Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 96

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    FPS v konkrétním programu bych neřešil. Po přečtení vlákna jsem nabyl pocit, že řešíme spíše PC pro všeobecné použití.
    Přeloženo: Pane, je úplně fuk jak to bude rychlé - prostě ukažte na obrázek a já Vám řeknu, že je tenhle nejlepší a Vy ho zaplatíte.

    @NHKG - já zase mám rád ty, kteří budou tvrdit, že mu to poběží na integrovaný když neví ani co je to za program, zároveň s tím i "naoko" přiznají, jak to s těmi čísly z letáků je aby ze sebe udělal seriózního "prodejce".

    Šalamounské řešení je opravdu s tou nV jak to udělal před x příspěvky sám stefi, jenomže to nemohl nechat a vytáhne jí a dá místo toho o pětikilo levnější ATInu. S tím samým nápadem, ale den uleželým přijde pro změnu Reaktor, který také neví jak rychle program x pojede, jenomže ten to ani neřeší, protože ví, že za podobný prachy to ATI i může udělat, jenomže kdyby tazatel fakt střihal video v něčem co umí CUDA tak je zase s ATI víte kde.
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 13:35 Důvod: radsi jsem to umazal, modi nechť se pobaví :D
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Konečně něco konstruktivního.
    Takže WD green definitivně zavrhnu, OK.
    Líbí se mi sestava od "r34ktor" jen ještě někde ušetřit nějaké prachy na tu skříň co jsem zmiňoval. Zdála se mi tahle bedna jako téměř ideální, krom ceny, je šíleně drahá, ale je odhlučněná, elegantní, má už dva větráky a má USB3, jen ta cena je přehnaná. Pc budu mít v obýváku a musí vypadat elegantně, nechci aby mi to narušilo interier. :-)
    Co se týče střihu videa, budu používat Pinnacle Studio 14.
    Už nevím kdo to zmínil, el PC je opravdu více, či méně pro běžné užívání, ona ani za 12.000,- se nic jiného čekat nedá. Tj, aby zvládlo střih videa v HD kvalitě, jednoduché projekty RD v CADu, občasné hraní středně náročných her, a to všechno pro domácí využití, né komerční!
    Myslím, že všem to je jasné, že za 12.000,- to nebude špičkový počítač pro projektování jaderného reaktoru v CADu!

    Jinak souhlasím s "NHKG" hodně lid se snaží vylepšit PC navýšením rozpočtu, ale takhle to může jít do nekonečna, já mám ropočet a čekám, že mi někdo řekne, tady se dá ušetřit a tady bych přidal, ale konečná cena rozpočtu by měla být dodržena. A to právě čekám, že mitady lidi poradí ze svých zkušeností co vzít a co ne. Teďka už vím, že Greeny nebrat. Ve tvé sestavě cos navrhnul, si myslím, že bych mohl mít i lepší grafiku už 256bit a raději 1GB GDDR5. To ovšem znamená vyměnit i zdroj.

    dikec.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 04-09-2011 v 13:38
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0118BE01182N01

    Takže dobrý, designově vyřešeno, spokojenost, vracet netřeba, je to to nejlepší co dnes koupíte

    edit: já poděkuji alfah4nsovi
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 14:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Hm. konečně se někam dostáváme a blížíme se k závěru.

    co teda tohle?
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01116S0111VK01
    Dal, jak jste radili před časem, výkonější grafiku HD6850
    Uvažuji ještě o grafice jak doporučoval "Richmond" Gigabyte GTX460 SE 1GB DDR5 GV , sice tahle má miniHDMI, ale to až tak neva (vyřeším to redukcí DVI-HDMI).
    Která grafika je pro mě výhodnější, méně hlučná, (hlavně by mě zajímal názor od Richmonda), jsou shruba za stejné peníze.

    Pak nevadí, že paměti nemaj chladič? V bedně jsou dva větráky, tak vzduch by měl v bedně proudit.

