Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 96

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od stefi@bohuslavice Zobrazit příspěvek
    Já vím co na PC budu dělat, když mluvím o CAD, tak nemyslím, že tam budu projektovat nějaké megalománské stavby, věnuji se pozemním stavbám (tj. projekty rodinných domečků!!!) a to jště ne komerčně, jsem si jist, že v mých projektech nějaké to vyhlazování tahle grafika zvládne levou zadní. Samozřejmě kdybych se živil profi projektováním v CADu, nevybíral bych PC do 12.000,-Kč!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dočetl jsem to až sem. Řeknu na to jedno - di do ***** a kup si to u CZC. Prostě jim řekni že chceš pc na CAD za dvanáct s radeonem a vyhrožuj vykřičníkama a poruč si disk, který chceš. Mile rádi ti vyjdou vstříc - oni jsou prodejci a potřebují vydělat, já ne. Neboj, nebude jim vadit., že jsi absolutní ***** a víš o pc nebo o cadu absolutní *****, naopak....

    Pro adminy: žádám zelenou, zhruba tak půl litru

    ostatním se omlouvám, le moje trpělivost není nekonečná, jsem taky jenom člověk

    edit:
    Co je tak težkého se držet rozpočtu a požadavku??? Prostě chci za těch 12.000,- to NEJLEPŠÍ co můžu mít s požadavky které jsem už někde zmiňoval.

    Kotty ti napsal celkem zajímavou sestavu. Normální pc zaměřený na CAD stojí klem dvacky. Neboj, ještě teď požádám admina, aby odstranil sestavu na CAD za 11tis. JE TO NESMYSL NESMYSLÁCKEJ

    ****, ještě napíšeš drahší... Si z ****** ne?

    Já vůbec nejsem typ, který by někoho přemlouval. Řeknu za 3.5 je něco, peněz bych nelitoval. A věř tomu, že tě chci navlíknout do něčeho co bude sice hučet, ale bude to mít takovej výkon, že těch 3.5 litovat prostě nebudeš a nikdo mě to nemůže vyvrátit protože já mám pravdu a vím to stopro narozdíl od tvý pohádky o domu za 3.8mega. Mimochodem, kdybys byl nad krutě nad věcí tak si třeba přečteš to, co jsem tady na fóru napsal, tu reputaci rzhodně nemám kvůli tomu, že umím poměrně šlušně urážet, ale s takovymhle ******, kterej sem přijde s prosbou a pak takhle vyfakuje někoho, kdo se stavbou pc na cad/profi práci živí přes deset let (nehledě na fakt, že mě CAD živí, s počítačema jsem začínal, když tu bylo v republice dohromady tak pět kusů a rozhodně se to nejmenovalo PC), radí mu zdara (tohle 2x podtrhnout - nikdo tady na fóru to nedělá za prachy, jen čistě z toho důvodu, že chce, nic ti nenutí, nic neprodává, nic z toho nevydělává) a ještě ho chce poučovat jsem nikdy nezažil

    edit2: reputační body up, ty nás tu ještě chlape budeš učit, ó jak já se těším
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 04-09-2011 v 09:43 Důvod: promazáno.. žlutá za vulgarismy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nečetl jsem celé téma, ale do PC potřebuješ 1 rychlý disk na operační systém a instalace programů. Na SSD ti asi nezbydou peníze, tak kup jeden 1TB disk se 7200 otáčkami. Až ti dojde místo na disku, můžeš přikoupit druhý klině s nízkými otáčkami.
    Vzal bych radši už 8GB pamětí, dříve nebo později ti nebudou stačit, stačí ty nejlevnější Kingstony. Rychlejší paměti v reálu nepoznáš, ale kapacita se občas může hodit. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...50821Y51SR11VK
    Grafickou kartu určitě vem jinou, ta co máš ničím kromě velké spotřeby nevyniká. Podle rozpočtu bych doporučil HD6770 nebo HD6850.

