Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Otázka ohledně RAMek...

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Zdravím všechny.. Mám tu takovej problém. Jsem idiot a omylem jsem pořídil triple channel RAMky (konkrétně Kingston KVR1066D3S4R7SK3/6G 3x2GB) na desku http://www.gigabyte.cz/products/page...ud3h_10/specs/ která podporuje dual channel.. Půjdou mi všechny, když je dám do těch třech volnejch slotů? A kdybych případně pořídil další 2-gigovou se stejnými parametry, fungovalo by to? Nebo je prostě jediný možný řešení je prodat a sehnat nějaký sety po dvou?
    P.S. Kdybych je prodával.. Mám tu možnost pořídit jednu 4GB 1333 Mhz RAMku. Fungovala by sama o sobě kdybych ji tam dal? Nebo potřebuje další taky 4GB do dual channelu?

    Omlouvám se za tolik otázek, ale jak různě hledám a googlim, tak jsem z toho jenom čím dál tím víc zmatenej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Pokud přidáš 1 paměť se stejnými parametry (nebo lepšími) a pojedeš 4x2GB RAM fungovat to bude (problémy můžou nastat, ale není to pravděpodobné).
    Mělo by to fungovat i když použiješ pouze 3 kusy (nejsem si jistý na AMD, na Intelu to jde určitě i na dual chanel deskách/procesorech).
    Jenom jedna ramka není ideální řešení, ale toto řešení je taky možné. Ale pokud použiješ pouze 2 kusy ramek, budeš mít 4GB a nemusíš nic prodávat/kupovat. Díky dualchanelu to bude i rychleší.

    Pokud to nemůžeš prodat za rozumné peníze, tak moje doporučení je zkusit strčit tam všechny 3 a pokud by s tím byly problémy jet jenom s 2mi kusy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    "Zdaleka ne všechny desky tuto architekturu 3x reg s paritou podporují. " citace od člověka, ketý mi to prodával. Co je zač ta architektura? Neznamená to, že jdou prostě jenom na některých deskách?

    EDIT: Jak bych případně poznal, že jsou s tím problémy? Například...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Po pravdě taky nevím na 100%, že to bude fungovat s 3x2GB RAM. A minimálně ty poslední 2GB nepojedou v dual chanelu. Ale pokud ty paměti máš doma, můžeš to vyzkoušet, nic tím nemůžeš zkazit.
    Když použiješ jenom 2x2GB ram, pojede to na 100%.
    Problémy je myšlen nestabilní počítač (BSOD ve windows, samovolné resety a podobně u 4x2GB, na otestování stability pamětí slouží program Goldmemory) případně to, že PC vůbec nerozjede (u 3x2GB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    OK, tak dík moc.. Zatím pojedu s těmi 2x2GB a časem dokoupím další 2GB a zkusím 2x2GB + 2x2GB to by snad mělo jít. Ten program bude předpokládám free, že jo? Mě se prostě nechce se štvát s tím prodejem, když už to mám koupené. Jinak dobrou noc..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,111

    To byl asi hodne vyhodny kauf, protoze to jsou ECC registered pameti, ktere se do bezneho PC jen tak nepodivaji.... Ale AMD by je melo zkousnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    ... protoze to jsou ECC registered pameti, ktere se do bezneho PC jen tak nepodivaji.... Ale AMD by je melo zkousnout.
    Funkčností si tedy zrovna jist nejsem. Mám za to, že ECC reg. paměti podporují jen Opterony.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Omlouvám se za to co jsem psal předtím, prodej stávající paměti a kup 2x2GB nebo 2x4GB obyčejných pamětí.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450821Y50ALIYL
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...50821Y51SR11VK

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    To byl asi hodne vyhodny kauf, protoze to jsou ECC registered pameti, ktere se do bezneho PC jen tak nepodivaji.... Ale AMD by je melo zkousnout.
    Hmm, toho že jsou registred jsem si nevšiml. Souhlasím s r34ktor, i podle mě tyhle paměti ta deska nezkousne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Tak jo, pánové.. Děkuji všem. Holt je budu muset prodat, no. Btw.. Je tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76304 dobrá deska? (zvládne phenom II x6 3GHz s HD4870-časem cross-fire?) Stojí mi za 1300Kč?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    Tak jo, pánové.. Děkuji všem. Holt je budu muset prodat, no. Btw.. Je tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76304 dobrá deska? (zvládne phenom II x6 3GHz s HD4870-časem cross-fire?) Stojí mi za 1300Kč?
    Crossfire rozhodně nezvládne (má jen 1 PCIe 16x slot).

    Jinak je to levná deska - nečekej žádnej OC potenciál a velké možnosti (regulace ventilátorů, možnosti nastavení všeho možnýho i nemožnýho,...) mít asi taky nebude.

    Podívej se taky o jakou revizi se jedná (1.0 1.3 nebo 1.4) - podpora 6 jádra je až u 1.3

    //EDIT - tak Phenom II X6 je v support listu i u revize 1.0 ... ale radši si to zkontroluj
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2011
    Příspěvků
    52

    Moc promiň překlik jsem se... Je to http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3632#sp to už by nemělo bejt tak špatný, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Vzhledem k nalepenosti slotů pro CF prakticky nepoužitelné.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od kilianek Zobrazit příspěvek
    Moc promiň překlik jsem se... Je to http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=3632#sp to už by nemělo bejt tak špatný, ne?
    Pořád to samý - lowend deska.

    Navíc 2. PCIe slot má jen 4 linky. Nevím jak moc využije GK propustnost slotu, ale 4 už bude určitě málo (nehledě na to, že crosfire těhle 2 karet nebude žádnej zázrak ... radši bych je prodal a koupil 1 lepší GK).

    Bonusem je, že ty sloty jsou těsně vedle sebe - jedna GK bude muset mít 1 slotovej chladič (referenční chladič HD4870 je dvouslotovej a nevím jak těžký je sehnat jednoslot - lehký to určitě nebude)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Musel bys mít velice výhodně druhou 4870 abys přemýšlel o CF.Jinak tahle karta eště pořád stačí bohatě na nové hry.A až stačit nebude koupíš 6870...třeba.Abys pocítil výkonový skok.Takže klidně si vem tu levnou GA desku,svůj účel splní a pokud nebudeš mít v pc 8cm větráčky na 1800rpm tak bude i tichý(v rámci možnostech).Tím chci ríct že regulace v podobě asusu ti může být fuk pokud použiješ např tyto větráčky.Za tu cenu jsou dost vychytaný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od lavjoy Zobrazit příspěvek
    Takže klidně si vem tu levnou GA desku,svůj účel splní a pokud nebudeš mít v pc 8cm větráčky na 1800rpm tak bude i tichý(v rámci možnostech).
    Ehm. Deska mi nijak zajímavá nepřijde. Takový ASRock 880G Extreme3 ji hravě strčí do kapsy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Otázka ohledně ceny!! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-07-2011, 19:14
  2. Procesory: kompatibilita ramek a procesoru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-10-2010, 15:15
  3. DDR2: Rychlost ramek
    Od cc355 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-10-2008, 23:45
  4. DDR1: Koupě ramek
    Od green14 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-05-2008, 22:32
  5. DDR2: Frekvence RAMek
    Od Apophis66 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 20-10-2007, 21:26