Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prechod z talianskeho Windowsu na slovenský

robertpavlik (4)|2.8.2011 08:35
Dobrý deň.

V práci som dostal notebook s nainštalovaným Windows XP Professional, V.2002, SP3 v talianskom jazyku (firma má sídlo v taliansku a odtiaľ bol ntb zaslaný):stupid. V ntb mám nainštalované aplikácie na programovanie PLC a HMI (tie sú v angličtine). Nakoľko po taliansky neviem, firma mi zakúpila takú istú verziu OS, ale v slovenskom jazyku.Ešte predtým som skúšal nainštalovať slovenské MUI ale inštalácia nefunguje, systém ohlási chybu: Setup cannot update your Windows XP files because the language installed on your system is different from the update language. :angry

1. otázka:

Ako čo najjednoduchšie a najrýchlejšie preinštalovať OS tak, aby som nemusel znova inštalovať všetky aplikácie a licencie? Pýtam sa preto, lebo inštalácia aplikácií trvala 3 pracovné zmeny a na to nemám naozaj náladu, si to znova zopakovať. :runaway

2. otázka:

Mohlo by to fungovať nasledovne?

Vytvorím zálohu registrov, urobím obraz program files a system32, nainštalujem slovenský Windows XP Professional, SP3 (bez formátu disku, 2 OS na disku), natiahnem obraz program files a system 32 a importujem registre. Bude to fungovať? :notsure

Ďakujem za skorú odpoveď.
zsdx (2098)|2.8.2011 10:18
MUI jde nainstalovat pouze na EN verzi, pokud jsou ty Win nativne italske, jiny jazyk tam nedas.
1. zkusil bych bud upgrade z prostredi Win (jestli pujde, mas po problemu) nebo opravnou instalaci po bootu z SK media (az ten druhy Repair)
2. tomu bych moc neveril - zejmena v system32 jsou totiz lokalizovane knihovny
lavjoy (1628)|2.8.2011 10:36
Opravu systému z cd verzí SK.Pokud je tam COA štítek použij cd odpovídající,např. OEM XP SP2,mělo by to jít.
Švagr mi poslal z Kanady hpnc6000 s EN verzí xp a šlo to taky na českou.
robertpavlik (4)|2.8.2011 10:41
Verzie s anglickým a španielskym jazykom sa takto dajú riešiť, to viem. Ale pri ostatných jazykoch to údajne nefunguje. Ale vyskúšam, v najhoršom prípade to budem musieť preinštalovať na kompletku.