    Co disky? Který je "lepší", méně hlučný, spolehlivý:
    - Seagate Barracuda 7200.12 3.5" 1TB za 1251,-Kč
    - nebo WD Caviar Blue WD10EALX 3.5" 1TB za 1326,-Kč

    Tahle sestava je sice z původního koše zase o 180,- dražší, ale to už nějak přežiju, v jiným e-shopu to snd najdu lacinějš a vlezu se do 12.000,-

    Dikec moc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    S tou redukcí mi to prosím trochu objasni. Nemělo tam být redukce DVI-miniHDMI? Hádám správně, když mám podezření, že máš monitor s DVI? Potom totiž nevidím jako rozumné používat HDMI/miniHDMI a grafiku s monitorem bych propojil klasickým DVI kabelem bez jakékoliv redukce (nepoužíváš zvuk takže výhoda v HDMI není prakticky žádná, ale nevýhodu bych viděl v mechanicky náchylnějším HDMI konektoru)

    Vem WD, Seagate není disk už pěkně dlouho (pečou se což rozhodně na spolehlivosti nepřidá). Samozřejmě z rychlých disků je nejtišší Samsung F3 - bohužel ten není prodejci tolik vynášen do nebes, takže o něm asi ani nevíš. Co se mého doporučení týče tak to nebylo mé, ale NHKG jenom jsem vyměnil levnější krabici za tu tvojí vysněnou, plastovou a přesto dražší Silencio
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 15:39
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Monitor mám HDMI, s tou redukcí jsem myslel, že z grafiky bych využíval DVI konektor, na kterém by byla redukce HDMI (mám kabel HDMI-HDMI) takže miniHDMI bych zatím nepoužil, možná že bych koupil kabel DVI-HDMI, ale zase by mi doma ležel původní kabel zbytečně.
    Co simyslíš o těch grafikách? ještě připadá v úvahu Sapphire Radeon HD 6850 1GB DDR5
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A máš tu redukci nebo jí budeš kupovat?

    Na grafiku mám takový názor, že dokud neřekneš v čem děláš tak se nehodlám vyjadřovat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    redukci nemám, zrovna jsem tuhle redukci našel na http://www.itage.cz/p47302-redukce-d...-f-12-92-3113/ za nějakých 71,- kč, ale je mi jasné, že raději grafiku přímo s HDMI.

    Grafiku jsem myslím už vyřešil. Takže:
    - Gigabyte GTX460 - škrtám, protože má miniHDMI
    - Gigabyte Radeon HD 6850 1GB DDR5 škrtám, protože na www.ITage.cz ji nemaj.
    Takže zbývá:
    - Sapphire Radeon HD 6850 1GB DDR5 vítěz mého úsilí :-)
    zrovna jsem dočetl nějaké odkazy na zkušenosti, celkem kladé zkušenosti, hlavně je tichá, spotřeba trošku vyšší, ale přijatelná. Prý v poho běží na na 400W zdroji, ale to asi riskovat nebudu. :-)

    nákupní koš tedy vypadá:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111VK0111EP01
    za cenu 12.945,- Kč, ovšem v ITage to samé jsem po chvilce hledání našel za 11.658,-Kč což odpovídá mému rozpočtu do 12.000,- :-)
    A víc výkonu už za 12tis. asi nevymáčknu, zas jen na úkor bedny, nebo nečeho jiného. Toto je takový kompromis, mezi vším pro domácí využití PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud nemáš propojenou grafiku s monitorem s repro nebo tv tak nemá hdmi kromě horšího konektoru žádný plus. Docela by mě zajímalo co máš za monitor- opravdu nemá DVI vstup?

    Vem si Sapphire 6580 1GB s 400w zdrojem (je levnější), za ušetřený peníze k tomu tu redukci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    myslíš Sapphire 6850 1GB (napsals 6580) taky už se mi pletou klávesy) Tu redukci bych bral ke grafice Gigabyte GTX460 (tato nemá HDMI)
    Myslíš že tento zdroj: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NK19LG to vše utáhne v poho?
    Je spolehlivý a není příiš hlučný? nebo máš nějaký jiný tip na zdroj?

