Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Zaměření pro: různou činnost – Nejčastějí internet a nenáročné (free) hry, úprava fotek

    Platforma: vypadá to spíš na Intel
    Operační systém: bez nebo Win 7
    LCD monitor: 22" - 23"

    PC je pro máti od mladé, požadavek je aby sestava byla pokud možno v nějaké světlé barvě (stříbrná/bílá/šedá), když nebude zbytí tak i ta černá.
    Sestava by měla být tichá/neslyšná, bude na stole v obýváku.

    Návrh sestavy:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0110H30113GX01
    +zdroj: Když jsem před 2 roky stavěl a odlaďoval svoje PC, tak jsem vyzkoušel 5 zdrojů (Seasonic S12 400W, a nejtišší (né nyslyšný) byl Nexus 430W Value, takže navrhuji ten http://www.alza.cz/zdroj-nexus-value-430w-d106851.htm 1571Kč
    +KB: mám ji také doma http://www.alza.cz/logitech-internet...cz-d154660.htm 120Kč, zkoušel jsem i Genius a hrůza

    +myš: mám Gigabyte M6800, na jiném fóru mi navrhli (nejspíš ale bez zkušeností) další kopii/licenci Cyber Snipa a to Trust laser Silverstone.
    Je ta technologie bluetrack/bluespot použitelná nebo mám radši připlatit za laser, případně zůstat u levné optiky od GB, tu co mám doma?

    ->>> ad MB: Sám mám ve své 2 roky staré sestavě s Athlonem X4 620 desku od GB, ale protože tam nejde v Biosu regulovat rychlost větráků, tak to vidím spíš na Asus, pokud mi ho teda nerozmluvíte. mám několik kandidátů, nejvíc se mně líbí tato: ASUS P8H61-M PRO stepping B3
    Už má chlazení napáj obvodů, 3x Fan konektor a lepší kondíky. PCI konektor snad už potřeba nebude. 2 RAM sloty snad budou stačit.

    Další kandidáti:
    ASUS P8H67-M PRO stepping B3
    2x PCIe x16 (x16 a x4 !), 2x PCI, 4x DDR3, 4x SATA 3Gb/s, 2x SATA 6Gb/s, 1x Gb LAN, 1x D-Sub, 1x DVI, 1x HDMI, 2x USB 3.0, audio 7.1, chlazení napáj. obvodů,3xfan, Lepší kondiky
    Jde do PCIE slotu x16, který běží v režimu x4 osadit kartu PCIE x1?

    GB:
    Gigabyte GA-H67MA-UD2H-B3 (rev.1.1) 2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 4x DDR3, 3x SATA 3Gb/s, 2x SATA 6Gb/s, 1x eSATA, 1x Gb LAN, 1x D-Sub, 1x DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort, 2x USB 3.0, audio 7.1, 4x RAM slot, chlazení napáj.,2x fan kon., L kond

    Gigabyte GA-H67A-USB3-B3 (rev.1.0)
    2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 3x PCI, 4x DDR3, 4x SATA 3Gb/s, 2x SATA 6Gb/s, 1x Gb LAN, 1x D-Sub, 1x DVI, 1x HDMI, 2x USB 3.0, audio 7.1, 4x RAM slot, chlazení,3x fan, l kondiky

    Co se týče disku, u sebe mám WD 640GB AAKS, po ztišení ve WinAAM a dokoupení boxu Acutake Dark Disc 2 o něm téměř nevím,
    takže bych buď zase volil tento nebo něco nového od WD z řady Blue/Green o velikosti cca 750GB/1TB.
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 21-07-2011 v 22:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Můj návrh: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116X90115BF01

    Trošku přes limit. Pokud by jsi chtěl šetřit tak by to šlo. Například menší disk, nekupovat chladič CPU, jiné CPU, ...

    EDIT: Lavjoy má pravdu, na AMD je potřeba revize 2 tohoto chladiče. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...d&SearchType=1
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 21-07-2011 v 22:13
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Naprostý souhlas.Snad jen cpu by stačilo X3 a chladič v této skříni bude foukat do zdroje,to není moc echt.Takže druhou revizi tohoto chladiče bych bral,tam je to již pořešeno dobře
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Ad CPU/platforma: Původně jsem to jednoznačně viděl na AMD 640/840/940, ale v testech jsou už úplně na chvostu a oproti i3-2100 zaostávají, takže se spíš kloním k Intelu z důvodu vyššího výkonu a nižší spotřeby - většího ticha. Sám mám Athlon X4 620 a stačí, ale v budoucnu se IMHO bude vyšší výkon hodit.

    Chladič budu kupovat určitě, sestava musí být tichá (obývák).
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 21-07-2011 v 22:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    S Intelem dostaneš i jejich integrovanou GK. Výkonově je sice OK, ale bohužel ovladače ještě nejsou úplně 100%. Proto jsem dal AMD. Jinak výkon srovnej tady, když si u P 840 odmyslíš takty a paměť proti 965, tak je na tom skoro jak ten Intel. A nebo si rovnou připlať za plnohodnotný AMD Phenom II X4 955.

