Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: procesor + pamět může být????

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    ahoj.skládám si sestavu a potřeboval bych malpu radu.Chci mkít procesor Intel Core i5 2500 3,30GHz (6MB) BOX LGA1155 Sandy Bridge - s integrovanou grafikou ale v popisu jsem se zarazil u parametru Typs DDR3-1066/1333 .Znaméná to že tam nemůžu vrazit ramku o větší frekvenci než je 1333?????zákl. deska mi podporuje max 1600mghz.Díkes za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    ahoj.skládám si sestavu a potřeboval bych malpu radu.Chci mkít procesor Intel Core i5 2500 3,30GHz (6MB) BOX LGA1155 Sandy Bridge - s integrovanou grafikou ale v popisu jsem se zarazil u parametru Typs DDR3-1066/1333 .Znaméná to že tam nemůžu vrazit ramku o větší frekvenci než je 1333?????zákl. deska mi podporuje max 1600mghz.Díkes za odpověd
    myslím že ram s vyšší frekvencí nevadí systém si sám nastaví vhodnou frekvenci v biosu je třeba nastavit ram fsb ratio na AUTO
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    348

    tzn. že to tedy nebude problém??????vidím že se nikdo jhinej nevyjadřuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Me ten dotaz nedava smysl. Proste napis konkretni model desky a konkretni model pameti a my tim napisem, jestli to tam jde nebo ne......
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od marekpevný Zobrazit příspěvek
    tzn. že to tedy nebude problém??????vidím že se nikdo jhinej nevyjadřuje.
    na 99.9% nebude jjá mám desku co podporuje 1333Mh a mám to vyšroubovaný na 1866 a vše je ok každý procesor má řadič ddr a ten už si s tím poradí
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Bude to asi takhle. Procesor ti omezí základní takty RAM na 1333 MHz, ale budeš mít lepší časování. Potom můžeš taktovat a budeš vědět, že ty RAM ti stabilně vezmou minimálně těch 1600 MHz, takže o to můžeš taktovat výš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    U procesorů Sandy Bridge bude vždy uvedena podpora modulů RAM s max. frekvencí 1333 MHz. Je to způsobeno integrací paměťového řadiče v procesoru. Pokud osadíš základní desku s tímto procesorem moduly RAM o frekvenci vyšší, bude automaticky takt modulů RAM snížen na 1333 MHz při zachování stejných parametrů časování. Pokud by jsi chtěl frekvenci modulů RAM zvýšit, musíš taktovat procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele walker2004
    Registrace
    Feb 2017
    Příspěvků
    18

    Problem nebude ale musis koupit DDR3!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Aaa, pan bude asi hrobnik a rozhodl se nam to tu provetrat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2012
    Příspěvků
    618

    Jo, tohle už je pěkná mrtvolka.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Může HDD brzdit hru?
    Od dracihnev v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 31-03-2011, 10:28
  2. DDR1: Může za to Vadná pamět?
    Od omnitek v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 31-12-2007, 12:39
  3. Může to být zdrojem?
    Od Misoka v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-03-2007, 09:29
  4. může mít mozilla 15,5GB?
    Od BlackFrog v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-01-2007, 18:30