Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Problem s pripojeni Wifi

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak panove, predevsim zdravim a zadam o radu s wifi a fakt nevim co s tim..... Urcite nekdo fundovany poradi....

    Zarval mi AP, konkretne D-link 2100AP a nahradil jsem ho D-link DAP-1160, ale za boha se nemuzu pripojit z notasu. Proste notas tu sit nevidi at delam cokoliv a uz me to jako stve.....

    Starej D-link ( budiz mu prano Si nebe ) slouzil slusnych 8 let v kuse .... Nicmene, na tom konkretnim notasu posledni 3 dny pred smrti AP blbnul net, pritom, LANka pro dalsich X pocitacu pripojena tak prez AP ale do Switche a potazmo tazeno kabelem fungovala normalne.......
    Pak vypadl proud, a milej D-link uz nenaskocil......

    Nastavil jsem to vesmes skoro stejne jak to bylo ( uz si to totiz nepamatuju ) a ten notas s XP tu sit proste nenajde a nenajde......
    Notasy s Vistama a 7 to nasly normalne a vse slape.......

    V tom notasu co nejde je XP Professional, system je bez viru a bordelu. Wifi karta je tam konkretne IntelPro Wireless 2200BG NETw. Zkousel jsem ji odebrat a nainstalovat znova, zkousel jsem bod obnovy z TuneUp utilities z doby kdy to slapalo a nic......
    Sousedovu sit to najde......
    Mel jsem problemy s rozchozenim wifi na jednom desktopu, kterej neni napojen LAN, a musel jsem zmenit sifrovani z WPA2 na WEP, a tak to slape normalne ( to je asi dano nepodporou XP WPA2, ci nepodporou te wifi karty )........

    Problem je v tom, ze nevim, co s tim notasem. Sousedovu Wifi to najde normalne. Je na kanalu 1, ja sem na 13. Je mozne, ze nepodporuje 13 kanal?????? Nejake dalsi moznosti???????


    PS: Mam 2 D-linky propojene prez ulici, a oba sou nastavene jako AP and Bridge. Zkousel jsem taky jeden nastavit jako AP and Bridge a druhy jako Repeater, ale situace se nezmenila.......
    Uz jaksi nevim co delat....... Poradite????
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček Avatar uživatele forbidden
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23

    Předpokládám, že jako SSID jsi nenastavil nějakou šílenost s češtinou, pokud to vůbec jde. Podíval bych se na nastavení takových těch featurek pro zlepšení výkonu. Všechno bych dal na default. Možná si starší karta v noťasu s nějakou nerozumí. Jinak kanál bych doporučil na automatiku, nikdy nevíš, kterej soused si pořídí wifinu a začne rušit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Heslo je samozrejme normalni...... Featurky na zlepseni vykon myslis treba konkretne jake?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Vysielanie SSID je on alebo off ?

    Pokiaľ je ntb určený pre náš/EU trh, mal by frčať na 13-tich kanáloch (pozor, niektoré krajiny však používajú iba 11) - niečo ti bráni prepnúť na 11.kanál a vyskúšať to?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Myslis vysilani SSID jako v AP? No, je ON, protoze ostatni notasy s Vistama a W7 a mobily se Simbianem a Androidem se pripoji normalne. Jedine u toho 1 desktopu, kterej mam pripojenej bezdratove, to blblo, kdyz bylo nastaveny sifrovani na WPA2. Zmenil jsem to na WEP a od ty doby to jede........ Ale ten notas proste ani tu sit nenajde.......
    Jo, je urcite urceny pro nas trh. Mam ho doma uz 6 let a vzdycky to slo..........

    Brani mi akorat to, ze tim prepnutim kanalu odstrihnu od netu par PC, nez se to zas zapne. Musim asi prepnout kanal na obou AP ze??????
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Myslis vysilani SSID jako v AP? No, je ON, protoze ostatni notasy s Vistama a W7 a mobily se Simbianem a Androidem se pripoji normalne. Jedine u toho 1 desktopu, kterej mam pripojenej bezdratove, to blblo, kdyz bylo nastaveny sifrovani na WPA2. Zmenil jsem to na WEP a od ty doby to jede........ Ale ten notas proste ani tu sit nenajde.......
    Neviem, či si rozumieme - nemám na mysli zapnutie wi-fi (je jasné, že je zapnuté, ináč by sa ostatní klienti nepripojili), ale vysielania SSID (názvu siete) ... kedysi v minulosti na jednom ntb (takisto s winXP) som riešil podobný problém, a pomohlo zapnutie ssid, následne sa ntb pripojil do siete a potom sa mohlo vysielanie ssid vypnúť a všetko fachalo ako malo ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vysilani SSID je zapnute, protoze polozka:
    Enable hidden Wireless (also called Disable SSID broadcast) je nezakrizkovana.....

