Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Aký zdroj na moju zostavu ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    Zostava :

    CPU - P 4 Presscot 2,4 - 533 Fsb@3,6 - 800 Fsb
    MB - Asus p4p 800 x
    Ram - 512 V data + 1 000 Kingston
    Hdd - Seagate 250 sata 2
    Vga - 6200 NV 43 ,odomknuta na 8pp , Core 400@470 Memory 500@590
    Zdroj - Eurocase 300 W

    Chcem si kúpiť novú VGA bude to GAINWARD 8286 7600GS 256MB DDR3 AGP + zdroj , poradí mi niekto aký zdroj postačí na grafiku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Máte nějakou cenovou relaci? Budete v nejbližší době zase upgradovat?

    Např. 350W Fortron se dá sehnat těsně pod 700Kč. Ten tudle sestavu utáhne s prstem v nose.

    EDIT: hodně dobré reakce jsou také na ModeCom Feel II. 350W stojí cca 550Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    No do 1500 , chcem ho potom dať do nového kompa z CoreDuo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Velmi důležité také je, jakou grafiku do nového PC s C2D hodláš dát? -předpokládám, že do desky s AGP C2D dávat nebudeš...

    Na sestavu jakou uvádíš v prvním příspěvku, i s onou 7600GS postačí 350-400W Modecom, případně Fortron - zkrátka, to, co již napsal P@pi. A pokud to C2D nehodláš extrémně taktovat, tak 400W by stačilo i pro něj a grafiku třídy NV7600
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 27-05-2007 v 22:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    Citace Původně odesláno od boboco
    Velmi důležité také je, jakou grafiku do nového PC s C2D hodláš dát? -předpokládám, že do desky s AGP C2D dávat nebudeš...
    Tak to je jasné , bude tam asi 8800 GTS , ale zatial budem mat 7600 GS

    Rozmýšlam nad :

    MODECOM PSU FEEL III 500W
    Asus A-45GA 450W
    Fortron 400W PFC FSP400-60GLN
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Přesně jak píše boboco - dnes nerozhoduje o potřebě výkonu zdroje CPU, ale grafika (pokud mluvíme o dvoujádrech). V současné situaci je Fortron 350W v pohodě a pokud nebudeš mít vysoké nároky na grafiku, mohl by stačit i v budoucnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od hacker9
    Tak to je jasné , bude tam asi 8800 GTS , ale zatial budem mat 7600 GS

    Rozmýšlam nad :

    MODECOM PSU FEEL III 500W
    Asus A-45GA 450W
    Fortron 400W PFC FSP400-60GLN
    Tak jasné to nebylo, když jsi to nenapsal

    No, říkáš do 1500,-? -tam momentík, mrknu na pár e-shopů...

    edit:
    No, koukal jsem hlavně na silnou 12V větev, protože 8800GTS/GTX není zrovna spořivej mazlík...

    No, s tou cenu - mrkni raději sám:
    http://www.barbone.cz/?stiid=63211&strsort=&str=0
    Fortron, 500W, 2x18A = 1700,-

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...200000000008OZ
    Enermax Liberty 400W 2x20A = 2000,-

    http://www.topobchod.cz/store/goodsd...oodsID=DBK1032
    Velmi zajímavě vypadá i tento Chieftek za 1700, který uvádí 12+21+13A
    -s ním ale prozatím nemám praktickou zkušenost, možná přispějí ostatní.

    Modecom 500W není moc cenově výhodný, Asuse neznám a tenhle 400W Fortron by byl opravdu na hraně!
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 27-05-2007 v 22:49
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    Tak zoberiem asi MODECOM PSU FEEL III 500W no efektivita je len 70% stojí cez 900 a ten FORTRON akolo 1200 .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Myslím, že je to rozhodně lepší než nějakel LC Power a podobně, ale nedoporučoval bych to s ohledem na žravost grafiky a s ohledem na to, že asi nebudeš chtít provozovat HW na defaultních taktech... Přeci jen, když už hodláš kupovat nové PC za několik tisíc, pár stovek navíc za zdroj Tě nezabije. A pozor! Modecom není na chlup to samé, co Fortron, Modecom si pouze nechává vyrábět zdroje u FSC Group, která dělá i Fortrony...
    Naposledy upraveno uživatelem boboco: 27-05-2007 v 23:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    Ok, thanx za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jen tak naokraj, někdo tu na fóru psal, že řada FEEL III je nějaká divná. Já jí osobně ještě neviděl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od P@pi
    Jen tak naokraj, někdo tu na fóru psal, že řada FEEL III je nějaká divná. Já jí osobně ještě neviděl.
    Osobně by mě zajímala změna oproti FEEL II -těžko říct, co je tu nového...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    36

    No ja to rysknem kupim ten MODECOM PSU FEEL III 500W a mozno to bude
    OEM Fortron ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    podobným experimentům nakloněm nejsem. Modecomy 350/400W do Low endu a mainstreamu jsou výtečné, ale nevím, jak se tenhle drobeček popere s 8800... No uvidíš, až budeš tu novou sestavu mít, zajisti alespoň tomu zdroji dobré chlazení. Znovu opakuji, být na Tvém místě, raději si připlatím minimálně na toho 500W Fortrona.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Názor na zostavu
    Od Snajper2 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-12-2013, 20:59
  2. Aky zdroj pre moju gaming zostavu?
    Od mmarekk11 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-09-2012, 20:11
  3. Vhodny zdroj pre zostavu
    Od shaft v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 19:36
  4. Aka MB pre moju zostavu ?
    Od Luoslav v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 23:14
  5. Aku zostavu na LINUX
    Od romanecko v sekci PC - archiv
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 18-03-2008, 22:16