Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Co chci upgradovat: Grafika, ramky, HDD a skříň, CPU chladič

    Aktuální konfigurace: MB - Gigabyte Intel P55 => socket 1156 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67993
    CPU - Intel Core i7 860 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68261
    Grafika - ATI Radeon HD5870 od Gigabitu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69433
    Ramky - Kingston 4GB(2x2) 1600Mhz http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642
    HDD - WD Caviar Black 1TB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56031 + jeden starý 160 GB
    Zdroj - Seasonic 650W http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60820
    Case - Acutake http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53657

    Další komentář:
    Zdravím,
    vím, že tahle sestava na tom ještě není zas tak špatně, nic méně už není ani zdaleka aktuální a to není pro mě, jako náročného uživatele dobře. Navíc jsem lajk a v aktuálním HW se moc nevyznám.

    Mám rád hry s velkým světem a volností pohybu (FarCry 2, Gothic...) a můj požadavek je doknalý terén a viditelnost, ale na téhle sestavě už to není ono. Na plné detaily si takovéhle hry nezahraji s více než 30ceti FPS, což je veliký problém, protože jsem vyrůstal na akčnějších hrách, hlavně na CoD, kde sem byl zvyklý hrávat stabilně se 250 FPSkama, takže nesnesu, pokud nemám alespoň těch 60 snímků za vteřinu.
    ---------------------------
    MB - Myslím, že ta nebude potřeba aktualizovat.

    CPU - i7, sice to není Sandy Bridge, ale myslím si, že je taky ještě v pohodě. Ovšem mám na něm pouze krabicový chladič, který je poměrně hlučný a uvažuji o koupi lepšího. Hodně se tu v diskuzích oběvoval tenhle, takže se k němu přikláním http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94405 .

    Grafika - Tohle asi bude největší strůjce všech problémů. Nevím jestli jenom nezvládá můj "kravskej"monitor (Samsung SyncMaster 27'') nebo jestli na to prostě už nemá...přemýšlím tedy o koupi nové, ale nemám v nových GK vůbec žádný přehled. Nevím, jestli by bylo výhodnější si trochu připlatit a koupit novou GK od Nvidie (alespoň bych se zbavil problémů s ovladači atd...) nebo třeba koupit nějakou lepší Atinu a zapojit jí do série s tou co mám teď...vážně tomu nerozumím, proto chci poradit co možná nejvýhodnější řešení .

    Ramky - 4GB, taky už dneska není moc, našl jsem stejný typ co mám teď, akorád 8GB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763 mohu je přidat k těm, co mám teď a rozšířit paměť na 12 GB? Případně prosím o doporučení jiného řešení.

    HDD - Viděl bych to asi tak, že bych koupil jeden SSD disk na systém http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89479 , ten terový WD co mám teď bych si nechal na data a tu starou 160sátku bych úplně zrušil, může být?

    Zdroj - Seasonic 650W je dostačující? pokud jsou 2 grafiky zapojené v sérii, tak se jejich odběr sčítá nebo ne?

    Case - Na hloupost se doplácí, koupil sem si naprosto otřesnou, hlučnou a špatně větranou bednu. Nejvíc se tady doporučuje tahle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81120 takže bych jí asi vzal.
    -----------------------------
    ...takže prakticky potřebuji doporučit grafickou kartu, ostatní by mohlo být? Předem děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Podel mě,se nezlob,vymejšlíš kraviny.Kup pořádnej chladič na cpu a třeba i na GK a přetaktuj.Možná to SSD by smysl mělo,ale to je všechno krom těch chladičů.
    Ve FHD ti hry nejedou dobře?
    edit: Jo,ta case je gut
    Naposledy upraveno uživatelem lavjoy: 13-08-2011 v 22:17
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    No právě že moc dobře neběhají...teď zrovna hraju to FarCry2 a to mě jede v průměru na 40ceti FPSkách a to je teda slabota, přitom to nemám nastaveny ani z daleka na nejvyšších detailech a nevím, jestli je to způsobeny nedostatkem operační paměti nebo třeba tou grafikou...

    ...říkáš, že ta GK je teda v pohodě jo? A že jí mám taktnout...a přes co mám taktovat, RivaTuner je jen na Nvidie ne? Je tady nějakej návod jak na to? Trošku jsem to tu prolízal, ale nic sem nenašel.

    Takže koupím akorát to SSDéčko a ty RAMky, protože 4GB asi už není tolik...můžu vzít teda ty co sem psal v předchozím postu? Bude to šlapat jak jsem se ptal? ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763 )

    A teď to chlazení...mám dát do bedny 2 větráky ( ?120mm? ), jeden dozadu a jeden dopředu aby ventiloval vzduch nebo mám přidat i boční? A ten chlaďák na procík ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94405 ) bude teda dobrej? A ještě prosím o doporučení nějakýho toho chladiče na GK.

    ...vím, je to spousta otázek, ale jak jsem psal víše, v tomhle jsem lajk

    Děkuji předem
    Naposledy upraveno uživatelem G.i.k: 14-08-2011 v 19:45 Důvod: ...pravopis :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od G.i.k Zobrazit příspěvek
    No právě že moc dobře neběhají...teď zrovna hraju to FarCry2 a to mě jede v průměru na 40ceti FPSkách a to je teda slabota, přitom to nemám nastaveny ani z daleka na nejvyšších detailech a nevím, jestli je to způsobeny nedostatkem operační paměti nebo třeba tou grafikou...

