Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Grafika problém

4FEAR (96)|3.8.2011 21:45
Zdravím,

dnes mi přišel PC, který jsem objednával u czc a nechal si ho tam přímo sestavit.

Zdroj SEASONIC M12II-620 - 620W (80PLUS Bronze)
MB ASUS P8P67, Intel P67, LGA1155, 4xDDR3, SATA 3.0, USB 3.0
CPU Intel Core i5 2500K (3,3GHz, 6MB, socket 1155), BOX 1
RAM Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
COOLER CoolerMaster Hyper 212+, 1366/1156/775/AM2/AM3
COOLER SCYTHE KM01-BK-5.25 Kaze Master 5,25 Black
COOLER CoolerMaster 200x200x30 Mega Flow, LED červená ,
COOLER CoolerMaster SickleFlow 120mm, blue LED 1 165,-
VGA ATI Sapphire HD 6970, 2GB DDR5, 2xDVI, HDMI, PCI-e
CASE COOLERMASTER HAF-922 Black Chassis

Vše bylo na první pohled řádně zapojené, tak jsem se vrhl na instalaci windowsu Vista.
Nainstaloval ovladače přiložené k základní desce, na přiložené ovladače VGA jsem se vyprdl s tím že jsou na netu určitě novější.
Na oficiálních strankách jsem si stáhl aut. rozpoznaní VGA, stahovalo to drivery 90mb, vše jsem nainstaloval a po 2h jsem lehce škrtl o stůl a kompletně celý obraz se sesypal a hodilo mi to modrou tabulku poškození systému. Resetoval jsem a schválně jsem lehoučce drkl do stolu a opět to stejný (s hlaškou, že grafické ovladače přestali pracovat), tudíž se chci zeptat kde je problém? Jsem z toho celkem nervózní.

Moc díky za rady
Sommer (384)|3.8.2011 22:31
V první řadě bych zkontroloval, zda jsou všechny kabely řádně docvaknuté, vše řádně utažené a zejména GK je domáčknutá ve slotu.
4FEAR (96)|4.8.2011 22:26
Tak jsem vzal PC ke člověku který tomu celkem rozumí a nestačil se divit.
1) U grafiky prasklý plast ( foto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
2) Zdeformovanej slot na grafiku
3) Zkřivenej chladič na CPU

Takže předpokládám, že to někomu v balíkové službě (DPD) spadlo ze slušné výšky.
Volal jsem na czc a řekli mi, ať sepíšu s DPD protokol o škodě, nějakou fotodokumentaci poškozeného PC a s tím, že mi ihned vystaví nový PC, tak jsem celkem zvědavej :|

Samozřejmě že na DPD házeli vinu na CZC kvůli špatnému zabalení zásilky, klasika.
Doufám, že všechny díly budou mít na skladě a nebudu čekat moc dlouho na nový PC.
Náklady na dopravu si musím platit sám, tak snad bych mohl dostat nějaký bonus. Takovej Win7 by se hodil ;)
lavjoy (1628)|4.8.2011 22:38
Kdyby sis to složil sám.......
Není na tom nic těžkého,nic obráceně zapojit nejde.
4FEAR (96)|4.8.2011 22:40
Neumím to, moc kabelů na mě :o
lavjoy (1628)|4.8.2011 22:48
Nehledě na výhody v tom,že když ti odejde disk,tak ho reklamuješ,ale pc máš pořád doma.Můžeš použít jiný prozatím apod...
Blbá dvd mechanika,vyndáš,pošleš,pc je pořád doma...
Nestálo by za to,aby ti ten kámoš třeba za flašku nebo nějakou stovku složil ten pc doma?
4FEAR (96)|5.8.2011 09:01
Pro příště už určitě, žádná pošta !
hugostieglitz (907)|5.8.2011 17:24
[quote=4FEAR;465364]Tak jsem vzal PC ke člověku který tomu celkem rozumí a nestačil se divit.
1) U grafiky prasklý plast ( foto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
2) Zdeformovanej slot na grafiku
3) Zkřivenej chladič na CPU

Takže předpokládám, že to někomu v balíkové službě (DPD) spadlo ze slušné výšky.
Volal jsem na czc a řekli mi, ať sepíšu s DPD protokol o škodě, nějakou fotodokumentaci poškozeného PC a s tím, že mi ihned vystaví nový PC, tak jsem celkem zvědavej :|

Samozřejmě že na DPD házeli vinu na CZC kvůli špatnému zabalení zásilky, klasika.
Doufám, že všechny díly budou mít na skladě a nebudu čekat moc dlouho na nový PC.
Náklady na dopravu si musím platit sám, tak snad bych mohl dostat nějaký bonus. Takovej Win7 by se hodil ;)[/quote]

ty se nemáš s DPD vůbec co bavit.JEDNEJ ZÁSADNĚ S PRODEJCEM to je czc! použij případně
i právo na vrácení zboží bez udání důvodu do 14 dnů nakoupeného v e-shopech
Jandaskunk (2330)|6.8.2011 18:45
[quote=4FEAR;465368]Neumím to, moc kabelů na mě :o[/quote]

Pro příště: návod na stavbu PC...zvládl jsem to i já a to jsem na zručnost antitalent :D