Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Neřešitelný problém, už fakt nevím

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak panove, V PC se hrabu uz 10let, ale todle me fakt dostalo a uz jsem z toho vyrizenej.......

    Kamarad ( bohuzel ), bejt to zakaznik tak ho snad vyhodim, prinesl PC ze nenajizdi, nekdy se ani nezapne, hazi BS a podobny kraviny.....
    Rozebral sem ho, vycistil, zdroj sem taky rozebral a vycistil ( pohledem zda se OK ), zjistil sem, ze je spatna grafika ( ani v jinym PC se obraz neukazal ). Fajn, vyndal sem teda grafiku, napojil na integrovanou, otestoval RAM (GM,MmmT), OCCT (OK), disk uz mel nakrocena do popelnice, ale myslel sem si, ze jeste vydrzi a ono ne.
    To sem resil v tomhle topicu.
    Po instlaci posledni aktualizace jsem sel spat a rano to pustil (Predtim sem dal tak 30 restartu a 10 vypnuti a OK) a hned pri prvnim startu hall.dll chybi, pak zas ntkrnl.dll a tak podobne. Daval sem to za vinu spatnymu disku . Sehnal sem jinej a system naklonoval na druhej disk ( asi i s tou chybou ), pac se tam zase objevil pan hall.dll a ntkrnl.dll a podobne, nakonec to dospelo do faze, ze system treba nabihal a pri XP vitani se restartoval, nebo se restartoval jeste pri startu W ( jak je tam to logo ), dokonce se treba zasekl po Bootu ( cerna obrazovka ) a pak treba BSOD ve Winech konkretne ntfs.sys a jeste neco......s ovladaci zvukovky...
    Mel sem za to, ze se to naklonovalo i s tou chybou, takze jsem system nainstaloval znova nacisto

    Udelal sem to nacisto, nainstaloval veskery aktualizace ( i nepovinny ) a kdyz sem sel spat normalne sem to Xkrat restartoval a Xkrat vypnul ( aktualizace a tak ) a vsechno slapalo normalne.....

    No a druhej den rano prijdu, PC pustim a 4x za sebou se restartovalo pri zavadeni Windows ( to s tim logem ) a 2x se zaseknul hned po Bootu ( skocil Boot, vsechno OK, skocilo to na Windows s tim logem a cerna obrazovka a nic se nedelo....
    Pak sem to 2x restartoval a system normalne nabehl.....

    Druha vec, se kterou sem se zatim setkal jen 2x je ta, ze deska ma samozrejme Analog vystup a na monitoru se objevuje "vlneni" tak ruzne jak se mu chce, ale je tam vesmes porad i v BIOSU, pri instalaci WIN ve Winech ), daval sem jinej kabel, i zkousel jinej monitor a porad stejny..........

    Nemuze mit za nasledek tohle vlneni treba chybu zdroje a nasedne nenastartovani systemu????
    Nebo za to muze druhy HDD, ktery jsem zapojil jako datovy????
    Nebo je to deskou???? Ale RAM i CPU test byly OK????
    Jaktoze to dela neplechu jen kdyz je to studeny?????

    Uz opravdu nevim. Doufam, ze se najde cista duse, ktera mi s tim poradi.

    Sorry, ze je to tak dlouhy, ale chtel jsem to popsat co nejpodrobneji......

    Celeron D 351 3.2Ghz /sc775
    Asus P5RD2-VM Xpress Radeon X200
    2x512Mb DDR2 667 single
    WD 80GB
    EC 450W
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 14-08-2011 v 15:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Osobně bych to viděl na vadnou desku. Sám jsem se např. setkal s vadným řadičem a seděl jsem u toho 2 dny, než přišel borec a pět minut a šel od toho. Velice často se totiž stává, že když odejde nějaká komponenta (ve vašem případě grafika) tak natne desku a ta se pak začne chovat nevypočítavě. Co dokáže třeba s deskou pěkně zahýbat je vadný zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Doporučuji to spouštět bez jakýchkoliv komponent nutných k běhu počítače (bez HDD, jeden modul RAM v DDR_1, žádné rozšiřující karty, apod.) ... pokud se to bude chovat naprosto stejně i při postu, tak bych to viděl taktéž na základní desku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak, dal sem tam jinej zdroj a odpojil druhy HDD. Zda se, ze vlneni prestalo uz vymenou zdroje.....ale ty starty jsou porad spatny. POST projede normalne vzdycky, ale kdyz to preskoci na nabeh Windows cerna obrazovka, zasek, nebo tam skoci vyber F8, ale at dam co dam, vzdy se to restartuje, udelam to tak 3x a normalne to najede.....a jak to najede, tak to bezi...............bez chyb

    To Xmarek: Nevite nahodou, co ten "borec"za tech 5 minut delal, ze bych mohl testnout desku, pripadne radic???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    ... ze bych mohl testnout desku, pripadne radic???
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, tak tu nemam
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No, tak tu nemam
    Není nic snazšího, než-li objednat. Stojí pár kaček
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No jo, ale ja to potrebuju hned. a Krom toho nevim jak se s tim zachazi,ze?

