Ako zložiť PC
Caute nerobil som s tym zajtra mi dojde doska a nema mi kto zlozit pc..... dvd a hdd ostane v mechanike ako mam postupovat ??
mam sa najprv chytit napr radiatora pre uzemnenie statickej energie a tak polozit niekde dosku na zem a najprv tam osadit pametovy modul RAM, dalej dam cpu zacvaknem to aby to drzalo,, -- NETREBA PASTU NA CPU ?
osadim na neho cpu fan co bol pri CPU zabaleny,, tiez ho zacvaknem poistkou
z cpu fan co ide kablik tak ho zapojim tam pri CPU FANE do dierky kde pise na doske CPU FAN je jedno ci do CPUFAN1 alebo CPUFAN2 ne?
PRISRUBUJEM DOSKU DO BEDY,,, teraz mam ATX dosku a novu budem mat mATX tak tie distancne stlpky vymenim a ich dam tak aby sedeli do tych dierok na mATX dosku...prisrubujem to
primontujem zdroj ,, zo 4srubkami a zapojim ten velky 24pin kabel do dosky, potom 2tie kable > jeden do DVD mechaniky a druhy do HDD,,, a este tie sata kable do DVD mechaniky a HDD a druhy koniec do dosky,,,
potom prisrubujem graficku kartu,,, zo zdroja zoberem kabel kde pise PCI-e a zapojim ho do grafickej karty,,, potom este kablik zo zdroja na napajanie do cpu co sa nachadza na doske asi pod cpu chladičom
tie male kabliky power/reset/hdd tie zapojim uplne dole na doske co sa pomylit asi nemozem ne ? lebo je tam napisane na kablikoch ze hdd,power,reset tak tie zapojim dole do dosky
samozrejme to vsetko musim robit ze vypnem zdroj aj z elektriky vsetke kable......
TOŤ VŠE ? nezabudol som na niečo ?
mam sa najprv chytit napr radiatora pre uzemnenie statickej energie a tak polozit niekde dosku na zem a najprv tam osadit pametovy modul RAM, dalej dam cpu zacvaknem to aby to drzalo,, -- NETREBA PASTU NA CPU ?
osadim na neho cpu fan co bol pri CPU zabaleny,, tiez ho zacvaknem poistkou
z cpu fan co ide kablik tak ho zapojim tam pri CPU FANE do dierky kde pise na doske CPU FAN je jedno ci do CPUFAN1 alebo CPUFAN2 ne?
PRISRUBUJEM DOSKU DO BEDY,,, teraz mam ATX dosku a novu budem mat mATX tak tie distancne stlpky vymenim a ich dam tak aby sedeli do tych dierok na mATX dosku...prisrubujem to
primontujem zdroj ,, zo 4srubkami a zapojim ten velky 24pin kabel do dosky, potom 2tie kable > jeden do DVD mechaniky a druhy do HDD,,, a este tie sata kable do DVD mechaniky a HDD a druhy koniec do dosky,,,
potom prisrubujem graficku kartu,,, zo zdroja zoberem kabel kde pise PCI-e a zapojim ho do grafickej karty,,, potom este kablik zo zdroja na napajanie do cpu co sa nachadza na doske asi pod cpu chladičom
tie male kabliky power/reset/hdd tie zapojim uplne dole na doske co sa pomylit asi nemozem ne ? lebo je tam napisane na kablikoch ze hdd,power,reset tak tie zapojim dole do dosky
samozrejme to vsetko musim robit ze vypnem zdroj aj z elektriky vsetke kable......
TOŤ VŠE ? nezabudol som na niečo ?
