Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Jaký procesor?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Dobrý den, koupil jsem si novou grafickou kartu, která je ale moc "dobrá" na můj procesor, tak si hodlám koupit i nový procesor.

    !Procesor - Intel Pentium 4!
    Základní deska - ASUS P5QL
    Grafická karta GeForce GTS 250 1Gb
    RAMky - 3gb
    Zdroj - 550W
    OS - Windows 7 Home

    Kamarád mi říkal neco o Socket 775 ( nevím co to je, jsem laik v tomhle ) a že jedině Intel Core 2 Duo a Intel Core 2 Quad myslím. A procesor bych chtěl tak do 1,5 tisíc Kč. Nepotřebuji nějaký nadupaný.

    Děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No podivej se, co tam ted ma presne za CPU? P4 tahle deska nepodporuje. Pouzij CPu-z
    Do 1.5K jedinne neco bazaroveho..... na Quad zapomen

    Tady je support list CPUs, ktery Tvoje deska podporuje


    A tady si muzes vybrat.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Díky za reakci, takže stačí koupit nějaký Intel 2 Core Duo a všechno bude šlapat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Relativni pojem "vsechno bude slapat".... GTS250 je grafickej lowend, tj nejnizsi trida....zalezi na co si zvyklej a jak moc si narocnej.... Co hrajes?

    Ja bych rekl, ze s E6600 + chybu neudelas....+ tyhle Core2 se daji jeste slusne natocit klidne i o 1000Mhz. Vykonnostni rozdil mezi P4 a natocenou C2D bude znacnej....
    Zkontroluj si taky revizi desky a verzi BIOSU, aby Ti tam pak ten Tvuj novej CPU sel.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Já hraju jenom Counter-Strike 1.6, což není moc náročná hra. Bude mi stačit ten PC jenom na tuhle hru
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Na dnešní hry stále stačí ta GTSka,ne na FHD ale 1680x1050 na max.V některých hrách i včetně AA.
    Do 15ti kilíček jde koupit i new cpu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00830981S010WN a taky pujde o něco přetaktovat,s dobrým chladičem(min Freezer 7 pro)
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 11-08-2011 v 22:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Mám skřín s chlazením jestli to je důležité - http://www.klikman.cz/Eurocase-ML550...50w-298215/133
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Bylo by opravdu dobré, kdyby jsi sem dal screenshot uvodni založky CPU_Z (program najdeš v sekci download). ulož ho přes správce příloh přímo k příspěvku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Teď je to ok?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu.JPG 
Zobrazení: 139 
Velikost: 52.8 KB 
ID: 22532  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Supr! Hod sem jeste pro jistotu zalozku mainbod, at mame overenej typ a revizi zakladni desky.

    Jinak predbezne souhlasim s E5700. Bazarovou E8400 totiz za 1500 jen tezko sezenes a ostatni uz jsou srovnatelne, nebo slabsi nez ten novy..
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-08-2011 v 00:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Tady to máte
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: cpu2.JPG 
Zobrazení: 122 
Velikost: 44.2 KB 
ID: 22533  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Oki fajn.

    Pokud nový CPU, tak já osobně bych vzal E6600, protože soudě dle tvých znalostí nebudeš procesor taktovat. A díky 1066 fsb bude přeci jen o fous celé PC svižnější. Rozdíl v ceně je minimální. Každopádně ani s E5700 neuděláš chybu.

    Pokud bazar, tak na 4 jádro je 1500 málo a dvoujádro by mělo smysl snad jen E7400 a vyšší, pokud bude za odpovídající cenu (tak maximalne litr)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Díky moc , koupím teda novou E6600
    Naposledy upraveno uživatelem Sal1z: 12-08-2011 v 13:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nejdříve ale flashni BIOS na nejnovější verzi, kvůli podpoře nového CPU (to udělej ještě se starým CPU). Návod na flashování je v manuálu desky (doporučuju flashovat např. z flashky přes BIOS a ne skrz Win). Jinak souhlasím s Pentiem E6600
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    16

    Co bych si bez vás počnul , jinak na alze je 21% sleva na procesor E5770 - http://www.alza.cz/intel-pentium-dua...00-d179327.htm , tak nevím jestli radši toto.

    Jinak žádný manuál nemám..
    Naposledy upraveno uživatelem Sal1z: 12-08-2011 v 20:19
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 1156/1366: Jaký procesor?
    Od WAR8700 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-09-2014, 20:34
  2. Jaky procesor??
    Od Choobaka v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 21:55
  3. jaký procesor na hry?
    Od bregedon v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 17-10-2009, 14:29
  4. Jaky procesor na AM2?
    Od f3rd@ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 11-04-2008, 00:16
  5. Jaky procesor? vol.2
    Od jagged v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-09-2006, 01:59