    @Rich: Kde jsi přišel na to, že PC na CAD stojí dvacku? Já měl v práci PC na práci v Autocadu za 10 000Kč s DPH a s integrovanou ATI grafikou a nikdy mě neomezovalo. Ale dělal jsem pouze ve 2D. Kolegové co dělali v Invertoru velké 3D sestavy měli mašiny za 70 000Kč a víc s Quadry a přesto je omezovaly. Takže prosím neházej ty svoje sumy, záleží co přesně se na PC bude dělat a pokud více peněz nemá, tak se musí spokojit se slabým PC. I na slabém PC jde udělat spoustu práce, akorát některé věci budou trvat déle (a některé nepůjdou vůbec). Co jsem viděl kolegy z pozemních staveb, tak těm stačily slabé kompy, takže ho to slabé PC nemusí omezovat.
    Naposledy upraveno uživatelem NHKG: 04-09-2011 v 09:23
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vycházím z toho, že dnes drtivá většina chce i po projektantovi třeba hned vidět situaci ve 3d. Už jen aby se to nějak smysluplně hýbalo je zapotřebí i v tom nejrychlejším a zároveň nejméně náročným softu, který znám (SketchUp, pořizovací cena patnáct což je podle mě opravdu zadara, snad všichni víme, kolik stojí autocad) něco lepšího než integrovaná ATI. Bavím sesamozřejmě opravdu o domečkách s holými zdmi, žádná bytovka s nábytkem. Klidně ti pošlu nějaký model a ty mě na oplátku řekněmě realtime plynulý video na integrovaný ati Nemluvě o takovém 4km modelu dopravníku....

    edit: jaký máš mail? mě to video bude stačit na youtube

    edit2: tak jsem zkoušel ten tvůj tip s integrovanou, ale bohužel nějakých 5fps bez AA (Sketch nedovolí) nepovažuji za použitelné. Bavím se o prvním modelu co je na obrázku
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Brezany-II-CISTO.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 974.0 KB 
ID: 22818   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Jirny 02 textura.jpg 
Zobrazení: 107 
Velikost: 2.92 MB 
ID: 22819   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Jirny 04 textura.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 1.97 MB 
ID: 22820  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 09:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Podle mě to Richmonde přeháníš, celý tohle auto ( http://www.behance.net/gallery/Futur...obility/640461 ), který má několik tisíc dílů (jsou tam i věci, kterí nejsou vidět - rám, motor, závěsy kol ...) bylo děláno v Rhinu na notebooku C2D 2GHz, nV Quadro NVS130 (ekvivalent GF8400) a zas tak velký problém to nebyl.
    Jen ty rendery trvaly dlouho.
    Diplomku ( http://www.behance.net/gallery/Shunt...motive/1835051 ) - Solidworks, taktéž pár tisíc dílů, desítky podsestav, jsem dělal na C2D 2,4GHz, 2GB RAM, GF9600 a nebylo to pomalé. Renderováno to potom bylo už na novém PC se SB.

    Teď mám v práci sestavu tak 4x výkonnější a Alias není schopen se na ní hýbat plynule. Některý SW prostě velký výkon nepotřebuje a jinému ani obrovský výkon nepomůže, protože je zabržděný celý.

    A stefi ať si koupí co chce, je to jen jeho problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Quadro není přeci ekvivalent GF8400 - sám dobře víš. V práci mám Quadro se stařičkou G80 a rozhodně se ten výkon nepodobá v Maxu GF8800GTX ani vzdáleně. Ber také v potaz, že ty třeba už znáš principy CADu, nebyla to určitě tvoje první práce, takže neděláš zbytečně složité modely apod. věci, které si prostě s takovou nebo makovou grafikou nemůžeš dovolit. Každý pokročilejší software umí místo modelu dosazovat třeba jiný nebo low-poly, nemusí hned vykreslovat miliardu polygonů, že? To co si pod pojmem domeček představuji já jsem postnul výše (je to jen obkreslený 2d výkres z autocadu do 3d), pro nějaké rozumné minimum bych to odhadl třeba na tu GF9600 (dnes nekoupitelná). Řekněme, že po téhle stránce by to bylo ok, všechno se hýbe na jedničku. Teď si to vezmem z druhého pohledu - copak se stane, když místo sketche vezmu absolutně nevhodný program, třeba catii? Tam už bude 9600 působit opravdu jako výsměch, že? Tím chci naznačit, že pro hw X nemusí být dobrý software Y atd. Kdyby se tazatel ráčil obtěžovat s napsáním softwaru, který považuje za jeho vysněný CAD tak se dá samozřejmě ušít sestava na míru nesrovnatelně lépe. Ještě lepší by bylo, kdyby třeba ukázal jak složité výkresy tvoří, zda má letitou praxi s programem nebo jestli je úplným nováčkem atd. Já situaci vyhodnotil tak, že v něčem kreslí jednoduché baráčky a z toho jsem usoudil, že nejlevnější a nejméně náročný, přesto použitelný software co znám je právě Sketchup (zdarma) přičemž se hýbe i na slabším hw. Přičetl jsem k tomu nějaké místo na chyby (čti: nevím jak udělat vlny na moři, udělám je klasickým polygonem) aby bylo pc použitelné a něco i odpustilo. A s tímhle máte problém?

