Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

zhodnotte sestavu

marekpevný (347)|9.8.2011 09:17
Ahoj.Dával jsem dohromady pc a byl omezen cenou cca 21 tis. i se ssystémem.Pc na hraní,filmy a hry.mrknite na tyto odkazy popř. navrhněte změny .
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
myslím že může být?????co říkáte?????
Suprak (408)|9.8.2011 10:01
-Proč i5 2500? Verze bez K nejdou taktovat.
-U té grafiky to spíš vypadá na špatný popis, GTX580 za 4,5K bych taky bral.
-mATX MB od Asrocku s chipsetem Z68? Myslím, že bude lepší se držet "velké trojky" a vzít třeba MSI P67A-C45.
-Ten pevný disk je z Green edice, takže by byl vhodný jen na data. OS by se na něm docela loudal.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je něco pro inspiraci, jak by to asi mohlo vypadat. :thumb
dzandra (1368)|9.8.2011 10:16
Prosím tě, a jaký k tomu máš monitor?? Aby ti ten výkon na hry neležel krapet ladem. Protože pokud máš rozlišení max 1680x1050, tak by se dalo i uštřit
marekpevný (347)|9.8.2011 14:23
Ahoj.Skládám pc a brouzdám po foru a sonduju názory k procesoru Intel Core i5 2500K 3,30GHz (6MB) BOX LGA1155 Sandy Bridge jsem původně chtěl dát zákl. desku Základní deska ASRock Z68 Pro3-M, s1155, 4xDDR3, 2xSATA3, DVI-D, HDMI, DP, mATX ale tady na foru mi někdo doporučoval tuhle MSI P67A-C43 (B3) s1155, Intel P67, 4xDDR3.jakej je mezi nimi rozdíl?????příjde mi že jenom ve značce.Momentálně mám desku asus a jsem spokojen ale v poslední době jsem slyšel že se pěkně zhoršili.

(edit by speedsnail: nezakládej duplicitní témata a řeš to zde pohromadě. sloučeno)
boboco (1987)|9.8.2011 15:59
To já Ti zase z praktických zkušeností doporučím raději AsRock než MSI. Jinak Asus, popř. GB, ale AsRock to nejspíš vyhraje cenou a mATX bych neviděl jako nevýhodu pokud neplánuješ nějaký rozšiřující karty.
Georginek (2957)|9.8.2011 18:01
Ja teda nevim, ale podle me je to dost hruza :D

i5 2500 bez K je blbost, neda se taktovat.
AsRock bych nebral urcite a uz vubec ne miniATX. Zamysli se nad tim, jestli chces nutne chipset Z68 a jestli jo, tak si priplat za desku a vem neco slusnyho minimalne vsak treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], jestli chces setrit na desce muzes vzit treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale ja bych do GB nesel. Do levnych desek se cpou shitovy soucastky. Bral bych rozhodne Asus
Pameti bych bral jiny nez Kingstony a to treba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj je OK, je tam vice moznosti, ale tenhle vicemene vyhovuje.
Chladic na CPU bych vzal jinej.....
Disk tam mas jenom jeden, takze pocitam s tim, ze bude systemovy, na to je Baracuda Green naprosto nevhodna - a jeste je to Seagate. Kouknul bych po WD Black, ci BLUE nebo nejaky Samsung F rady....
boboco (1987)|9.8.2011 22:59
[quote=Georginek;465998]Ja teda nevim, ale podle me je to dost hruza :D

i5 2500 bez K je blbost, neda se taktovat.
AsRock bych nebral urcite a uz vubec ne miniATX. ...[/quote]

Pokud nechce taktovat, může těch pár kaček za "K" ušetřit, proč ne a pokud potřebuje za každou cenu ušetřit, ty AsRocky opravdu nejsou špatné, jinak AsRock je dceřinnou společností Asusu a součáskty (např. kondíky) používá vesměs stejné, jen třeba napájení procesoru je dimenzovaný na nižší výkon atp. Ale jinak souhlasím, na desce by se šetřit nemělo níkdy :)

ad. paměti - Ano, Místo Kingstonů bych vzal taky raději něco jiného, třeba zmíněné Patrioty nebo já osobně třeba preferuju odjakživa Corsairy, nikdy mě nezklamaly a zrovna dnes jsem se s jedněma pitomejma Kingstonama HyperX tak navztekal ... grrrr

ad. HDD, rovněž dej na radu a vezmi raději WD, ale pozor, Blacky nechutně choupou, osobně bych zvolil klasiku Blue nebo klidně i Green, podle ceny, ty rozdíly ve výkonu v reálném provozu nejsou skoro znát.
Georginek (2957)|10.8.2011 00:08
No mezi nama, bych mu radsi doporucil ASRock nez GB. MSI neni spatna volba, ale dost tam zalezi na konkretni rade desek. Jako nejvhodnejsi bych videl Asus.
Taktovat nemusi, o tom nic nepise, doplnkove karty taky nezminuje, takze by mu i miniATX mohlo stacit a ASRock taky.....
IMHO, ja nemam moc dobry zkusenosti s ASRock na Hi-end a Mainstream sestavach.....

