Určitě ne. Jsem příznivcem telefonů určených k telefonování, s dlouhou výdrží a klávesnicí. U mě před časem neuspěl ani pokus o hloupý dotykový telefon. Tyhle údajně "chytré" krabičky prý umí milion věcí. Jenže ony neumí ve skutečnosti vůbec nic. Asi před měsícem jsem jeden smartphone s Androidem (Vodafone 945) vyhrál a po pár dnech používání mi musel jít z domu. Pro telefonování na něm nic moc inovativního nenajdete. SMSky? Nemá klávesnici, ale jen věčně upatlaný displej. Napsat 160 znaků za půl minuty je nemožné, psát poslepu utopie. Zatímco klasické Nokii dojde šťáva po týdnu, tenhle zázrak moderní techniky vyžadoval nabíječku každý den. Pro každou blbost se připojoval na internet a huntoval můj účet u mobilního operátora. Jako foťák neskutečně příšerné. Jako navigace se nestačil ani nabíjet z autonabíječky a po dvou hodinách jízdy exnul na vybitou baterii. Možná že by šel použít jako MP3 přehrávač, ale za ty prachy bych sehnal lepší a s luxusními sluchátky. Zkrátka hnus, velebnosti. Děkuji pěkně, tohle si rád nechám ujít...