    EDIT: Intel Varianta: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114600114XG01
    Nějak jsem nenašel rozumnou levnou desku
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 22-07-2011 v 00:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Viděl bych to nějak takto (bižuterie je na tobě):

    Intel - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01116S01152U01
    AMD - http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01186A0111N301
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Díky, až budu mít čas tak mrknu na ty odkazy a návrhy. Ještě zvážím to AMD (X4 s AM3+ deskou), přecejen je mi AMD bližší a 4 jádro je 4 jádro.
    Na Llano jsem se už díval dřív a výkon nic moc. (I když vzhledem k taktu pěkný výkon.)

    V čem jsou MSI desky lepší než Asus a GB? Dřív nemělo MSI zrovna nej renomé, tak nevím jak je na tom teď.
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 22-07-2011 v 17:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Tak jsem se ptal a hry stahuje z http://www.bigfishgames.com/ a http://www.freecitygames.com/ .
    Když jsu na návštěvě, tak nejvíc hraje Mahjong http://www.bigfishgames.com/download...3/mahjong.html .
    Co teda na to za procík? Když řeknu že jsou ty hry náročný na CPU, tak klidně koupím nějakej za 3-3500, ale čím nižší cena tím líp. Teď je v tý starý sestavě nějakej Athlon 64 a už docela funí. EDIT: V minimum CPU tam píšou tak 800MHz, takže nic.
    Důraz kladu na to aby ta setava šla v budoucnu lehce upgradovat (CPU), abych nemusel kupovat novou desku.
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 23-07-2011 v 16:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Ahoj, skládám jedno PC (domácí nenáročné použití) a potřeboval bych poradit jaký disk, aby byl tichý, nespomaloval systém a spolehlivý.
    Sám mám 2 roky WD Blue 640GB AAKS, po ztišení přes Win AAM a vložení do Acutake Dark Disc2 o něm v podtatě nevím.

    Takže jaký byste doporučili, aby byl tichý?
    WD Caviar Blue 640GB KS (WD6400AAKS)
    WD Caviar Blue 750GB LX (WD7500AALX)
    WD Caviar Blue 1TB LX (WD10EALX)

    Nebo nějaký Samusng??? Ale tam si před 2 roky dost lidí stěžovalo na nevyrovnané vlastnosti - 1 disk tichý, 2. vibrující, spolehlivost atd.
    Kapacita klidně stačí 640/750, na data je už koupený externí disk.

    Moje téma, kde skládám sestavu: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=61491

    Můžete i nějaké SSD, pokud bude cenově dostupné, ale v tom nemám vůbec přehled.
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Tak nakonec to bude asi 750GB nebo 1TB WD EARS - nevíte jestli je aspoň ta 750ka už jednoplotnová? Kvůli hlučnosti.

    Teď se dívám že na CZC je několik verzí těch disků Green RS:

    1TB EARS (uveden 12/2009) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71419
    1TB EURS (8/2010) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79175

    750 AARS (1/2011) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84961
    750 AURS (11/2010) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83379

    Který vzít?
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 06-08-2011 v 18:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Pokud to má být na systém tak bych se vyhnul Green/nízkootáčkovým diskům...Ty jsou dobré akorát tak na zálohu a ukládání dat (filmy apod.), ale ne na běh systému. Osobně bych vzal ten Caviar Blue WD10EALX. S hlučností (obvykle hlavně otáčení ploten a vibrace) je to kus od kusu. Samozřejmě ty 5400ot./Green disky jsou trochu tišší, ale odezva na systém je u nich zbytečně pomalá.

    EDIT: Aha, to téma o kompu jsem nesledoval ....v tom případě přesunout/smazat
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 06-08-2011 v 19:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Proč to neřešíš v jednom a tom samém threadu, když to je do zde již řešené sestavy

    IMHO Dneska se nejvíce vyplatí koupit pevné disky s kapacitou 1.5 TB, případně 1 TB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Tak jsem se rozhodl, že tam nakonec přecejen bude SSD - optimální cena/kapacita mně vyšlo 64GB ev 40GB a swap atd hodit na 5400disk.
    A na data buď zatím externí HDD s USB2 :-/ (na filmy), který už si skorotchýně před 3 týdny sama koupila. Na drobnosti by mohlo stačit to SSD, případně když nebude námitek, tak se přikoupí 500GB-1TB WD green.

    Jaké SSD (ne)doporučujete z +-60GB modelů?
    http://www.czechcomputer.cz/cat_tree....5%22%5C++64GB moc se v tom zatím neorientuju, vím že to musí mít TRIM. kdyby měl někdo nějaké odkazy na dobré recenze tak bych byl za ně rád. Hlavně uvítám praktické zkušenosti.
    Díky. Nebo aspoň které značce se vyhnout.
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 09-08-2011 v 23:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Corsair nebo Intel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele vanDave
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    41

    Dík.
    Teď jsem se díval na nějaké komentáře na CZC a OCZ je super výkonné, ale po*ali to tou osekanou 25nm verzí, že? +
    do toho problémy s Sandforce řadičem.
    Co Corsair Nova, nestačila by? A Kingston nebo Patriot Torqx nebo Apacer (mám flashku a supr)? Chtěl bych něco kolem 2000. S rozpočtem si zas nemůžu moc vyskakovat.

    PS: Má vůbec cenu o SSD vlastně uvažovat, když na PC poběží internet a sem tam se budou prohlížet a editovat fotky?
    Naposledy upraveno uživatelem vanDave: 09-08-2011 v 23:58
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Lorem v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-06-2014, 17:48
  2. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 16:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 22:13
  4. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 21:02
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:10