    Myslel si objednat z toho kseftu jak si postoval, nebo odnekad z cech?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Myslel si objednat z toho kseftu jak si postoval, nebo odnekad z cech?
    Já to objednával z eBay. A je k tomu i návod
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, vymenil sem ten zdroj, vlneni prestalo, a ted instaluju wokna. Az dojedou aktualizace, tentokrat tam dam jen dulezity, tak to vypnu a necham vychladnout, uvidime, co to udela..... Bud je na vinne zdroj, deska, nebo oboji......
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    IMHO odchází deska. Pravděpodobně ji dlouhodobým působením oddělal zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    To Xmarek: Nevite nahodou, co ten "borec"za tech 5 minut delal, ze bych mohl testnout desku, pripadne radic???
    Podíval se na strukturu disku (použil bootovací disketu). Stejné soubory, stejné datumy. Bezpochyby už tu závadu někdy viděl, mě by to v životě nenapadlo. Taky to byl majitel jedné firmy co dodávala compy firmám široko-daleko (svého času).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    To chování co nahoře popisuješ je typické pro chybu na cestě CPU <-> RAM
    Pravděpodobně vadný modul RAM (ten se dá lehce vyzkoušet, DDR2 modulů se válí všude spousty ) nebo MB.
    Mně už se dvakrát stalo, že RAMka byla vadná, i když testovací nástroje hlásily, že je zcela v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od czhunter Zobrazit příspěvek
    To chování co nahoře popisuješ je typické pro chybu na cestě CPU <-> RAM
    Taky bych to tak viděl. Připočti k tomu dost nepovedený chipset (háklivej i na některý disky). Nemá ta deska konektor pro Asus debug kartu? Tu bych ti mohl půjčit pokud jsi z okolí Prahy
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tak jste asi meli pravdu.... PC hodinku po vypnuti a nainstalovanych aktualizacich, jsem zkusil zapnout ( predtim bezelo normalne, nekolik restartu i vupnuti a nasledneho spusteni ) a opet hall.dll chybi.... Nejdriv projel BOOT, pak jako zacala hlodat CDrom, samovolny restart, znova a pak teprv to zahlasilo hall.dll chybi..... dal sem nekolikrat restart a nakonec se to spustilo. Odpojil sem druhy HDD, CDROM, je tam jiny zdroj, jiny HDD.....

    Konektor pro Asus debug kartu nevim, musel bych se kouknout......jestli tam je...

    Mno, jak jsem jiz psal GM jelo 5 hodin a Memtest taky 5 hodin bez chyby. Muzu maximalne zkusit otestovat RAMky na jinym PC, a kdyz budou bez zavad, je snad jedinna moznost deska nebo CPU........
    Ale OCCT i Prime byly OK.... takze tim odpada asi i CPU...

    Mno, to vlneni monitoru bylo urcite vadnym zdrojem, takze bych se nedivil, kdyby ten zdroj znicil desku a i treba tu grafarnu.....

    Taky tam muzu zkusit narvat jinou RAMku ( nejaky tady mame skladem ), ale moc bych tomu neveril. Spis stavajici RAMky testnu v jinym PC.....

    Jinak Vam pritakavam, ten chipset je prisernej.... a vubec ta sestava cela je hrozna.... Ale musim to nejak dat do kupy....


    To CZhunter: Ja se parkrat setkal s tim, ze GM i Memtest diagnostikoval chybu v RAM, ale nakonec byla RAM OK, ale byl vadny bud chipset, nebo radic..........a v jednom pripade to delal zdroj....
    Tady, to bohuzel zadnou chybu nezahlasi....
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 15-08-2011 v 00:07
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Firewall WinXP vs Comodo FW tak už fakt nevím...
    Od bluenite38 v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 14:10
  2. Problém, avšak nevím čím to je
    Od andrej7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-01-2011, 16:27
  3. PC nastartuje -> ztratí obraz a běh -> neřešitelný problém :(
    Od georginho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 17:22
  4. tak fakt nevim jakou...
    Od xstreetfighter v sekci Grafické karty
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 23-12-2007, 18:18
  5. Další (asi) neřešitelný problém
    Od GarFrag v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 26-09-2007, 11:04