Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: PC pro HTPC v ceně 7 500 - 10 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    Zaměření pro: HTPC – Jako multimediální centrum k Full HD TV pro sledování filmů, převody videa,práce v Adobe Photoshop, občasné hraní her

    Platforma: nerozhoduje
    Operační systém: Bez OS
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Našel jsem tuto sestavu od Dell. Prosím o Vaše názory. Děkuji

    http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/...546s-dark.html

    Procesor - Phenom X3 8450e 2.1 GHz
    Operační paměť - 8192 MB DDR2
    Pevný disk - 640 GB SATA
    Optické mechaniky - DVD±RW
    Grafická karta - ATI Radeon HD3200 až 3066 MB
    Síťové karty - LAN 10/100 Mbps, modem 56 kBit
    Zvuková karta - High Definition Audio 5.1
    Porty - přední strana - Čtečka karet, 2xUSB, 2xAudio
    Porty - zadní strana - 4xUSB, HDMI, VGA
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    No ten grafický chip má celkem nic moc výkon, na hry (zvlášť novější teda bude k hov..)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    No ja na hry nebudu mít moc času, spíš jednou za čas bych se rád odreagoval pařbou na velké tv

    Proto nepotřebuji hrát novější hry ale tak Counter Strike, nějaký ze série need for speed a s tím si v celku vystačím.. A když mě to chytne, můžu lepší grafiku dokoupit vždycky..

    Vzhledem k tomu že se již delší dobu o pc hardware nezajímám, byl bych vděčný za názor na tuto sestavu či jinou doporučenou jako alternativu a to z hlediska - výkonu procesoru, velikost a rychlost operační paměti - jak velký rozdíl je v DDR 2 a DDR 3, Rychlosti disku atd. Také by mě zajímalo, jaké jsou možnosti upgradu takové sestavy.

    Mám notebok s AMD Turionem 64, 2gb ddr3 a 120 Gb disk. To mě na práci plně dostačuje, jen možná ta konverze videa a střih videa by mohla být lepší. Grafika je na NB slabá, nemá ani DVI výstup a tak nemohu ani NB propojit s telkou přes HDMI.

    Pevný komp by měl zvládnout přehrávání full hd videa, lepší konverzi videa a být pružnější při občasné práci s videem - sony vegas pro.

    Co si myslíte o ceně uvedené sestavy v rámci konfigurace a budoucí rozšířitelnosti, když vezmu v potaz postavení sestavy z jednotlivých komponent ? Předem moc děkuji za všechny reakce a odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od badtony Zobrazit příspěvek
    A když mě to chytne, můžu lepší grafiku dokoupit vždycky.
    No s tím casem na to teda velmi rychle zapomeň, většina grafik je větší než ta bedna a některé si myslím že i pomalu delší

    Trochu jsem se zamyslel, myslím ,že tahle sestava by na htc ušla a rozhodně by na tom byla lépe. Cena je sice 11000, ale nemusí tam být low end grafická karta , protože cpu má integrovaný grafický chip, takže by jsi mohl použít výstupy na desce a dal jsem tam blu-ray mechaniku, která zvedla cenu o 1500

    Snad mě osazenstvo fora neukamenuje
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 22-08-2011 v 10:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    Prosím tě pošli ten odkaz ještě jednou, ukazuje se mě že je košík prázdný. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Košík :http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0110CQ0111WD01

    Mě teda funguje i ten první :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    30

    Pokud chceš ušetřit tak do té sestavy použij klidně procesor http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008309853316OT Má stejnou integrovanou grafiku a na dvě játra přibližně stejný výkon.Nemá akurát HyperThreading technologie.Grafiku spíš http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BV59L15YS pokud ji trochu nataktuješ,má rychlejší paměti a bude tichá protože tento chladič používá na mnohem výkonější grafiky.Nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BV59M15YR pokud ji nechceš taktovat.
    Naposledy upraveno uživatelem emba5: 22-08-2011 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    Tak jsem zkouknul návrh sestavy, konečně jsem se dostal do košíku. Musím říct že se mě to moc líbí a jsem mile překvapen. Přesně kvůli takovým radám jsem sem zavítal

    No jediné co me nesedí je ten midi case. Já bych rád desktopa, protože se mě krásně hodí do obývací stěny, kde je s ním počítáno.. Koukal jsem že deska je micro ATX a pro to se nechají sehnat pěkné desktopové bedny. Akorád jak mám zjistit, jestli by se mě tam vešla ta grafika ? Případně bych ještě chtěl sestavu osadit nějakou lepší zvukovkou pro lepší požitek

    Jinak na procesoru bych asi nechtěl šetřit, na druhou stranu bych se zatím obešel bez blu-ray mechaniky a spíš bych později pořídil rovnou blu-ray vypalovačku. Co se týče těch navrhovaných grafik, zdá se mi jako lepší - výkonější 6670.

