Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kde koupit v Ostravě.

klimous (16)|20.7.2011 13:29
Ahoj, omlouvám se pokud jsem dotaz dal do špatné sekce.

Kde se dá dobře a levně nakoupit v Ostravě? Jde mi hlavně o to, aby byl obchod otevřený v sobotu, nebo ideálně i v neděli. Plánuji postavit pc pro kamaráda, něco takového ... A8-3850, A75M-UD2H, Seasonic zdroj, Kingston 2x2GB KIT, Seagate Barr. 1TB.
jrx (1880)|20.7.2011 13:52
Já nakupuju většinou v Alfacompu a nemůžu si stěžovat. Sice je tam někdy problém parknout a občas jsou tam řady, ale aspoň není problém s reklamacema (většinou), mají spoustu věcí skladem a cenově jsou na tom taky dobře. Mají i přehledný eshop, což je taky důvod, proč v 90% případů tady na fóru doporučujeme právě přes ně.
Pak ještě občas využiju softcom, ovšem ti mají jenom odběrné místo, takže je třeba objednat dopředu. To samé Alza, ale tam bych rozhodně nedoporučoval nakupovat, je to děs. :slug
Jinak v sobotu a v nedělu bude asi problém, přecijen to není tesco, aby měli otevřeno 24/7 (i když alfa má v sobotu dopoledne)

A před koupí sestavy bych přecijenom navštívil příslušnou sekci zde na fóru...
NHKG (1136)|20.7.2011 14:43
Taky doporučím Alfacomp, akorát já jezdím zásadně do hrabové. Je tam výdejní místo eshopu. Prodojní doba je myslím stejná, akorát je tam potřeba zboží objednat předem. Většinou stačí tak hodinu před příjezdem na místo. Výhodou Hrabové jsou lepší možnosti parkování a většinou nulové fronty. Navíc tam je vše na jednom místě.
xmarek (1676)|20.7.2011 16:16
Mé doporučení zní stejně. Alfa. Osobně s nimi mám dobré zkušenosti i co se týče reklamací. Co se týče cen, tak jistě se dají na netu najít levnější prodejci, ale určitě neposkytnou komfort kamenné prodejny. Kdykoliv jsem tam přišel i s dotazem kde jsem si nebyl jistý vždy se mi dostalo fundované odpovědi. Navíc mají nezaplatitelné informace ohledně poruchovosti komponent a tyto rady jsou opravdu k nezaplacení. :thumb
klimous (16)|22.7.2011 12:21
Díky moc za odpověď, stavím se do toho Alfacompu, mají v něm otevřené i v sobotu.

Co se týká doporučených sestav pravidelně je pročítám, ať už měsíční články, nebo sekci tu na fóru. A8-3850 není můj nápad, sám bych si vybral raději i3ku a externí grafiku.
Ale na druhou stranu i s tou A75 + A8-3850 bude spokojený. Spotřebu to má fajn a výkon mu bude stačit také. Přeci jenom hraje max. staré dobré heroes of might&magic a call of duty2, plus nějaké video a home office.
GIGABYTE a Seasonic dávám vždycky, ještě jsem se nezklamal, disk je podle mě celkem jedno. Jedinný trabl jsou paměti, v recenzi jsem si přečetl, že se doporučují na 1866MHz a těch jsem v Alfacompu našel poskrovnu. Kingston je tam jen v bundle tří modulů. Asi vemu ty Adata.
dzandra (1368)|22.7.2011 12:35
Já být tebou tak do alfy ani nejedu, kurýry mají slušné a spolehlivé a máš klid. Ten benzín co projedeš ti kámoš neproplatí..
durib (1141)|22.7.2011 13:29
Zkusil bych se podívat na ceny Alza a Nextcomp. Občas tam mají věci levněji. Mimochodem jsem spokojen se všemi třemi obchody.
klimous (16)|27.7.2011 15:12
Ještě jednou díky všem za tipy. Nakonec něco přišlo včas přes internet a zbytek jsme vzali v alfacompu.

Počítač jede jak hodinky, kamarád i já po "tour de Ostrava pubs" už hůře.
deskacpu.jpg