Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: ASUS P8Z68-V - zamrzání ve Windows

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Ahoj všem počítačovým nadšencům,
    chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s deskou P8Z68-V a jejími variantami PRO, DELUXE, atd.. Sestavil jsem o víkend nové PC a náhodně mi při různých aplikacích zamrzne windows, myš se nehýbe, nejde nic dělat než reset. Počítač ale jakoby dál běží, jde otevřít CD-ROM atd..

    Sestavil jsem teď nový počítač skládající se z:

    Základní deska - ASUS P8Z68-V
    Procesor - Intel Core i5 2600k - chlazen Noctuou
    RAM - 2x Kingston HyperX Genesis Grey 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9
    Disk - System - SSD Corsair Force Series, 2,5", SATA II - 90GB
    Disk data - 2TB + 750GB Seagate
    Grafika - Gigabite Nvidia GTX 460 1GB
    Case mám kvalitní, dobře větraný..

    Nedělal jsem žádné OC. Problémy začali již v defaulním nastavení. Průběžně jsem zkoušel některé rady u internetu, ale nic nepomohlo. Vypnul jsem i EPU a TPU. Stejně jako jsem manuálně nastavil 1,65V pro RAM. Zkusil jsem i jiný SATA kabel pro SSD. Nic nepomohlo...

    Bios mám poslení update, firmware SSD je 2.0. SSD jsem používal se svým starým Quad Q9300 a šlapalo vše bez problémů..

    Netušíte někdo pls co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    104

    Co třeba zkusit nějaké testy jestli ti napíšou chybu.Pokud ti to nezamrzne drive než ti to neco najde...xD
    A známému to dělalo téměř to samé pomohl reinstal Windousu.
    Testy bych doporučil memtest,cpu-z,3dmark
    Jaký máš zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Zkus spustit systém v nouzovém režimu, pokud ti nevytuhne máš problém v os. V tom případě by to budoudělat asi ovladače nebo antivir. POkud ti vytuhne i nouzový režim, sežeň si někde hirent boot a nabootuj z něho. Jsou tam slušné testovací utitility. Již zmiňovaný memtest je tam taky.
    OCCT je taky slušný testovací prográmek pod windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Zdroj mam 520W Corsair 2 roky stary. Nebyly s nim nikdy problemy cenovka okolo 2000 Kc. 520W by melo byt dostacujici naprosto, sestava bez OC si nemuze vzit vic jak +/- 300-350W..

    Testy jsem zatim zkousel na HDD (nevzpomenu si jmeno, neco od Seagate) a vse ok. Pak na procak doporucovany test a po hodine zadna chyba. CPU-Z jsem spustil a celkem nechapu, proc mi procesor obcas ukazuje 1500 Mhz a jakmile se zacne vyuzivat, tak skoci defaultnich 3300 Mhz. I kdyz mam EPU a TPU switchnute do off. Kdyz jsem pretaktoval na 100x42, tak mi to skakalo take. Z nasobku do podtaktovani.. Pak jsem dal vse na default pro jistotu, nejsem v taktovani v tom novem Biosu moc zbehly...

    Nejhorsi je ze to vytuhnuti je nahodne. Vcera napr 2 hodiny nic. Predtim 2x za hodinu. Nevim jak to vyvolat .. Zkusim jeste ty 3D marky a OCCT diky moc.

    Jinak windows je nove nainstalovany po pridani komponent.. Win 7 Ultimate 64bit original..

    K memtestu jsem se jeste nedostal protoze mne celkem vystrasilo, ze se musi delat nejake CD na boot pro ten test, ale take zkusim..

    Celkem mne to vsechno nastvalo. Na forech se hodne pise o problemech techto novych Z68 s SSD, ale zadne rady nepomohly Stary komp vse zvladal a ja blbec udelam upgrade za 11k a prijde zamrzani. + co je zajimave, tak kdyz treba zvetsuji 6MB obrazek pres 100% tak kazdych dalsich 10% zabere 2 vteriny zobrazeni. Pri minulem systemu po pridani SSD to bylo plynule bez cekani... Mam 100 chuti nekoho zaplatit, kdo by to vse vyladil na max
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Tak jsem spustil OCCT prvni test na CPU a toto mi to vyhodilo.. Error on core 0.. co to pls?
    Byl to test CPU: OCCT...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-08-12-21h19-GPU1.png 
Zobrazení: 123 
Velikost: 30.3 KB 
ID: 22536  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Tak detekovan error i v testu CPU: Linpack
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-08-12-21h36-GPU1.png 
Zobrazení: 109 
Velikost: 29.8 KB 
ID: 22537  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tohle blbne i bez taktování? Jestli jo tak udělej ten test na paměti (když se testuje procesor, tak přeci jen nějaká data přes RAM běží).

