Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nejde spustit nastavení routeru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Potřebuju se kvůli wifi pro notebook dostat do nastavení routeru (Motorola), jenže se to nedaří. Zkoušim zadat svou IP do adresního řádku s http:// i bez, ale pokaždý to server nevyhledá, ale pingnout ta IP jde. Zkoušel sem i tu výchozí IP nějak 19.. (nepamatuju), ale nic nešlo. Mám připojený síťový kabel.

    Budu rád za každé rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    na jakou IP se pripojujes, resp. zkousis ping?
    vypis z ipconfig by nebyl?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od DavKl Zobrazit příspěvek
    Zkoušim zadat svou IP do adresního řádku s http:// i bez, ale pokaždý to server nevyhledá, ale pingnout ta IP jde. Zkoušel sem i tu výchozí IP nějak 19.. (nepamatuju), ale nic nešlo. Mám připojený síťový kabel.
    Pozri sa v nastaveniach sietovej karty na IP adresu brány (gateway) a tuto skus zadat do prehliadaca.

    Svoju IP adresu zadavat nemozes. A ping ide vlastne na teba sameho.

    Mimochodom, nie je ta Motorola modem a router mas samostatne?
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 11-08-2011 v 18:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Pinguju 89.103.15.1 a výpis z ipconfigu:

    Kód:
    Konfigurace protokolu IP systému Windows
    Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 2:
    
            Přípona DNS podle připojení . . . :
            Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 89.103.15.124
            Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
            Výchozí brána . . . . . . . . . . : 89.103.15.1
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    A kdyz do prohlizece zadas 89.103.15.1 tak nic, jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Salamander: nic

    EditorPO: Tam mam nastaveno automaticky, zadaný tam nemam nic. Co se týče toho routeru, sem trochu mimo, mam tam jednu krabici (router ne?), je to 4 roky starý, už nevim co se kupovalo a žádnou krabici nemam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    pozri typove oznacenie, model

    ja tu IP tiez pingnem ale pristup cez prehliadac nema, leda zeby na nejakom inom porte ako standardnom ":80"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Motorola Surfboard sb5101e Cable modem
    Naposledy upraveno uživatelem DavKl: 11-08-2011 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    http://192.168.100.1/ by mela byt default IP toho modemu ... jinak by mel podporovat i konfiguraci pres ssh

    ale stejne nevim, co tam chces nastavovat ... je to jenom modem, ne wifi router
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    To sa nastavuje trochu komplikovane. Nejakou kombináciou ETH a USB pripojenia, aj keď nie súčasne,to som len tak zbezne pozrel navod.
    Mas ho v prilohe. Mozno mas doma aj cesky, tak sa pozri.

    A viď Salamanderov príspevok.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 11-08-2011 v 19:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Dobrý no tak díky za rady. Potřebuju heslo sousedů
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    * prosim smazat prispevek - preklik *
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    V modemu se stejne nikam nedostanes. S heslem se dostavame do advanced nastaveni, ale tam je jen vnuceni komunikacnich frekvenci. Kabelove modemy si veskere komunikacni nastaveni berou pres TFTP od operatora (UPC) v zasifrovanem konfiguracnim souboru podepsanem certifikatem.

    Co potrebujes je wifi router, prepojit to do jeho WAN a pak modem restartovat odpojenim a pripojenim do proudu.

    Samozrejme nasledne wifi router nastavit a zabezpecit.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nastavení sítě, routeru
    Od Grander v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-05-2013, 15:43
  2. domácí síť- nastavení routeru
    Od nettopejr v sekci Sítě
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 20:31
  3. Nastavení druhého routeru
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 10:01
  4. jak na nastavení switche jako routeru
    Od petr.svec v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-05-2011, 17:44
  5. Nastavení routeru
    Od Ragnar v sekci Sítě
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:28