    ...říkáš, že ta GK je teda v pohodě jo? A že jí mám taktnout...a přes co mám taktovat, RivaTuner je jen na Nvidie ne? Je tady nějakej návod jak na to? Trošku jsem to tu prolízal, ale nic sem nenašel.

    Takže koupím akorát to SSDéčko a ty RAMky, protože 4GB asi už není tolik...můžu vzít teda ty co sem psal v předchozím postu? Bude to šlapat jak jsem se ptal? ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763 )

    A teď to chlazení...mám dát do bedny 2 větráky ( ?120mm? ), jeden dozadu a jeden dopředu aby ventiloval vzduch nebo mám přidat i boční? A ten chlaďák na procík ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=94405 ) bude teda dobrej? A ještě prosím o doporučení nějakýho toho chladiče na GK.


    ...vím, je to spousta otázek, ale jak jsem psal víše, v tomhle jsem lajk

    Děkuji předem
    Podle tohodle testu bys měl dát FarCry 2 úplně s přehledem.Jaký máš ovladače?Zkus nejnovější,když nepomůžou tak starší řekněme půl roku od vydání 5870.
    Taktovat lze jak v ATi Tray Tools tak v RivaTuner,ale nejlepší bude asi MSI Afterburner.

    SSD toto.
    Chladič cpu dobrý,na GK pak třeba tento.
    U pamětí by neměl být problém,pokud je stejné časování a napětí....

    Ta CM má osazené větráčky:vpředu 14cm,vzadu 12cm,takže extra nic kupovat nemusíš.Do bočnice nedávej nic.Pokud ti přijdou hlučné koupíš pak nějaký regulátor a bude.Anebo je vyměnit za Enermaxy
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Aha, takže tyhle RAMky co mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642 nebudou sedět k těmhle co chci koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763 protože jedny mají CAS Latency 8 a druhé 9 ?
    A při zapojování pamětí do slotů je nutné dodržovat nějaké pořadí nebo na tom nezáleží?

    Pak bych měl ještě jeden malinkej dotázek...můžu mít USB externí disk neustále připojený k PC? Nezkracuje se tím nějak rapidně jeho životnost? Byl bych nerad, kdyby mi se všemy daty po čase kleknul...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od G.i.k Zobrazit příspěvek
    Aha, takže tyhle RAMky co mám http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68642 nebudou sedět k těmhle co chci koupit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83763 protože jedny mají CAS Latency 8 a druhé 9 ?
    A při zapojování pamětí do slotů je nutné dodržovat nějaké pořadí nebo na tom nezáleží?

    Pak bych měl ještě jeden malinkej dotázek...můžu mít USB externí disk neustále připojený k PC? Nezkracuje se tím nějak rapidně jeho životnost? Byl bych nerad, kdyby mi se všemy daty po čase kleknul...
    Ramky s lepším tedy menším CL se srovnají na hodnotu těch horších tedy CL9,jinak by mělo být jedno jak je tam nasázíš.Třeba 1. a 3. slot dej 2x4,no a 2. a 4. dáš 2x2

    Exterňák já třeba vypojuji pokud nepřesouvám data nebo nesleduju filmy na DVD
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Okey, takže děkuju mnohokrát za trpělivost a cenné rady. S tím exterňákem si to ještě rozmyslím .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Jo, ještě teda jedna maličkost, postoval jsi mi, že mám na to přetaktování použít nejlépe MSI Afterburner, ale je u něho psané, že je na taktování GK MSI, nevadí že mám kartu od Gigabytu, bude fungovat stejně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Ano,ale nejdřív zkus ty ovladače a něco si nejprve počti.Ať si nezničíš kartu.
    V tomto programu pokud vim tak tvá karta umožňuje měnit napětí,takže abys to nepřepísk.Je k němu i soft na otestování stability GK MSI Konbustor,tak ten také použiješ a nezapomen sledovat tepltoty.Nevim jak moc je dobrý referenční chladič ale nad cca 80°C bys neměl jít
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Ano, přetel sem toho ode včera už spoustu, ale je to pro mě víceméně španělská vesnice. Také sem se dočetl, že ATI Tray Tools umí automaticky najít svoje taktovací maxima a vyhledat artefakty, že si umí též automaticky nastavit hodnoty otáčení VGA chladiče k určitým teplotním limitům, že má svůj vestavěný bench atd atd...jen je to prý asi časově náročnější, nebyl by tedy pro začátečníka lepší spíš ten ATT?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Jak ti co bude vyhovovat.Ten Afterburner je podle mě jednoduchý a přehledný
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Zdravím, omlouvám se, že zase obtěžuji ,
    ale dneska mi přišli všechny objednané komponenty a jako první jsem rozbalil chladič VGA .
    Už jsem měl nachystanou teplovodivou pastu Artic-MX2, ale na chladiči jádra už je jakási šedá pasta, to je nějaká předpřipravená teplovodivka? ( dobře je to vidět zde )
    A ještě jedna věc, co mám použít na odstranění staré pasty a lepidla z čipů na GK? Může se na to použít například líh popřípadě lihobenzín?
    Naposledy upraveno uživatelem G.i.k: 18-08-2011 v 19:46 Důvod: drobná oprava textu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Suprak
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    408

    Tu předpřipravenou pastu tam můžeš nechat, měla by to být ta stejná nebo velmi podobná. Starou pastu dobře odstraníš s Isopropyl alkoholem nebo já jsem zkoušel i tuto sadu, jde to s tím úžasně dolů.
    Naposledy upraveno uživatelem Suprak: 18-08-2011 v 20:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Já používám toaletní papír a technický líh
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58