne matlava špatne šla dolu.

na tech malych čipech je jich 8 byla takova gumova hmota neco jako modelina s nejakou textilii nebo vlakny....to šlo sundat jako naplast a pak z toho šla udelat kulička:)

jaky je rozdil mezi temato dvema vodivými hmotami...a pokud bych nanašel novou.....stačí už pouze jeden druh ne??
r34ktor (7477)|17.7.2011 16:54
Na járdo stačí klasická pasta (jako na CPU). Chladiče pamětí přilepíš např. pomocí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].