Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.

Zobrazit výsledky hlasování: Ktorý štýl sa vám lepšie číta?

Hlasujících
61. Pro hlasování se musíte přihlásit
  • ANSI

    43 70.49%
  • K&R

    18 29.51%
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Formátovanie C kódu

  1. #1
    eraser

    Ktorý zápis preferujete, prípadne napíšte svoj vlastný, resp. obľúbené formátovanie pre C jazyk.

    [ansi]
    Kód:
    int Foo()
    {
        if (isBar)
        {
            bar();
            return 1;
        }
        else
        {
            return 0;
        }
    }
    [kr]
    Kód:
    int Foo() {
        if (isBar) {
            bar();
            return 1;
        } else {
            return 0;
        }
    }
    Mimochodom, aký máte názor na takéto štýly...

    Kód:
    for (i = 0; i < 10; i++)  vs.  for(i=0;i<10;i++)
    Kód:
    for(i = 0; i < 10; i++)  vs.  for(i=0;i<10;i++)
    Kód:
    strcpy(buf, str)   vs.  strcpy (buf, str)
    Kód:
    strcpy (buf, str)   vs.  strcpy (buf,str)
    Osobne nemám rád zápis funkcie s medzerou medzi názvom funkcie a zátvorkou, dosť ma to pletie, resp. zle to moja lebzna parsuje. Navyše nemám rád, ked sa bez medzery píše keyword napr. for, while,... medzi kľúčovým slovom a zátvorkou. Ďalej neznášam hustenie, čiže pekne medzera medzi parametrami, atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Ja preferuju psani asi takhle :
    Kód:
    int Foo()
    {
        if (isBar)
        {
            bar();
            return 1;
        }
        else
        {
            return 0;
        }
    }
    Zda se mi prehlednejsi urcovani, kde ktera "vetev" programu konci a zacina

    Kód:
    for (int i = 0; i < 10; i++)
    Psani bez mezer sux (spatne se to potom cte)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Vidno, že v tomto máme rovnaký vkus... horšie je, že to nechce pochopiť pár tupých hláv v našej firme.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Citace Původně odesláno od eraser
    Vidno, že v tomto máme rovnaký vkus... horšie je, že to nechce pochopiť pár tupých hláv v našej firme.
    OT: To muzou rovnou psat do jednoho radku
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    eraser

    Presne... ono, pre krátku utilitku je to ešte OK, no pre nafúknutú aplikáciu, ktorá má stotisícky riadkov a tisícky súborov, to je skutočný humus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od eraser
    Ktorý zápis preferujete, prípadne napíšte svoj vlastný, resp. obľúbené formátovanie pre C jazyk.

    [ansi]
    Kód:
    int Foo()
    {
        if (isBar)
        {
            bar();
            return 1;
        }
        else
        {
            return 0;
        }
    }
    Jednoznacne prehlednost.

    Kód:
    for (i = 0; i < 10; i++)
    Taktez. Vtomto se clovek orientuje podle me rychleji, nez bez mezer.
    Lidi jsou schopní všeho, dokud neudělají rozsáhlejší program, stačí na pár tisíc řádků a používají nevhodné názvy proměných, bez komentářů a navíc tenhle pfujtajblunk bez mezer, odřádkování, prostě humus.
    Po měsíci mají přidat nějakou funkci, a protože jsou bez dokumentace, musejí projíždět kód od začátku a většinou to skončí fiaskem a remakem programu od nuly, nebo spousty chybami v projektu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    Citace Původně odesláno od Architect
    Lidi jsou schopní všeho, dokud neudělají rozsáhlejší program, stačí na pár tisíc řádků a používají nevhodné názvy proměných, bez komentářů a navíc tenhle pfujtajblunk bez mezer, odřádkování, prostě humus.
    Po měsíci mají přidat nějakou funkci, a protože jsou bez dokumentace, musejí projíždět kód od začátku a většinou to skončí fiaskem a remakem programu od nuly, nebo spousty chybami v projektu...
    myslím, že by se dal sehnat software, kterej by to uspořádal
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    241

    Citace Původně odesláno od Limoto
    myslím, že by se dal sehnat software, kterej by to uspořádal
    Ještě by to chtělo software, který automaticky přidá důležité komentáře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Používám něco na způsob K&R. Mimochodem K&R stylem je psán i Linux.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    eraser

    Čo je to presne za spôsob? Chcelo by to nejaké ukázky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele wojta
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    56

    To pisete v nejakem obycejnem textaku? V eclipse nebo kdevelop je krasne automaticke formatovani. V eclipse se da zvolit dokonce ze tri stylu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    eraser

    Ja používam SciTE editor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    94

    Ja pouzivam na C z nostalgickych duvodu MS visual studio, dale pak PSpad.
    Formatovani pouzivam takovy mutant mezi K&R a ANSI, podle aktualni chuti
    Ale hlavni, co me dokaze vytocit je pouzivani mezer misto tabelatoru pri odsazeni radky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    6

    Protože programuju jak v C(++), tak v Javě, tak jsem sjednotil kodovani nějak takhle
    Kód:
        int Foo() {
            if (isBar) {
                for (int i = 0; i < 10; i++) {
                    bar();
                }
                return 1;
            } else {
                return 0;
            }
        }
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. RE-Install ? a formátovanie
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 15-09-2013, 22:52
  2. Rozhraní USB, BT...: čtečka čár. kódů - emulace USB - COM
    Od vsn v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 10:53
  3. Windows 7: Formatovanie pri instalácii
    Od Error666 v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-06-2010, 22:23
  4. WScript - kontola kodu
    Od majko78 v sekci Programování
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 13-02-2010, 20:45
  5. 3,5 HDD PATA: Formátovanie
    Od Pavol X360 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-09-2006, 20:56