    BTW proč neděláš na ATI?

    edit: byl bych pro, aby se povině uváděl software, který je na CAD sestavy za deset provozován - nevím jak ostatním, ale mě tohle připadá jako něco co nabízí Tesco v letáku s tím, že my ostatní stejně víme, že je ten počítač naprostý oje* zákazníka
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 10:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele czhunter
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    807

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    BTW proč neděláš na ATI?
    U toho notebooku proto, že jsem chtěl Dell, a tehdy Dell ntb s ATI nedělal. Ekvivalentem bylo myšleno, že má stejné jádro.

    A u desktopu je to proto, že jsem chtěl renderovat přes CUDA v Arionu/Shotu, ale pravda je taková, že u tak slabé grafárny je rychlejší CPU render ve Fryrenderu/KeyShotu.
    Pokud máš nějaký SB ~i5 2500, potřebuješ aspoň GF570, aby to renderování přes CUDA vůbec bylo rychlejší než přes CPU. Takové ty reklamní řeči nVidie "100x rychlejší raytracing přes GPU" je minimálně mírně řečeno ... nepravda, což zjistíš, když to v praxi zkusíš.
    Navíc stejně nemůžeš renderovat moc velké scény, protože i 1GB RAM na GK se velmi rychle zahltí texturama a pak jde výkon do kopru úplně. Jasně, 6GB na GK by pomohlo, ale taková karta stojí 4x víc, než celá tahle sestava
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ano, stejné jádro. To ovšem nedělá celou grafiku. 8800GTX prostě není Quadro 4600.
    Teď z hlavy nevím jak je na tom fryrenderer, ale třeba vray (poměrně rozšířený) je na tom opravdu minimálně 10x (100 jsem nikde nepsal) lépe proti standartnímu rendereru v maxu (3dsmax 2010 arch.).

    edit: ...a právě kvůli tomu mají drahý profi grafiky několikanásobně více ram než klasické herní. Staší Wildcaty měly dokonce ECC a osazené paměti s nízkými latencemi takže ono to nebude jenom to jádro čím se liší. Co se cen týče tak ano, kolikrát stojí i víc, jenomže on jaksi stojí víc i ten sofwtare, který je na nich provozován.
    Dobře ty sis sis třeba koupil dneska Della s ATI protože nerenderuješ přes CUDA. Jenomže se mi to zdá jako dost špatná volba na ten střih HD videa (chce si přeci pořídt bluray a stříhat) - jako kdyby napsal v čem tak jo, ale když nenapíše tak je mi blbý mu nabízet něco, co třeba využije (GF měl i v tom nástřelu co sem dáva, jenomže pak jí vyndal, dal místo ní o celých 500,- levnější ATInu a pak začal něco o baráku za 4.8mega - a to se vyplatí).

    Už píše, jenomže asi něco dlouhýho
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 11:32
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Hele, ještě jednou, pro všechny co jen nemluví, ale něco umí taky vymyslet, já jsem jen obyčejný uživatel PC takže jsem si myslel, že tady mi někdo konstruktivně poradí a nebude jen zvyšovat výkon zárověň s cenou. Myslím, že je tu dost lidí co se PC věnujou a rozumí tmu.
    Zkuste mi sestavit lepčí PC než jsem vybral já, ovšem za STEJNOU CENU!!! (tj. v Alfě do 12.700,- .Jinde ho pak možná seženu do těch mých 12.000,-).