    Jo, a co ty paměti? neva, že nemaj chladič? je to velká nevýhoda i když v bedně bude vzduch proudit?

    Monitor mám obyč, žádná špička na trhu, ale stačí.: http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1
    Má nízkou spotřebu, pro mě dostačující parametry, ale DVI nemá, má 2xHDMI. Mě se líbil a navíc má USB s podporou přehrávání filmů v různých formátech. Já potřeboval i monitor s TV, takže volba padla na tento.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 04-09-2011 v 16:36
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Třeba tu

    V poho to neutáhne, je není moc spolehlivý a je průměrně hlučný. Ještě dodám, že firma Corsair ty zdroje ve skutečnosti vůbec nevyrábí, ale nechává si je vyrábět společností Channel Well Technology (CWT), která mimojiné vyrábí i některé nespolehlivé a průměrně hlučné LC-Power. Každopádně je na něj záruka 2 roky a je levný takže se nemusíš bát

    Můj tip na zdroj je třeba Enermax - celá série PRO82+ a PRO87+
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    tyhle zdroje jsou šíleně drahé stojí cca 2.000,-
    co tenhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V400016LF
    a co můj původní zdroj, jaký máš na něj názor? http://www.alfacomp.cz/php/product.p...000400000018BF
    Výrobci jsou vždycky problém, vše je verze OEM, jinak by ten zdroj stál kolem 2.000,- a to už je dost.

    řekni mi tvůj typ na zdroj, který mi tuhle sestavu utáhne a bude stát od 900,- do 1.100,-Kč a nebude zbytečně hlučný.
    Naposledy upraveno uživatelem stefi@bohuslavice: 04-09-2011 v 16:51
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    No podívej... Můžeš mít levný, tichý, kvalitní, ale nemůžeš mít kombinaci Za těch 900-1.100,- možná nebudeš mít ani na OEM (oškubaná verze) Seasonic. Ten není zbytečně hlučný, je pouze levně-hlučný, má krapet ošizenej vnitřek a navenek nemá vůbec nic. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...w&SearchType=1 Nejlevnější cestou je výměna větráku (cca 300,-). Když ti povím, že na lepší prostě nemáš peníze, bude to stačit jako ukazatel kvality?

    Jen tak pro tvoji představu si srovnej 500w Seasonic (2x17A na 12v) třeba s tím Enermaxem Pro82+ (3x25A).
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 04-09-2011 v 17:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Proč tu řešíte zdroje? Seasonic OEM Bronze pokud chceš šetřit. Levné Corsairy (Builder Series) i Enermaxy (NANX) jsou kvůli ceně hrozně osekané a vůbec se je nevyplatí kupovat. 400W tu sestavu utáhne, pro klidné spaní vem radši 500W.
    Paměti chladič nepotřebují pokud neplánuješ extrémní taktování, je tam jenom pro okrasu.
    Disk 7200 otáček a výrobce je na tobě, protože každý ti něco jiného. Já bych se například vyhnul Samsungu (rády vibrují, kvalita jednotlivých kusů kolísá ještě víc než u jiných výrobců) a koupil Seagate se kterým mám nejlepší zkušenosti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    33

    Hm. no jo, za málo peněz, málo muziky.
    Takže zůstanu u zdroje Seasonic Energy Knight SS500ET-Bronze 500W OEM, stojí cca 1.000,-Kč za ty prachy asi neseženu nic lepšího. Doufám, jestli se má zdroj po...., tak ať to je ještě v záruce. Nějaké ochrany tento zdroj má, dokonce i nějaký certifikát, tak budu doufat, že vydrží. :-)

    Jinak řečeno, tahle sestava ze bez přihození peňěz, už asi vylepšit nedá?
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111VK0111EP01

    Ale mockrát děkuji, doufám, že mi bude šlapat dobře a pár let vydrží.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 7 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00