Pokud na chladiči není "žvýkačka" (která nahrazuje teplovodivou pastu), pak je třeba na chladič tu pastu dát. Ideálně přes mikroténový sáček na prstě jemně rozetřít tenkou vrstvičku pasty. Do kterého konektoru zapojíš CPU fan je celkem jedno, ale možná zjistíš, že v jednom konektoru nebude fungovat regulace větráku (pak to stačí jen přehodit). U kablíků power a reset je jedno, jak je zapojíš, u HDD led a pover led se koukni na polaritu (+ dej na +). Polarita bude popsána v manuálu k desce. Jinak na to jdeš dobře, nemělo by se nic stát (teda kromě pořezaných ruk, jak to budeš strkat do skříně) :-) Držím palce
ale pastu nemam ziadnu doma :/ kolko stoji ? a treba ju ?
a ako ju tam natriet neakou starou simkartou alebo papierikom ? a mam na cely vrch CPU to rozotriet az na kraje ci ne ? mam dodrzat odstup od krajov cca 2mm ? a rozotriet uplne aby bola na celom povrchu ?
a ako ju tam natriet neakou starou simkartou alebo papierikom ? a mam na cely vrch CPU to rozotriet az na kraje ci ne ? mam dodrzat odstup od krajov cca 2mm ? a rozotriet uplne aby bola na celom povrchu ?
mohli by ste mi cez skicar popisat ktory kabel kam strcit??
tuto dosku budemmat dik
http://www.msi.com/pic/product/five_pictures1_20100506162837.jpg
a ta pasta neni na vrchu cpu, ,nic tam neni natrete,, ci na cpu fane je ? a kde presne chcem sa pozriet
tuto dosku budemmat dik
http://www.msi.com/pic/product/five_pictures1_20100506162837.jpg
a ta pasta neni na vrchu cpu, ,nic tam neni natrete,, ci na cpu fane je ? a kde presne chcem sa pozriet
Ono to ani moc špatně zapojit nejde, akorát v oblasti dole (na obrázku vlevo dole) si dej pozor, je tam spousta konektorů vypadajících podobně (USB, FireWire, Audio, věci od casu - Power, Reset, Power + HDD LED) ... ale tam se zas tak moc nestane, když to zapojíš špatně, akorát ti to nebude fungovat.
Ostatní kabely pasujou vždycky jen do jedné dírky, přinejhorším třeba zapojíš disk na 6. SATA konektor nebo dáš RAM do 4. DIMM slotu ... ono se nic moc nestane.
Ostatní kabely pasujou vždycky jen do jedné dírky, přinejhorším třeba zapojíš disk na 6. SATA konektor nebo dáš RAM do 4. DIMM slotu ... ono se nic moc nestane.
takto dobre som pooznacoval? a este kabel na napajanie do CPU, kabel od box chladica, a power,reset,hdd...kam zapojit? (dufam ze uz ine kable do motherboard netreba zapajat) vyznacte mi na tom obrazku tie ostatne veci
http://imgupload.sk/images/63973789700651943467.jpg
http://imgupload.sk/images/63973789700651943467.jpg
HDD, DVD kabely dej do těch lomených sata konektorů (hned nad těma vyznačenýma). CPU napájení je ten černý čtvereček v dolnim rohu CPU. Kabel od chladiče CPU zapojíš do toho 4pinu vedle RAM (ten bílý konektor). Konektory k přednímu panelu budeš mít vyznačeny v manuálu k desce. Nikde tam nevidim konektor pro outtake větrák, budeš ho muset asi nějak zapojit do toho konektoru pro přední (u lomených SATA konektorů).
Ještě ti tu hodim návod na postavení PC. Je to sice starší, ale stále platný.
Tady je další foto návod Jak sestavit počítač (detailní fotonávod)
uz mi dosla maticna doska yes:D dufam ze ten cpu bude sediet,, je tam rozdiel len v MHz,,, cize musi ist ne ? :)
[quote=stanky177;463323]uz mi dosla maticna doska yes:D dufam ze ten cpu bude sediet,, je tam rozdiel len v MHz,,, cize musi ist ne ? :)[/quote]
To ti nikto nezaručí ....
Osobne som sa v minulosti stretol s podobným problémom, kedy doska podporovala naozaj len procesory uvedené v cpu support liste (bola to asus, procesory boli rovnakej revízie a rovnakého jadra)
Snáď to u teba bude v pohode a jediným problémom bude, že doska vypíše unknown cpu:notsure
To ti nikto nezaručí ....
Osobne som sa v minulosti stretol s podobným problémom, kedy doska podporovala naozaj len procesory uvedené v cpu support liste (bola to asus, procesory boli rovnakej revízie a rovnakého jadra)
Snáď to u teba bude v pohode a jediným problémom bude, že doska vypíše unknown cpu:notsure