    Co novější bios? Možná to už výrobce řeší novou verzí..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Ok proctu tedy jak spustit ten memtest.. JJ takto mi to dopadlo i bez taktu. Jeste ty testy pustim v safe modu take..

    Bios mam posledni... 0606
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Kdyz jede OCCT jak uz zde bylo receno, pamet si neco bere. A kdyz pustis Linpack, tak si to veme az 90% pameti, takze kdyz Ti to hodi chybu na jadru a teplota neni vysoka a CPU neni nataktovane, skoro vzdycky je to chyba vadne RAM.
    Otestuj pomoci GOldmemory a Memtestu RAM.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    868

    pridej CPU trochu V v BIOSu / kdovi, kolik ma CPU v realu, teploty CPU mas az "podezrele" nizke na 100% burn /, RAM to IMHO nebude....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Pratele dekuji za rady. Zatim mam pres 5 hodin spusteny memtest (jedu ted na NTB), pass 4x a errors 0.. Procesor nechavam at da voltaz deska automaticky. Na nejakem OC foru jsem cetl, ze staci procesoru az do taktu 4,2 vyrobni Voltaz a to je pod 1.. V CPU-Z vsak vidim 1,1-1,3... Poradne nerozumim tomu, proc mi CPU-Z ukazuje bez zateze nasobitel 16x a v zatezi az 33x. I kdyz jsem zkousel nastavit manualne 42x100 tak mi to prehodilo na nizsi Asi budu muset splasit nekoho, kdo tomu rozumi vice.. Jen mi neni jasne, proc kdyz jsem nic manualne neupravil, tak to padalo. Prece by ty komponenty mely sedet dobre :/... Zkusim jeste ty testy pustit v nouzovem rezimu, jestli to neni WIn nahodou....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Změny násobiče jsou dílem funkce SpeedStep, která zajišťuje úsporu energie, pokud není procesor vytížen.Vypnut ji zde v BIOSu, nebo nastavením profilu napájení na maximální výkon.

    Co se týče problémů, je chyba CPU sice možná, ale velmi málo pravděpodobná. Spíše půjde o paměti. Bohužel Memtest86+ drobné nuance neodhalí. A zkušební verze GoldMemory neumí zcela otestovat 4GB moduly. To je výsadou až placené verze Pro.

    Zkus jak se bude OCCT chovat, pokud nastavíš paměti manuálně na 1333MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Tak teď už vážně nevím. Hodil jsem znovu bios na default, upravil jen napájení RAM a spustil test na OOCT. Projel bez chyby. Zkusil jsem o 2 hod později a hodil chybu aniž bych cokoliv měnil...

    Toto asi bude chtít nějakou lepší diagnostiku Koupil jsem komponenty v CZC a nevím. jestli jsou nějak schopni najít případnou chybu, abych vyměnil komponent
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    8

    Oky, večer až budu dom, tak nahraji. Jinak pro info jsem přes noc trochu testoval. Spustil jsem v default se zaplým TKU a EPU testing CPU v Prime 95 test a hodil chybu na jádru. Počítač si to samo nataktovalo na 4,5 GHz při nějakých +/- 1,35 V.. Tak jsem nechal automatickou voltáž, manuálně nastavil násobitel na 40x100 a prime na 2 různé testy jel 4+2 hod bez chyby. Pak spustil OCCT a po 10 minutách zase error...

    Už nevím. Zavolám ještě na CZC, jestli mi nějak pomohou. Jeden z komponentů bude určitě v nepořádku, jen zjistit jestli RAM, CPU, nebo deska.. Ještě tento týden mohu vrátit bez udání důvodu, od příštího bych to musel řešit reklamací a na to nemám čas, protože jedu za hranice.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zamrzání notebooku asus K50 IN
    Od an_crow v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-01-2014, 19:40
  2. chybějící I/O shield - ASUS P8Z68-V
    Od sakuL_ v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-02-2012, 12:09
  3. ASUS P8Z68-V LX stepping B3
    Od shaft v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-02-2012, 17:54
  4. Soket 1155 Asus P8Z68 V-Pro nezná hard disky
    Od Janko-cr v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 01-07-2011, 13:31
  5. náhodne zamrzání windows
    Od Mailen v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 09:22