Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Vadný Seasonic zdroj

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    22

    Zdravím,
    tak jsem koupil sestavu, co mi navrhnul kevin a zkoušel jsem ji sestavit, po stisknutí power tlačítka se nic nestalo, takže jsem si první myslel, že jsem udělal někde chybu v zapojení.

    Dlouho jsem to zkoušel různě přehazovat a po dvou dnech jsme zavolali jednoho týpka a ten si vzal zdroj s sebou a nějak ho otestoval, řekl mi, že prý má být napětí 3.3V a na něm bylo 2.8V. Nevím co to znamená, ale prý stačí jedne desetina voltu a už to nestačí. Tak donesl nový zdroj a zkusil ho, zase nic, takže před chvílí odešel s celým PC. Podle mě i podle jeho to bude tak, že zdroj si s sebou vzal i zákl. desku. Co vy na to? Počítač mám z Alfacompu, takže ho budu na 90% reklamovat (zdroj + nejspíš MB).

    Popřípadě jestli jsem nemohl nějak zdroj odpálit sám při zapojování? Normálně když jsem zapojoval kábl ze zásuvky tak začal tak skřípat při zapojování, ale to se prej startujou nějaké věci v tom.. Dělal to i ten jeho přinesený.

    Poslední věc, co se chci zeptat je, jestli když jim do Ostravy pošlu zabalený zdroj i se základní deskou, jestli mi to reklamujou a jestli pošlou jen peníze a nebo oba dva nové komponenty a jestli mi to vůbec uznají, samozřejmě jim říkat nebudu, že jsem to stavěl sám, ale že jsem to zanesl do servisu.

    Díky moc, mattzor!

    EDIT: Je to 430W Seasonic zdroj a deska je to ASUS M4A87TD EVO
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A zkoušel ten zdroj i s jiným počítačem? Protože je klidně možný, že zdroj je ok a je vadná jenom deska. Když je na zdroji napětí nižší než má být, tak by se tím deska odpálit neměla (pouze v případě, že by napětí bylo vyšší než má být). V desce zkoušel jiný procesor nebo ten tam taky zůstal z nový sestavy? Měl jsi ty nebo on připojenej speaker, jestli něco nepípá? Větráky se taky neroztočí?

    To je zas nevýhoda domácího sestavování, že když to nejede napoprvý, těžko se určuje, která součástka je vlastně vadná.

    (a samozřejmě logicky poznají, že jsi to sestavoval doma, když pořádně nevíš která součástka je vadná - servis by měl součástky který by mohl různě zkoušet zaměňovat a zjistit tak přesně která součást je vadná)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Těžko něco navrhovat, když to nemůžeš aktuálně odzkoušet/zkontrolovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jinak osobně při zapojování do zásuvky vypínám nejdřív zdroj tlačítkem vzadu a až po zapojení ho zapínám, právě proto aby mi to nejiskřilo.

    Mmch. ještě zkotroluj, jestli je pořádně zastrčenej napájecí kabel do zdroje, už se mi taky stalo že šel hodně ztuha, myslel jsem že už je tam zastrčenej ale nebyl ještě úplně nadoraz a jiskřilo mi to tam jakmile se jenom trošku pohlo s kabelem. Je i možný, pokud by nebyl zastrčenej pořádně, že tam je špatnej kontakt a proto se to nerozběhne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    22

    Nenaběhly ani fany, no on právě ten zdroj zkoušel prej na to má jakousi mašinku a že je vadný, ale taky tomu moc nevěřím, ještě kdyby to byl Eurocase nebo něco tak... Když ten zdroj dělal to samé i jeho, tak je možné že je vadná fakt jen deska, speaker byl připojen vždycky. Procesor byl pořád stejný, akorát teď má ten počítač u sebe, tak asi zkusí i jiný, uvidíme.

    EDIT: Tak ten týpek co to teď má si je trochu nejistý jsem zjistil, takže zítra to pěkně zavezem do servisu, tam všechno prozkouší jedno po druhém a bude to určitě lepší.
    Naposledy upraveno uživatelem mattzor: 21-07-2011 v 16:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkoušku, jestli vůbec běží lze provést kusem drátu.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: atx-power-bypass.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 24.7 KB 
ID: 22312
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Zkoušku, jestli vůbec běží lze provést kusem drátu.
    Nieje to spolahlivy test a neodporucal by som ho niekomu, kto nema skusenosti s PC. Niektore zdroje sa samy automaticky vypnu ak ich takto zapnes.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    22

    Tak počítač už jede, deska byla špatně připevněná čili zkratovala a odnesl si to zdroj (nejspíš). A co horšího jsem mohl čekat než to, že mi tam dal Eurocase 450W. Myslíte, že si s sebou veme další díly než mi dojde (snad) reklamovaný Seasonic? A co kdybych zkusil ještě jednou ten Seasonic jestli jede? Třeba jen někde udělal chybu a Seasonic je v pohodě. Když dám ten údajně pokažený Seasonic do PC, je riziko že odpálí nějaký další díl? Rád bych ho totiž zkusil.. Díky moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No mít voltmetr, bylo by jistější zdroj pustit třeba jen s CDromkou naprázdno jestli jede a pak oměřit jaké dává napětí (12V a 5V).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vadný zdroj?
    Od Hulbon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2012, 11:57
  2. Vadný zdroj???
    Od Fezo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-08-2011, 10:17
  3. Nový vadný zdroj Seasonic
    Od superdrooper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-04-2011, 23:34
  4. Zdroj Seasonic 500 - hlučnost
    Od Taren v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-07-2009, 00:36