Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Zaměření pro: různou činnost – Eclipse(Java,Android),Photoshop,AfterEffects,Cinem a 4D, visual studio, tvorba www a nějaký ty hry

    Platforma: Intel
    Operační systém: Win7 x64 Pro
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Moje představa je:
    CPU: Inter Core i5 2500K
    MB: GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 - Intel Z68
    GPU: GIGABYTE GTX 460 SE (GV-N460SE-1GI) 1GB, PCI-E
    RAM: Kingston HyperX XMP 16GB (4x4GB) DDR3 1600 nebo 2X Kingston HyperX Genesis Grey 8GB (2x4GB) DDR3 1600
    -------------
    Ze starého PC mám doma:
    Zdroj: Corsair HX520 (zajímalo by mě jestli by to utáhl)
    Case: Thermaltake Armor
    LCD 24"
    HDD
    ------------------------------
    Nechám se inspirovat čímkoliv, co půjde během následujícího půl roku/ roku upgradovat a do čeho se vyplatí opravdu investovat.
    A nemusí to vůbec nic mít společnýho s mojí představou :-) hlavně aby to pak fungovalo tak jak si představuju.
    Díky předem Luboš
    Naposledy upraveno uživatelem mitman: 08-08-2011 v 16:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Proč nevzít plnou GTX460?Právě větší počet Cuda jader se pro tvé účely hodí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Plné verzi GTX460 bych se nebránil, přemýšlel jsem ještě nad 550/560/560Ti .. jen nevím, jestli by už to nebylo zbytečné, zvláště u 560Ti si myslím že 520W zdroj by byl už málo.
    Jinak nevím, třeba jestli nevybírám i zbytečně drahou základovku, i když to není žádný top.
    Poslední počítač jsem si stavěl před 6lety a vydržel do teď, takže jsem trošku mimo mísu v tom co je teď na trhu. Proto budu rád i kdyby mi někdo doporučil cokoliv jiného, ale tak aby se na tom dalo pracovat bez problému a hlavně bez zbytečného čekání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Ten zdroj utiahne GTX 560Ti s prstom v nose.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Tak jestli chceš opravdu raketový start,náběh softů a svižnost,připočti nějaký ten tisíc za SSD tento by nemusel být špatný,ale kapacitně ......,je to na tobě.Jaký je tvůj HDD?

    edit:Ke GK GTX460 vs GTX560Ti:vertex i pixel shaders jsou skoro shodné,ROPs stejné.Jediný parametr odlišný vidím v TMUs.Z toho mi vychází že ti bohatě postačí plná GTX460
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 08-08-2011 v 21:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    No mám nějký starší disky, ale nad SSD přemýšlím, 60GB by stačilo na systém a nějaké často užívané programy a zbytek házet na jiný disk. A nebo ho využít jako CACHE, kdyz už to Z68 umí.
    No nějak sem si to zkoušel přestavit a vyšlo mi:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01186I010ZHE01

    EDIT: Překopano(přidal sem SSD a ještě jeden HDD(ze starejch budou na zálohy),zvolil jsem levnější základovku, a GTX460
    EDIT2: opraven link
    Naposledy upraveno uživatelem mitman: 08-08-2011 v 22:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od mitman Zobrazit příspěvek
    ....
    Máš zlý odkaz na košík ... klikni na ODKAZ NA KOŠÍK a vygenerovaný link vlož sem
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Díky za info, opravil jsem odkaz.
    @lavjoy: přidal jsem ssd(je to dobrý nápad :-) a jako kartu jsem dal GTX460)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Jo,to by mohlo být.Jen jestli bude ten 500Gb na data ,tak vem WD Green nebo ekvivalent od samsungu(mě příde že snad parkuje jen ten samsung).
    A pár lidí se ozvalo že tahle gygabyte karta je hlučnější,ale to je zas subjektivní.Co někomu přijde hlučné,jinému ještě nevadí apod...Já bych se jí nebál
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 08-08-2011 v 22:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Ok díky Lavjoy.
    Jěště mě napadlo, ta MB co jsem vybral je OK?
    Jo disk bude na data, tak vezmu neco Green :-)
    A můj starej zdroj s tímhle teda nebude mít problém?
    Případně jakou jinou GTX460?
    EDIT: a mám řešit nějakej chladič jinej pro CPU/GPU? nebo jsou dostatečné
    Naposledy upraveno uživatelem mitman: 08-08-2011 v 22:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    MB - OK
    Zdroj - Pokud je v naprostém pořádku,tak to dá s přehledem.
    GK - Tišší by měla být dle recenzí MSI Cyklone,ale na alfě ji nemaj.Taky je dražší o něco.Normálně ji nech,regulace ventilátorů by měla fungovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    No vidiš,na chladič cpu jsme zapoměli .Tak je to jasný Gelid Solution Tranquillo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Ajo :-D
    no jo ten jo, prej je nejlepsi :-) , ja to budu objednavat na CZC, jen tam maj ten chladic v revizi 2, ale budu doufat, ze jeho kvalita chlazeni zustala ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    15

    Ještě mě napadlo, kdyby se to celé postavilo na AMD a né na Intelu, jak by to bylo pak výkonově? Velkej propad?
    EDIT: Vim ze je to blbej dotaz, ale to spis pro informaci :-)
    Naposledy upraveno uživatelem mitman: 09-08-2011 v 18:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Netroufám si zprocentovat jak velký propad by to byl,ale určitě rozdíl to je.Intel má větší hrubý výkon na jádro jak AMD a SB vůbec.....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Lorem v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 20-06-2014, 17:48
  2. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 16:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 22:13
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-08-2011, 00:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 11:10