    Moje vybrané komponenty jsou následující: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0115FZ0118BF01 Tak zkuste to vylepšit, ovšem za stejnou cenu, za víc peněz, si to dokážu vylepšit sám jako amatér přes PC.

    MOJE minimální POŽADAVKY (ať se vám líbí nebo ne).

    Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    Skříň: Cooler Master Silencio 550
    Základní deska: Gigabyte nebo ASUS, (soc AM3, AM3+), USB3.0, SATA III (6 Gb/s), 1x PS/2
    Paměti: minimálně 4GB, ideal 8GB s frekvencí 1333MHz, a pokut bude zákl. deska podporovat 1600MHz tak mžou být i tyhle.
    Zdroj: tichý, účinný, spolehlivý nejlépe s certifikací a osvědčená značka.
    Disk: 1,5 až 2TB, Western Digital, Seagate, méně hlučný, rychlý
    Grafika: Sapphire, GIGABYTE, ASUS, DDR5 1GB, 256bit, HDMI výstup,

    To je vše :-)

    Díkec moc za zajímavé reakce. Jsem moc zvědavý co kdo vymyslí a jestli bude sestava výkonější než co uvádím na začátku.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 04-09-2011 v 12:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Přečti si to laskavě celý. I můj koucor z toho pochopí, že má napsat v čem kreslí a stříhá. Dokonce by i dodal obrázek složitosti modelu kdyby měl svůj počítač, narozdíl od tebe bychom se nemuseli zaobírat problematikou CUDA ano/ne protože koucour má jasno. Hele že ti ty body zase seberu
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 12:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Milý Richmonde, jsem rád, že ses tady tak rozepsal, ale já znova ti zdůrazňuji, že PC nemám pro komerční využití, mě PC neživí a CAD dělám jen okrajově, jak už jsem uvedl v minulosti, kdybych chtěl CAD dělat na profi úrovni, tak si nebudu kupovat PC za 12.000,- tak už to pochop!!!!!!!!!!! V CADu jsem dělal i na horších PC než chci a funguje bezvadně, teda to co v nim dělám a to co s ním hodlám dělat! Nemůžeš srovnávat co děláš v CADu ty a co já? To je nebe a dudy a nebudu si kupovat PC za cca 50.000,- když to nevyužiju!!!!
    Když jsi byl malinký tak ti taťka asi koupil Atari 800XE ještě na kazety :-) Tohle já ale za PC nepovažuji, je to úsměvné ikdyž jsi byl pátý v republice :-) .Zkus si sednout a v klidu mi tedy navrhnout PC podle mých požadavků. Dokážeš to???
    Já vím, že disk WD Green nejsou ideální, ale někde jsem se dočetl že IntelliPower má rychlost tuším 5400-7200 ot/min. pak má krásnou Cache paměť 64 MB a SATA III (6Gb/s).
    A to samé je grafika, já vím, že jsou daleko lepší grafiky než HD6790, která má spotřebu elektrické lokomotivy. Právě proto jsem založil tuhle diskusi, abych se někam posunul, ale zatím se posouvám jen s cenou.
    Jestli tě mé předchozí reakce naštvaly, tak se omlouvám, ale mě zase naštve když dám někomu jasné podmínky a ten druhý hned s čím přijde je navýšit rozpočet o šílenou sumu a tím vylepší moje představy, ale tohle dokáže opravdu každý, ale jen zkušený IT dokáže za určenou cenu vymáčknout tu nejlepší sestavu v téhle ceně. Opravdu mi připadá amatérské zvyšovat výkon PC jen zvyšováním ceny, jak říkám, tohle dokáže tamhle Franta ze základky, který si k tomu nepotřebuje číst ani jedinou recenzi.