PS: K tomu chladici, vzal bych Gelid Tranquillo.

Chroupani beznej uzivatel vubec neregistruje, protoze beznej uzivatel ma obyc Case a ta je hlucna sama o sobe. I zde navrhovana 912 nebo Centurion hrave hukotem vetraku prehlusi i "zensky vibratory Samsungy"
Green bych na system urcite nebral.
NHKG (1136)|10.8.2011 00:46
Ta sestava je fakt špatně. Navíc bych to koupil jinde, pokud v tsbohemia nemáš známé nebo slevu...

Hlavně disk na kterém bude operační systém musí mít 7200ot, Seagate je dobrou volbou (Samsungy často vibrují, WD black jsou hlučné a WD Blue taky nic moc).
Paměti Kingston jsou bezproblémové, klidně můžou zůstat. Ale ono to je celkem jedno, hlavně jak to nebudou Zepeliny. A staČÍ 1333 MHz, ve hrách je rozdíl v rychlosti PC nulový, akorát opět tsbohemia nevede nejvhodnější model: Kingston 2x4GB 1333MHz.
Grafická karta je ale divná, je to pravděpodobně GTX560. Vzal bych radši GTX560ti. Nejlépe MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC , v tom podivném obchodě ji myslím ale nevedou.
U desky mi přide zbytečné připlácet za Z68. Pokud chceš taktovat tak vem desku s chipsetem P67 a procesor i5-2500k, pokud jsi si jistý, že taktovat nebudeš tak procesor nech ten co máš a desku vem klidně s chipsetem H67. Výrobce bych doporučil MSI, ale jak si můžeš všimnout, každý má jiné zkušenosti. Velikost desky a výbavu si zvol sám, většinou je ale zbytečné připlácet.

Ta Suprakova sestava se mi líbí, včetně toho eshopu. S Alfacompem mám jenom ty nejlepší zkušenosti (kromě front v kamenných prodejnách.).
boboco (1987)|10.8.2011 11:13
Sto hlav, sto názorů ;-) Asrock raději taky vídám spíše v levnějších sestavách, ale zatím kdykoli jsem ho použil ve vyšším segmentu, taky nikdy nezklamal. Disky používám výhradně WD, protože zkrátka nemám potřebu měnit něco, s čím mám ryze kladné zkušenosti. Co se pamětí Zeppelin týče, DDR II modulů jsem v sestavách prodal možná i na stovky kusů a nedám na ně moc dopustit. Nejsou na taktování, ale jsou to držáky, dávaly se především do levnějších sestav a reklamace na ně takřka nebyly a nejsou, naprosto mizivé procento. Musím říct, že co se Kingstonů týče, prodal jsem odhadem tak 1 Kingston modul na 20 Zeppelinů a hádejte které paměti jsem víc reklamoval? :-) Jsou to prostě osobní zkušenosti, které člověku nikdo nevezme, stejně tak znám IŤáky, co berou jen výhradně Kingston a nedají na ně dopustit, podobně je to i s deskama MSI i když mě před nima varoval i jeden z mých distributorů, že procento reklamací je fakt vysoký (asi si nechtěl přidělávat starosti :D)

Když bych měl za těch 21k tu sestavu postavit já, vypadala by asi takto (neříkám, že se budu zcela shodovat s požadavky kupujícího - které vlastně ani pořádně neznáme :-):

ASUS P8P67 LE Rev.3.0, P67, 4xDDR3 1800, SATA3, GLAN, CF, ATX (2 250,- CZK)
Intel Core i5-2500K, 3.30GHz, 6MB, LGA1155, 32nm, 95W, BOX (4 350,- CZK)
Scythe Ninja 3 CPU chladič (1 000,- CZK)
Corsair XMS3 8GB (Kit 2x4GB) 1600MHz DDR3, CL9 (9-9-9-27) 1.5V, chladič (1 250,- CZK)
MSI NVIDIA GF 560 GTX-TI, 1GB GDDR5 (256 bit), PCI-E, 2xDual-DVI, miniHDMI (4 800,- CZK)
WD Caviar Blue 10EALX 1TB HDD, SATA/600, 7200RPM, 32MB cache (1 250,- CZK)
DVD-RW Asus DRW-24B3ST (450,- CZK)
SEASONIC zdroj 500W SS500ET80+ Bronze, ATX, 12cm fan, PFC (1 100,- CZK)
THERMALTAKE VL80001W2Z, V3 Black edition, ATX bez zdroje, USB, Audio (900,- CZK)
MS OEM Windows Home Prem 7 SP1 64-bit Czech 1pk DSP OEI DVD (2 000,- CZK)

No a do 20k se vejde i se sestavením a nějakým solidním intake ventilátorem. Kdyby chtěl za každou cenu vyhodit 21k, tak vzít plnou P8P67 :turtle