Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Jak moc pocitim kvalitni RAMky?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    46

    zdravim,
    Chci se zeptat, zda-li bych poznal kdybych vymenil RAMky.
    Moji sestavou je Core2Quad Q6600 OC 3.0GHz/8MB cash a ATi PowerColor Hd4870 1GB/256bit

    Mam 4GB nejakych smejdskych transcedu (2x2GB)
    Dival jsem se na:
    DDR2 Kingstone 2x2GB kit 1066MHz CL5 5-5-5-12
    DDR2 Kingsone 2x2GB kit 800MHz CL4 4-4-4-12

    Rikam si, ze kdyz bude nizsi casovani u RAM tak bych mohl z CPU dostat "vice".
    Diky vsem prispevatelum
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Dostaneš nižší latence = rychlejší odezvu. Doporučil bych se ještě mrknout po Patriotech Blade series LLK (běží na CL3 a jsou poměrně levné). Bohužel Intel chipsety moc neumí těžit z nižší latence, ale spíše z vyšší frekvence takže bych se spíše poohlédl po 1333+ (tedy pokud je cpu ochotný přistoupit na větší overclock)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    46

    ok, ja vim ze to nejde rict presne, ale mohl by mi nekdo uvest priklad kolik FPS bych odhadem mohl dostat navic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Nejsem v tomto nějak sběhlý, ale osobně bych peníze raději investoval do novějšího CPU než do pamětí. Možná si výměnou přijdeš na nějaký FPS navíc,ale nestojí to za to (pokud tedy ty paměti co aktuálně používáš nejsou opravdu tak špatné, že by vyloženě sestavu brzdili.. ale to nejspíš ne).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Kolik FPS navic? 1fps a budes rad

    Jak zvyseni frekvence, tak snizeni latence se hodne projevi v benchmarcich treba v Everestu nebo Aide, tak mozna ve Winraru.... Tam je rozdil znat, ale ve hrach nikoliv.

    Jestli mas Transcend 2x25GB ( casovani ani frekvenci nauvadis ), tak jestli mas 800, tak i kdyby sis koupil 1200Mhz rozdil nebude skoro znat.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Rozdíl fps ve hrách 1-2fps. Ta sestava je celkem vyvážená, víc fps bys dostal leda přetaktováním (čili nutnost mít ramky, které zvládnou vyšší frekvenci nebo zvládnou jet 1:1 cpu:ram). Nižší latence u ram také svědčí ve prospěch všemu co přes ně jede (čili prakticky všechno) ovšem jak říkám - u Intelu tohle prostě nevyužiješ (sám mám i7 + CL7 OCZ a nárůst výkonu tam je, ovšem je to trochu jiná liga a to cpu je poměrně slabé na vymlácení výkonu z GTX580)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Dovolím si to stručně shrnout jednou větou: upgrade pamětí se ve tvém případě nevyplatí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    46

    okay diky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak je to kvalitní zdroj ?
    Od Jds v sekci Zdroje
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 24-09-2012, 11:31
  2. Kvalitní notebook do 14 000,-
    Od De Aar v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-06-2010, 17:42
  3. Kvalitní základ
    Od Kollda v sekci Skříně
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-01-2009, 17:58
  4. Tiskárny: Kvalitní skener s OCR
    Od dkas v sekci Periferie
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-10-2008, 12:48
  5. Kvalitní dokumentace k TCL/TK
    Od Intri v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 14:44