Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

[ÚVAHA]Koupě NoteBooku

wojmirek (173)|21.8.2011 18:13
Zdravím, tak přemýšlím kdy koupit nový notebook.
Mám na výběr se dvou termínů a to buď :
- na tyto Vánoce (v tom případě bych do něj investoval cca 20 000KČ)
- na Vánoce příští rok, čili za 1,5roku (v tom případě bych do něj investoval cca 25 000KČ)

Přece jen se vyskytnou nějaké příležitosti, kdy ještě nahrabu nějaké peníze atd...
---

Mohli by jste mi někdo říct, co v této ceně můžu očekávat za rok a půl? (je to jen úvaha, takže napište co si myslíte)
Kdybych si měl NB kupovat tyto Vánoce, tak mi můžete nějaký NB doporučit. Mi osobně se moc líbí Lenovo G770 (až bude ke koupi s procesorem i7).

Zkuste mi to nějak rozmluvit, ohodnotit, poradit a tím pádem i pomoct se rozhodnout :D. (K té úvaze do budoucnosti: Pište co víte, že se chystá a chystat má. Pak i to co si myslíte. Díky)
Děkuji.
wojmirek (173)|23.8.2011 08:04
Poradíte mi někdo prosím Vás? Omlouvám se za DP, ale potřebuji se rozmyslet, a hlavně mě zajímá, jak to bude vypadat ten příští rok.

Děkuji moc.
czhunter (775)|23.8.2011 08:31
Kup si ho, až ho budeš potřebovat, ne až přijdou správné Vánoce.

Jinak to bude příští rok vypadat sejně jako dnes ... Intel žádnou novou architekturu nevytasí (takže bude pořád Sandy/Ivy Bridge), AMD taky ne, takže bude pořád APU (Llano). Grafiky si zase zvýší čísla o stovku/tisícovku, ale zase to bude mít minimální dopad na výkon (v low a mid-endu).
wojmirek (173)|23.8.2011 09:20
Aha, díky za radu. ...Já ho hodlám nahradit za stolní PC, takže je mi to vcelku jedno.

Co se týče cen, tak ty by měly zůstat taky tak jak jsou až do příštího roku? (jen kdyby někdo věděl)
Můžete okomentovat notebook "Lenovo G770" - jak bude zvládat nejnovější hry a celý chod počítače ? (čekám na verzi s procesorem i7, neví někdo kdy by mohl dorazit do České republiky ?) Konkrétní hry, které hodlám hrát jsou třeba TDU2, GTAIV - samozdřejmně hry nepojedou na maximální výkon, ale snad budou plynulé. Dále budu používat software PhotoShop (pravděpodobně zůstanu na CS4)... můžete k tomu něco říct ?

Děkuji moc.
wojmirek (173)|23.8.2011 20:00
[quote=wojmirek;468638]Aha, díky za radu. ...Já ho hodlám nahradit za stolní PC, takže je mi to vcelku jedno.

Co se týče cen, tak ty by měly zůstat taky tak jak jsou až do příštího roku? (jen kdyby někdo věděl)
Můžete okomentovat notebook "Lenovo G770" - jak bude zvládat nejnovější hry a celý chod počítače ? (čekám na verzi s procesorem i7, neví někdo kdy by mohl dorazit do České republiky ?) Konkrétní hry, které hodlám hrát jsou třeba TDU2, GTAIV - samozdřejmně hry nepojedou na maximální výkon, ale snad budou plynulé. Dále budu používat software PhotoShop (pravděpodobně zůstanu na CS4)... můžete k tomu něco říct ?

Děkuji moc.[/quote]
Můžete mi k tomu napsat nějaký koment?
Děkuji.
zsdx (2098)|23.8.2011 20:48
Ceny - nikdy nevis, co se stane (viz. zemetreseni + tsunami v JPN, pozar RAM fabrik na TWN, ...)
i7 v G770 - otazka spis pro Lenovo ČR, ne?
a hry ani Photoshop nemastim :(
Sommer (384)|24.8.2011 07:22
Pěkně už ti to napsal czhunter. Pokud potřebuješ kup, pokud ne, tak počkej. Ale podle mě spekulovat, co bude za rok, jak se změní nebo nezmění ceny - nikdo neví co bude. S tímto přístupem (když budeš pořád čekat), nekoupíš nikdy nic. Pořád se totiž budou objevovat informace o něčem novém, pořád bude zdánlivý důvod, proč koupi odložit (že přijde něco lepšího)...
wojmirek (173)|24.8.2011 09:14
Aha díky. Já mám bohužel velmi špatnou vlastnost, že kupuji nové věci ihned po uveřejnění na trh a prodělávám na tom celkem hodně peněz,... Proto již nechci tuto chybu nikdy udělat znova, tak se chci o všem nejprve ujistit.

Doporučili by jste mi aspoň nějaký Notebook a ohodnotili "Lenovo G770" ? (Tak jak jsem všechno popisoval nahoře)

Děkuji.
wojmirek (173)|25.8.2011 13:50
Vidím, že Vás to nějak nebere k tomu hodnocení a doporučení NoteBooku. Myslím, že kdybych zháněl PC tak by tu bylo hafo návrhů.

Napište něco (cokoliv) :D, abych to měl s čím porovnávat.
Děkuji.
Richmond (8084)|25.8.2011 14:30
[quote=wojmirek;469083]Napište něco (cokoliv) :D[/quote]
Myslím, že to tu czhunter napsal celkem srozumitelně - "Kup si ho, až ho budeš potřebovat..." čili stav se za rok a půl ;)

Nové věci prostě během pár měsíců ztratí cenu, ta během roku padne na nějaké minimum a dál už neklesne a v případě notebooků pak úplně zmizí z trhu.
czhunter (775)|25.8.2011 15:09
[quote=wojmirek;469083]Vidím, že Vás to nějak nebere k tomu hodnocení a doporučení NoteBooku. Myslím, že kdybych zháněl PC tak by tu bylo hafo návrhů.[/quote]Kdyby někdo napsal "ahoj, za dva roky si budu kupovat PC, co mi doporučíte", tak by taky nikdo nenapsal.

Ten dotaz je tak okázale zbytečný, že i já se přemáhal, abych ti vůbec něco odpověděl :)

Buď napiš "Chci notebook teď, mám ho na tohle a dám za něj maximálně tolik", tak jde radit. Otázka "bude dobrý i za rok a kolik bude stát" je v IT světě tak daleko, že nemá smysl ji teď řešit.
wojmirek (173)|25.8.2011 15:30
Aha, omlouvám se, já jsem to tam neuvedl.

Notebook tedy zakoupím někdy ke konci tohoto roku, (aby rodiče přidali - jakože to bude na Vánoce).

Takže ještě jednou jak jsem již zmiňoval nahoře:
Hledám NoteBook za cenu kolem 20000KČ.
Zaměření: Spíše novější hry (TDU2) + PhotoShop (CS4)

Díky za rady, snad už to bude v pohodě a nebudete se zlobit :).
Ještě jednou díky moc.
meeee (1110)|25.8.2011 15:43
[quote=wojmirek;469094]
Notebook tedy zakoupím někdy ke konci tohoto roku,...[/quote]
Po padesátý: tak přijď ke konci tohoto roku.:mistake