    Jen se chci optat, jak jsou na tom v této cenové nvidie ? Radeony se většinou dávají k AMD chipsetu a k inteláků štelujou nvidie. Co vy na to ?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    Našel jsem tento case, mohl by být vhodný.. Vypadá dobře a přijde mě velký jako běžný desktop, takže by neměl být problém s místem pro komponenty

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400891IM000G6H
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Citace Původně odesláno od badtony Zobrazit příspěvek
    Našel jsem tento case, mohl by být vhodný.. Vypadá dobře a přijde mě velký jako běžný desktop, takže by neměl být problém s místem pro komponenty

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400891IM000G6H
    Ano ta bedýnka je pěkná. Teda podle obrázků a na tu cenovou relaci. Jinak s tou grafikou, jak to říct ,vybral bych něco z těhle tří , je tam původní 6570 pak tvoje 6670(která už je o něco dražší a přibližně v její cenové ralaci jsem hodil nvidii GTS 450, která podle testů by měla být výkonější než 6670, ale když se v porovnání mrkneš na spotřebu, tak je o nějakých 40w v plné zátěži větší. Ale ani jednu kartu jsem neměl možnost vyzkoušet, takže opravu píšu to co jsem někde vyčetl. Vybíral jsem hlavně karty z pasivem do htpc mi to připadá jako slušná volba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Ano ta bedýnka je pěkná. Teda podle obrázků a na tu cenovou relaci. Jinak s tou grafikou, jak to říct ,vybral bych něco z těhle tří , je tam původní 6570 pak tvoje 6670(která už je o něco dražší a přibližně v její cenové ralaci jsem hodil nvidii GTS 450, která podle testů by měla být výkonější než 6670, ale když se v porovnání mrkneš na spotřebu, tak je o nějakých 40w v plné zátěži větší. Ale ani jednu kartu jsem neměl možnost vyzkoušet, takže opravu píšu to co jsem někde vyčetl. Vybíral jsem hlavně karty z pasivem do htpc mi to připadá jako slušná volba.
    Podobnou bednu vlastním- http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00891IM1NY131B
    tahle má výhodu malé hloubky- 325mm- oproti většině ostatních, záleží kolik máš místa. A i jinak můžu jen chválit, vejde se do ní prakticky každá GF a má dobré chlazení (3x 120mm,regulace přes FanMate od Zalmanu).
    Grafiku spíš tu GTS 450- Photoshop umí využít CUDA, jestli se nepletu a zrychlí ti práci s videem. Pak ještě zvážit, jestli si můžeš dovolit 2 disky- SSD + nějaký 5400 ot. kvůli rychlosti a minimální hlučnosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jsem za SS Grandii. Důvod - možnost osazení 120mm větráky. A čím jsou větráky větší a čím více jich je, tím nižší mohou mít otáčky při regulaci za stejných teplot a tím mohou být tišší. Pro HTPC docela důležitý parametr.

    GTS450 se dělá i v pasivní verzi.
    Pak do toho strčit 2.5' green disk se scythe odhluč. boxem do 3.5 pozice a OS na SSD a bude to po zregulování krásně tiché.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    Děkuji za doporučení

    Tak to vypadá že by byla opravdu lepší ta GTS450. No jsem sice na některé věci perfekcionista ale nemusím mít úplně to nejlepší a nejtižší. Můžeš mě poslat odkaz na tu SS Grandii ? Jde mě hlavně o to nyní postavit takový rozumný základ s dobrou možností upgrade do budoucna.. Takže osazení výkonějším procesorem, pamětí, grafikou.. Teď musím podle možností a hlavně chci otestovat výkon této doporučené sestavy. Pak budu moci usoudit jestli mě to bude výkonem stačit a nebo ne. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    7

    SS Grandia nevypadá taky špatně

    Jsem takovej rejpálek a tak si nemůžu odopustit naladit téma - co takhle alternativa na doporučenou sestavu v režii AMD ?

    Intel mám rád a kdybych neřešil prachy tak už asi mám i7 ale musím říct že AMD mě je sympatické nejen cenama svých procesorů. Četl jsem zde recenci na AMD Llano a musím říct že mě to dostalo. Autor napsal že by se mohlo jednat o ideální čip s výkoným grafickým gpu vhodné do HTPC - vysoká kvalita videa, vhodné i pro práci a i to občasné hraní her. Byla by samozřejmě potřeba deska s F1 socketem a tak kdybych si chtěl pc trochu zrychlyt, mohl bych ho osadit později novým buldozerem - respektive Zambezi. Paměti jsem nepochopil jestli se dají sehnat s taktem 1866 Mhz a nebo bych si je musel nataktovat spolu s procesorem a dalším hardwarem zvednutím horní 100 mhz frekvence ?

    Rád bych od Vás slyšel objektivní názor na takovéto řešení

    Jo a jak alfah4ns psal o SSD, vůbec jsem z počátku netušil že mluví o disku ale jak se zmiňoval o OS tak mě to trklo )) Samo že by ssd bylo ideální ale nechce se mi za to dávat takové prachy.. Počkám až to spadne a mě až spadne zase po čase windows, tak to rovnou hodím na SSD disk
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro HTPC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od walltar v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 00:29
  2. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Strnic v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 22:37
  3. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Sc@rY v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:43