    S pozdravem Stefi a už se nečerti, kašli na to, urážet jsem tě nechtěl, soráč. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Opět jsi nenapsal v čem děláš (to je hodně důležitej faktor). Sestava jakou jsi si dokonce poskládal sám byla celkem ok, jenomže pak si z ní vytáhnul GTX460 a začal číst reklamní blafy (velikosti cache, ryhlosti otáčení atd.) a pak z nich dělat argumenty - takhle to prostě v praxi nefunguje (nikdy nefungovalo ani tenkrát a fungovat nikdy ani nebude). To co jsem sem dával do přílohy je naprosto jednoduchý model, který ve SketchUpu zvládneš i ty (ne, opravdu si nedělám srandu) a kdybys napsal co máš teď za grafiku tak ti řeknu jestli ti to půjde rychle nebo ne - už v tom vidíš spojitost? (obrázek - odhadnutí složitosti - jasně definovaný program - odhad nároků na vga - vybrání dosažitelné vga případně přizpůsobení celé sestavy). Papouškování papírových údajů je prostě špatně a nic ti to neřekne o výkonu (se schválně mrkni na recenzi, do těch 6GB/s to má hodně daleko tak abys nebyl zklamaný). A tohle je prostě ta věc, která mě uráží Máš prostě vybranej naprostý opak toho co běžné CAD programy potřebují už v prvním tématu. Samozřejmě kdybys tam napsal, že děláš v programu X a složitost modelů je Y tak ti to milerád posvětím, ale ne, ty na mě vyběhneš z blbostma vyčtenýma z papíru

    PS: No jo jenomže já měl Atari s kazeťákem jenom chvíli - pak jsem koupil na disketovku. Atari nebylo PC. Před Atari bylo spousta jiných počítačů (sice ne v ČR ale do západního německa si jezdil, ne? Jestli jo tak škoda, protože v USA měli ALTOS 586, kterej tu mám dodnes )
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od stefi@bohuslavice Zobrazit příspěvek
    MOJE minimální POŽADAVKY (ať se vám líbí nebo ne).
    Mě se moc nelíbí. Viděl bych to takto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01188U0111VK01

    Původní case mi přijde pro sestavu moc drahá. Navíc nemá ideální airflow (zvláště v případě použití samostatné GK bez přímého výfuku teplého vzduchu ze skříně). Přihodil jsem chladič procesoru. BOX je hlučný. Green disky otáčky neregulují, točí konstantních 5400ot/min. Na systém nejsou vhodné. Změnil jsem i desku. ASRock mi přijde ideální poměrem cena/výbava. GTX460 SE je výkonově zhruba na úrovní HD6790. Navíc získáš CUDA.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    ...
    Kolik v tom programu odhaduješ fps? Není ta grafika zbytečně drahá? Už chápete? Aha, proto tam není ten zkur*enej radeon! (protože CUDA je na tohle až moc lákavá i za cenu, že by měl střihovej soft kterej ji nepodporuje, že jo?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Kolik v tom programu odhaduješ fps? Není ta grafika zbytečně drahá? Už chápete? Aha, proto tam není ten zkur*enej radeon!
    FPS v konkrétním programu bych neřešil. Po přečtení vlákna jsem nabyl pocit, že řešíme spíše PC pro všeobecné použití.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Můj návrh (je to jenom menší úprava toho tvojeho): http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010M7O0118BE01
    Pokud chceš nVidii klidně ji tam dej, výkon ve hrách bude za stejnou cenu slabší a programy ti stejně bude počítat CPU. CUDU využije málokdo. Snažil jsem se držet cenou při zemi. Nemám rád rádce, co místo aby ti poradili kde ušetřit, se tě snaží překecat na 3x tak drahou sestavu a budou ti tvrdit, že to nutně potřebuješ, i když ty víš, že ti stačí něco mnohem levnějšího a nechceš vyhazovat peníze.


    Citace Původně odesláno od stefi@bohuslavice Zobrazit příspěvek
    Já vím, že disk WD Green nejsou ideální, ale někde jsem se dočetl že IntelliPower má rychlost tuším 5400-7200 ot/min. pak má krásnou Cache paměť 64 MB a SATA III (6Gb/s).
    Ta legenda o proměnných otáčkách je nesmrtelná. Výborný reklamní tah WD. Bohužel v reálu ten disk má pouze 5400otáček/minutu a víc fakt neumí a to ho dělá jedním z nejpomalejších disků na trhu a je vhodný jenom na uložiště dat.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00