    Prikladam screen z nastaveni....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Výst?ižek1.JPG 
Zobrazení: 143 
Velikost: 244.1 KB 
ID: 22369  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 27-07-2011 v 19:04
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak me tak napada, jestli treba nemuze byt problem jen s tim notasem. Ale sitovku jsem nekolikrat odebral, znovu nainstaloval, ale porad nic. zkousel jsem i prilozenej Intel software pro wifi, ale ten stejne jako windowsacckej najde jen wifi souseda a tu moji ne......
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 27-07-2011 v 19:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Nejake dalsi napady? Jeste me napadlo zkusit tam dat jinou sitovku.... mam tu jednu starsi 11Mb, ale mela by tam jit.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od Georginek
    mam tu jednu starsi 11Mb, ale mela by tam jit.....
    Mozna by stacilo jen vyjmout stavajici a znovu vlozit zpet, uz to tu nekomu pomohlo. Ale kdyz uz ji budes mit venku, nic ti nebrani zkusit tu starou.
    A co v seznamu preferovanych siti? Zkus ji tam smazat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    ako písal robky, prepni AP na 11.kanál, pretože

    karta IntelPro Wireless 2200BG:
    model WM3B2200BG MW2 má rozsah 11 kanálov
    model WM3B2200BG RW3 má rozsah 14 kanálov

    karta podporuje autentifikáciu LEAP, WPA, 802.1X, EAP-TLS, ale šifrovanie len CKIP, TKIP, 128-bit a 64-bit WEP

    v tom 13.kanáli bude asi tvoj problém ... všetky zariadenia, ktoré sa pripájajú na toto AP, sa po prepnutí na iný kanál preladia automaticky
    ešte by si mal odskenovať, že aké kanály v tvojom okolí sú voľné, prípadne vysielajú na najnižšom výkone
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No v seznamu preferovanych byla ta stara... Vsechny sem smazal. Je to ciste....

    Je mozny, ze ten D-link nepodporuje takovou starou sitovku?

    To vyndani a zandani...... muzu zkusit.... Ale nemuzu si pomoct, neco mi unika, kdyz sousedovu wifi to najde normalne.....je tu moji to nevidi.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Georginek, čítaš čo som písal o tých kanáloch?

    susedova wifi je na akom kanáli?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    sousedovu wifi to najde normalne
    Soused je na kanale 1 (jak uvadis hned zkraje)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Sakra, EditorPO sorry...... ja ten POST prehlidnul a teprve ted precetl....

    Kartu sem vyndal, ale nepoznam, jestli je to jedna z tech cos napsal
    FCC ID: PD9WM3B2200BG ale jestli je to WM2 nebo MV3 tam neni napsany...

    1 ma soused,
    6 provozuju v praci
    13 doma

    To Editor PO: Jak zjistim, jestli vysilaji na nejnizsim vykonu? Nemel by to byt nejvyzsi?

    Jinak, zkousel jsem i tu druhou sitovku, ta je jeste starsi a jedna se o kousek Intel Pro Wireless 2100 LAN 3B... takze ta asi taky nepodporuje 13 kanal..... V noci az budou vsichni chrapat zkusim treba 11 kanal. Je jedno jake cislo kanalu tam dam, nebo se mam necim ridit?
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 27-07-2011 v 21:46
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sítě: problem k pripojeni k wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 21:04
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-07-2010, 09:57
  3. Win 7 + wifi pripojeni
    Od pheno v sekci Sítě
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-07-2010, 18:18
  4. WiFi připojení k IT
    Od cz3ko v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 19:50
  5. připojení WIFI
    Od Rezina v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 11:01