Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: nejde spustit PC

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Zdravím,
    nedávno jsem žádal o radu v sekci "Stolní počítače - Upgrade" (tenhle topic) a přesně podle rad jsem nakoupil komponenty.
    Když dorazily, přestěhoval jsem je z jedné case do druhé, všechno přehledně zapojil, se vším si vyhrál, podle návodu jsem přidělal nový chladič na GK atd... Až bylo všechno hotové, nadšeně jsem zkusil zapnout PC, ale jedinné co se stalo bylo, že se jen rozsvítily diody na základovce, pootočily se všechny větráčky (na CPU, VGA i samostatné v bedně) a počítač se hned vypnul. Jakoby tam byl někde zkrat a pojistka počítač hnedka vypla nebo tak něco. Tak jsem všechno rozpojil a zapojil znovu, ovšem pozapojoval jsem pouze základní věci nutné ke spuštění PC...dvojice kabelů na základovku, jeden napájecí kabel a jeden SATA na disk, kabely ke grafice, káblík od CPU chladiče a F_PANEL. To je vlastně všechno, ani větráky ve skříni jsem nezapojoval, nic víc, ovšem se stejným výsledkem jako minule .
    Vrazli jsem do toho už spoustu peněz a tohle docela zamrzí...
    Prosím o pomoc a o cenné rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud jsi náhodou nezapomněl zapojit přídavné napájení (na MB i GK), tipoval bych problém ve výměně chladiče GK. Nemáš nějakou jinou na vyzkoušení ve svém novém PC?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zůstaly pod základní deskou distanční sloupky ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Pokud jsi náhodou nezapomněl zapojit přídavné napájení (na MB i GK), tipoval bych problém ve výměně chladiče GK. Nemáš nějakou jinou na vyzkoušení ve svém novém PC?

    to bohužel nemám...a té GK se právě bojím nejvíc, je to u mě přece jenom nejdrašší komponent a na novou teda zrovna teď nevládnu financemi...

    ...kabely budou zapojeny dobře (2 GK a 2 tlusté svazk do základovky, víc toho nevidím)
    Naposledy upraveno uživatelem G.i.k: 21-08-2011 v 17:16 Důvod: drobná oprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zůstaly pod základní deskou distanční sloupky ?
    jejej...ona by měla být krapet vyvýšená, ale není vyloučeno, že nějaké piny nelží na boku skříně.

    Dobrý tip, zkusím a hnedka postnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od G.i.k Zobrazit příspěvek
    jejej...ona by měla být krapet vyvýšená, ale není vyloučeno, že nějaké piny nelží na boku skříně.
    Dobrý tip, zkusím a hnedka postnu
    V některých case bývají "boule" a někde musíš dát distanční sloupky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    No fakt že jo...bylo to tím, já tam ty sloupky nedal :/ a ještě se divím, že ta GK nejde přišroubovat, že je moc nízko...

    děkuju na tisíckrát

    ...jo a ta GK má byt ve slotu PCIEx16? Nejsem si tím jistej, ten druhj je popsanej PCIEx4..
    Naposledy upraveno uživatelem G.i.k: 21-08-2011 v 18:02
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Kde byla závada, která bránila spuštění počítače ?

    Ano, grafická karta má být instalována ve slotu PCIe x16.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Kde byla závada, která bránila spuštění počítače ?
    No že to nestálo na těch distančních sloupkách a prakticky celá spodní strana byla zkratovaná se skříní
    Takže asi mužů být rád, že to jenom vyhazovala pojistka a s deskou se nic nestalo, protože sem to neúspěšně zkoušel spustit nesčetněkrát :/
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od G.i.k Zobrazit příspěvek
    a ještě se divím, že ta GK nejde přišroubovat, že je moc nízko...
    Grafickou kartu lze přišroubovat ...

    [SPOILER=Upevnění grafické karty][/SPOILER]
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Grafickou kartu lze přišroubovat ...

    [SPOILER=Upevnění grafické karty][/SPOILER]
    to ano, ale tím, že jsem tam něměl ty distanční sloupky, tak základovka byla moc nízko a grafika tak jaksi nepasovala a přišroubovat nešla...to se mě zdálo nějaký divný a vůbec mě nenapadlo, že by ty sloupky mohly třeba chybět takhle jsem to myslel
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    A to Ti nepřišlo již divné, že Ti nejdou vsunout pořádně konektory do I/O shieldu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    A to Ti nepřišlo již divné, že Ti nejdou vsunout pořádně konektory do I/O shieldu
    Ale tak jo, přišlo...ale byla to moje první zkušenost se sestavováním komponentů do bedny, tak příště už budu moudřejší
    Odpovídat lze po přihlášení