Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Přenos OS i s daty a oddíly

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    37

    Ahoj, rozbil se mi notebook, pořizuji nový PC a chtěl bych "překopírovat" starý HDD na nový nejen s daty, ale i s OS (a diskovými oddíly). Nový HDD je úplně čistý. Nějaký postup, jak na to? (Vytvoření bitové kopie a následné nahrání na nový HDD - jde to nějak? - návod?) Budou nadále Win Vista legální i v novém PC? Jak svižně půjdou Visty na AMD Zacate (E-350) s integrovanou grafikou Radeon HD 6310?
    Předem děkuji za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejlepší asi bude, když na nové pc nainstaluješ nově Windows a pak ze starého disku přeneseš potřebné soubory. Stará instalace Windows nepůjde na novém pc možná ani spustit. Pokud máš instalační médium a štítek tak se systém bude chovat legálně
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, tak to asi jaksi nepujde ze? To by musela byt stejna, nebo velice podobna deska ( alespon se stejnym chipsetem ), aby si na tom rozbehnul system. Data samozrejme zkopirovat pujdou. Doporucuju znova nainstalovat Visty a potom nasledne pomoci Migrace profilu, nahrat do nove instalace stare nastaveni. Ale vetsinou je to hafo prace, nahraje se tam i bordel, treba pro me je lepsi to tam nahrat rucne a budu vedet, ze mam cistou instalaci....

    Taky zalezi, jestli tam tu zalohu s bitovou kopii a startovacim diskem mas vytvorenou nebo ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    37

    Richmond: licenční číslo mám (zespodu na ntb), instalační médium bohužel ne (snad jen zálohu, co byla vytvořena po prvním spuštění, ale ta asi bude v tomto případě k ničemu).

    Georginek: klidně bych to nahrával ručně, ale není to můj ntb ani pc, myslím, že když napíši, že je to pro dědu, bude spousta věcí jasná (je rád, že si prohlídne email a zavolá se skypem).A zvolit jiný OS než Visty nechci, neboť je rád, že se s Vistama alespoň trochu naučil. Záloha byla vytvořena hned po prvním spuštění ntb.

    A co když stáhnu nelegální Visty a licenční číslo zadám z toho ntb?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mělo by, ale moc bych tady tuhle myšlenku nerozváděl, viz. pravidla fóra
    1.2.2 - Obsah (nebo odkazy na něj) vulgární, osočující, urážlivý, rasistický či jinak pobuřující, odporující zákonným normám a nařízením (warez apod.) nebo dobrým mravům.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Citace Původně odesláno od The lachiM Zobrazit příspěvek
    Richmond: licenční číslo mám (zespodu na ntb), instalační médium bohužel ne
    Na stránkách Microsoftu je ke stažení instalační iso.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Link?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Stránky Microsoft Download Center. Po přihlášení se dají najít různé instalace. Jsou tam desktopové i serverové instalace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    A uzivatel verze nalepene na notebooku ziska prihlaseni kde?

    Asi uz vis, kam tim mirim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravim,
    K notebooku je vetsinou vazana tzv. OEM licence, ktera je neprenosna. Proto prenos licence z nb -> pc je v rozporu s licenci a takto nainstalovany system je povazovany za nelegalni.

    Existuje jedina vyjimka a tj. krabicova verze kde lze licenci "prenaset" mezi pocitacema, ale s omezenim, ze puvodni instance operacniho systemu musi byt vzdy smazana tj. PC(licence, smazani). PC-NOVE(instalace-pouzivani).

    Posledni "vyjimkou" jsou tzv. home multilicence, ktere lze nainstalovat napr. na 3 pocitace v rodine (presny pocet ted neznam tak strilim od boku). Nelze je pouzivat pro podnikani. Proto tyto licence jsou vetsinou pro Home Edition atp.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jak spojit 2 oddíly na disku do jednoho ?
    Od Cidlo v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-04-2011, 10:42
  2. Odstraněné oddíly disku - obnova
    Od Jimm v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-04-2011, 20:00
  3. 3,5" HDD SATA: Oddíly jsou nejsou vidět
    Od Merlin-alfa v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-06-2010, 18:55
  4. 3,5 HDD PATA: Oddíly na disku přepojení IDE/SATA
    Od pavkrej v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-04-2010, 18:05
  5. Oddíly a záloha na HDD
    Od jariquick v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-03-2009, 21:54