Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 36

Téma: Programování v C#

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Alamaster
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    Dobrý den, snažím se něco málo programovat v C#, ale ve škole nás učí Javu a C++, zajímalo by mně jestli někdo nemáte se sharpem - trochu konkrétněji, používá se spíš na webprojekty nebo i na klasické win-aplikace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Tak v C# se taky snazim programovat a spise se pouziva na Windows a Console aplikace, na webovy projekty je tady ASP.NET
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Alamaster
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    No jasně, ale taky se v tom dají psát ASPX stránky, nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Matajon
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    131

    Imho dají, ale stejně je lepší C# používat na win aplickace, kdyz to na to je napsany
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Smith
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Alamaster
    No jasně, ale taky se v tom dají psát ASPX stránky, nebo se pletu?
    Pokud se nepletu, tak v ASP.net můžeš použít C# nebo VisualBasic.net
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele BiG FooT
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    Obecně lze použít jakýkoliv jazyk z balíčku VS.net pro cokoliv. Druhá věc je, že C# na to třeba není prvotně určený a třeba ve VB by se dal stejnej script udělat rychleji..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    eraser

    Programovanie WIN aplikácií (tzv. "FORMičkovanie") je veľmi podobné, až totožné s Delphi, pretože za vývojom stojí rovnaký človek.

    Čo sa týka iného využitia, takmer dva roky som pracoval na informačnom systéme s trojúrovňovou architektúrou. UI (user interface) sa písalo pomocou technológie ASP.NET s použitím jazyka C#, stredná vrstva komunikovala s UI pomocou COM+ a bola programovaná taktiež v C# a komunikovala s MS SQL databázou technológiou ADO.NET.

    Aplikácie napísané v .NET vyžadajú k svojmu behu Framework Redistributable Package, ktorý ešte nie je priamo integrovaný do Windows. Existujú aj alternatívne metódy, napr. pre nLite.

    Zaujímavý prehľad a popis uvádza napr. Wikipedia v článku C Sharp.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Alamaster
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    myslim ze .Net Framework 1 je v SP2 pro WinXP ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele BiG FooT
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    10

    .net můžeš nainstalovat kamkoliv chceš; ale ano, xp jej mají zahrnutý a při aktualizaci se hned nabídne další verze
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Citace Původně odesláno od Alamaster
    myslim ze .Net Framework 1 je v SP2 pro WinXP ze?
    Podľa toho, čo viem a mám overené, tak SP2 pre Windows XP Framework neobsahuje, tzn. aplikácie vytvorené v .NET jednoducho nespustíš a pri ich exekúcii obdržís chybovú hlášku.

    Reálne to užívatelia zažívajú pri inštalácií ovládacieho centra pre ATI karty, ktoré pre svoje spustenie vyžaduje Framework.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    23
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    eraser

    Citace Původně odesláno od martin.p
    Táto hláška ma dostala...

    [COLOR="Red"]Kurzy vzd?lávacího serveru DevSchool musíte prohlížet pouze prohlíže?em Microsoft Explorer verze 6.0. Stáhnout si ho m?žete na Microsoft Internet Explorer 6 CZ .[/COLOR]
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    79

    Citace Původně odesláno od eraser
    Táto hláška ma dostala...

    [COLOR=red]Kurzy vzd?lávacího serveru DevSchool musíte prohlížet pouze prohlíže?em Microsoft Explorer verze 6.0. Stáhnout si ho m?žete na Microsoft Internet Explorer 6 CZ .[/COLOR]
    Tuto hlasku mi to napsalo taky, ale rekl bych, ze ji tam maji prilepenou natvrdo bez ohledu na to jaky prohlizec mas. Protoze kurzy mi pak fungovaly, respektive jsem je videl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    5

    Zdravím, jsem úplný začátečník a v životě jsem žádný program neřešil. Bohužel letos na škole jsme začali probírat programovací jazyk C a mě z toho jde hlava kolem. Proto vás prosím, jestli mi někdo pomůže. Potřebuji někde najít nějakou literaturu, která by byla psaná opravdu pro laiky, z které bych to pochopil. Dostali jsme příklad k vyřešení z kterého mám divoké sny :-), ale je asi zbytečné ho sem psát, protože se zde určitě příklady na "zakázku" neřeší... Ale za jakoukoliv pomoc budu vděčný. Předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jedná se opravdu o čisté céčko?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Programování na Androidu, lze?
    Od jozka.1 v sekci Programování
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-04-2011, 13:24
  2. programování GPGPU
    Od klouda v sekci Programování
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 14:13
  3. Klávesnice: Klávesnice na programování
    Od xmarek v sekci Periferie
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-09-2009, 13:57
  4. Začátky programování
    Od Belbas v sekci Programování
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 26-07-2009, 17:16
  5. programováni zacatky
    Od sapin II v sekci Programování
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 00:06