Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Router TP Link WR1043ND

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Pro majitele tohoto routeru.

    Zkoušel již někdo zprovoznit s novým FW Media Server který s tímto FW je implementován do routeru?? Já po zkoumání skutečně nenašel pro tuto fičuru využití. Buď něco dělám špatně a nebo to je k ničemu. Jelikož sice jsem zadal složku se soubory kterou má router ?- Media server sdílet, ale pak nevím co s tím. Moje TV sice složku i soubory vidí, ale nepřehraje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    9

    Sice to moc nevyužívám, ale mně tahle fičura funguje v kombinaci s WMP12.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od roman630 Zobrazit příspěvek
    Sice to moc nevyužívám, ale mně tahle fičura funguje v kombinaci s WMP12.
    No to by právě mělo. Prosím můžeš rozepsat jak to máš nastavené?? Pokud to funguje v kombinaci s WMP tak musí být zapnutý PC tím pádem toto nic neřeší a mohu mít nasdílenou složku přímo v PC tak jak to mám nyní a vše funguje OK.

    Pokud ovšem chci mít nasdílenou složku na ext.HDD s vzužitím Media Serveru v routeru tak mi to nejde.

    Chtěl jsem toto zprovoznit abych nemusel mít večer při sledování filmu zapnutý PC. A Než to začnu řešit nějakým MMC nebo NAS tak jsem chtěl vyzkoušet nejdříve toto, ale nedaří se
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od jps7410 Zobrazit příspěvek
    ...tak musí být zapnutý PC tím pádem toto nic neřeší a mohu mít nasdílenou složku přímo v PC tak jak to mám nyní a vše funguje OK...
    Tam snad ani není co nastavovat.
    Výhoda je v tom, že můžeš mít MP3 a jiné soubory umístěny na tom serveru a nemusí běžet v síti jiné PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od roman630 Zobrazit příspěvek
    Tam snad ani není co nastavovat.
    Výhoda je v tom, že můžeš mít MP3 a jiné soubory umístěny na tom serveru a nemusí běžet v síti jiné PC.
    Asi si v něčem nerozumíme. To co ty popisuješ to je čeho bych chtěl dosáhnout, ale když připojím HDD k routeru v něm povolím media server a nasdílím adresář tak jak jsem již psal. V mém případě soubory TV vydí ale nedokáže je přehrát ačkoli když ta samá sdílená složka je přímo v PC tak to TV bezproblému přehraje. Jenže já bych rád měl večer PC vypnuté ja jel přes HDD zapojený v routeru. Nebo když nejsem doma a Notebook mám sebou tak aby se rodina mohla koukat.

    Snad jsem to napsal srozumytelně o co mi jde. Díky moc
    Naposledy upraveno uživatelem jps7410: 18-08-2011 v 11:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od jps7410 Zobrazit příspěvek
    Asi si v něčem nerozumíme. To co ty popisuješ to je čeho bych chtěl dosáhnout, ale když připojím HDD k routeru v něm povolím media server a nasdílím adresář tak jak jsem již psal. V mém případě soubory TV vydí ale nedokáže je přehrát ačkoli když ta samá sdílená složka je přímo v PC tak to TV bezproblému přehraje. Jenže já bych rád měl večer PC vypnuté ja jel přes HDD zapojený v routeru. Nebo když nejsem doma a Notebook mám sebou tak aby se rodina mohla koukat.

    Snad jsem to napsal srozumytelně o co mi jde. Díky moc
    Srozumitelné to je, ale jestli se opravdu vidí... Nevidí to pouze minule nacachované miniatury z vlastní TV?

    Spíš bych hledal zradu v nastavení TV...

    V PC to přehraje soubory ze serveru v pohodě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od roman630 Zobrazit příspěvek
    Srozumitelné to je, ale jestli se opravdu vidí... Nevidí to pouze minule nacachované miniatury z vlastní TV?

    Spíš bych hledal zradu v nastavení TV...

    V PC to přehraje soubory ze serveru v pohodě?
    Přehraje ale to bude tím že PC má v sobě WMP. TV s PC také komunikuje a přehraje vše. Ovšem pokud to dám pouze přes media player z routeru a PC vypnu tak TV si soubory najde ale nepřehraje. Zkusím nasdílet přes router pouze mp3 a uvidím to je natolik jednoduchý formát že pokud ani to nepřehraje tak nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    Tak tahle funkce routeru je skutečně pouze v kombinaci s využitím PC. Bez PC to ostatní zařízení v síti jako je v mém případě LED TV nepřehraje a mnohdy ani soubory nevidí.
    Suma sumárum je to k ho.nu. A docela mi uniká smysl této fičury.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    11

    zdravím nainstaloval jsem si váš fw dd-wrt jelikož chci sdílet ext.HDD připojený do routeru. Jelikož nejsem v tomto zkušený můžete mi prosím napsat krok po kroku jak spustit HDD v routeru tak aby k němu měli přístup všichni kdo jsou do sítě připojený. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-09-2013, 18:10
  2. FTP server na TP-link TL-WR1043ND
    Od d2r2 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 20:46
  3. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 10-08-2008, 02:31