Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Help ! praskani zvuku :)

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Mam dost paranormalny problem
    Mam PC :
    MB : Asus P6T
    CPU : Intel i7 930 @ 3.6Ghz
    2x3 Gb DDR3
    VGA : Evga GTX 580
    HDD : klasika 7200 ot
    Zvukovka bola Creativ x-fi extreme , teraz : Asus Xonar
    Win 7 Ultimate

    Problem je v tom, ze ked zapnem pc a napr. nejaku hru, tak po 10 minutach zacke jemne
    praskanie vo zvuku, ktore sa nadalej zhorsuje az nastava nejake sekanie /primrzanie /
    Ale ked pc zapnem a hned ho restartnem , tak ten problem neni

    Ako chapete ze idete ku PC, a zakazdym ho restartnut pred pouzivanim , je blbost !

    Co by ste poradili ?
    Dakujem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    edit: bod 1. smazán, mylně jsem se domníval, že jde o zvukovku na desce

    2. zkusit jiné repro
    3. překontrolovat vnitřní zapojení front panelu (pokud je repro/sluch. v panelu, pokud ne - úplně odpojit kabely)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    edit: bod 1. smazán, mylně jsem se domníval, že jde o zvukovku na desce

    2. zkusit jiné repro
    3. překontrolovat vnitřní zapojení front panelu (pokud je repro/sluch. v panelu, pokud ne - úplně odpojit kabely)
    - robi to aj s inymi reprakmi
    - zapojenu ju mam na priamo zo zadu , kabely mam z frontu odpojene

    Co dal Pani ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele forbidden
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23

    Zkoušel jsi zvukovku v jiným slotu? Kdysi dááávno se doporučovala zvukovka dávat co nejdál od grafiky a zdrojů rušení, teda většinou úplně dolů. Dělá to i na sluchátkách přímo zapojených do výstupu zvukovky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    no zvukovku mam v najnizsom slote, a robi to i s reprakmi i so sluchadlami
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele forbidden
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23

    Tak ji zkus v jiným, jen pro jistotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejlépe do vyššího (má větší prioritu/IRQ)

    Mě to spíš připadá, že se něco indukuje na výstupech Máš uzemněnou desku/zdroj/disk?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    ou to musim konzultovat s kamosom
    viez ja som len obycajny hrac
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na integrované zvukovce to dělá to samé?

    edit: já mám totiž tu samou desku v2 (+ další pár rozhozených mezi lidmi) a no problemo ani s v1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Jo a značka zdroja ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...no a jestli vše předešlé napsané selže, ještě bych se podíval na ovladače "multimediální klávesnice a myši" - mě poslední dobou něco podobného (občas lupání) dělá nový Genius - jestli na tom ten Logitech není podobně. Staré ovladače to nedělaly... Stačí zkusmo odebrat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na integrované zvukovce to dělá to samé?

    edit: já mám totiž tu samou desku v2 (+ další pár rozhozených mezi lidmi) a no problemo ani s v1
    no integrovanu som neskusal
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele .blahorodje.
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od 16cmfan Zobrazit příspěvek
    Jo a značka zdroja ?
    nejaky : Enermax 700 W

    Ale za dva tyzne idem komplet formatovat pc, mozno to pomoze ...

    ps: By ma nenapadlo ze mys alebo klavesnica ma nieco spolocne so zvukom
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tipoval bych to na problém driverů (problémy se sdílením IRQ, zahlcení sběrnice požadavky apod.). V první řade bych aktualizoval BIOS. Poté vypnul všechny nepoužívané řadiče. U zbylých následně zkontroluj aktuálnost ovladačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od .blahorodje. Zobrazit příspěvek
    ps: By ma nenapadlo ze mys alebo klavesnica ma nieco spolocne so zvukom
    Mě to třeba praskalo s geniální myškou od Gigabytů, zaplaťpánbůh je při změně volume kolečkem myši, Geniusí klávesnice s integrovaným kolečkem běžela bez problémů

    edit: ještě by mohlo pomoct zapnutí Spread Spectrum (jak u CPU tak RAM), ale moc šancí bych tomu nedával... Ikdyž topící se stébla chytá
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. praskání u dig.výstupů
    Od amrtin v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-07-2011, 21:17
  2. Praskání v reproductorech
    Od Jech Josef v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-01-2011, 20:15
  3. Editor zvuku
    Od VencaX v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 20:00
  4. Problémy s PC (HW/SW): DVD bez zvuku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 27-07-2008, 14:50
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2007, 23:20