Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Co chci upgradovat: CPU, MB, RAM

    Aktuální konfigurace: Intel Pentium DC 2180 @2,5GHz, 2GB RAM, MB Gigabyte 945GZM-S2 , Win Vista 64-bit.

    Další komentář:
    Zdravím. Vypadá to, že konečně přišlo na lámání chleba. Stávající konfigurace je již nedostatečná. Zvažuji tedy vylepšení. Mám ale několik specifik. Jde mi hodně o cenu. Neřeším značku a stáří. Potřebuji navýšit výkon pro tyto programy a hry: CAx systémy od Autodesku třeba Inventor, Fusion, Project Photofly 2.1. Co se týče her, tak pro představu tyto tituly: Crysis, Metro 2033, Tropico, NFS. Další věcí je, že většinou mám spuštěno několik věcí najednou. Ne při hrách, ale jindy ano. Internetový prohlížeč, CAD, rádio, antivir, poštu, messenger a monitorující utility. V práci mám starší i5 a 4GB ramek. CPU ok, s pamětí se dostanu i na limit. V domácí sestavě mám 2 disky a občas připojím externí 500GB. Rychlé kontroly a vzájemná komunikace je důležitá. Často také pracuji s fotografiemi v Piccase, Zoneru, Paint Netu. Co by jste mi doporučili? Uvažoval jsem o nových SB Pentiích, core i3 i starých. U AMD zase o Athlonu II x3 či X4 adále Phenomy. Přínos L3 paměti je spekulativní. Nepotřebuji integrovanou grafiku v CPU. cenu je třeba stlačit. Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Niečo takéto ?
    Naposledy upraveno uživatelem 16cmfan: 27-08-2011 v 15:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Bohužel ten odkaz je neplatný, píše mi to, že je košík prázdný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    V pořádku. Ale potřebuji srazit cenu co nejníž.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL010UB901
    nebo ještě lépe
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL01185B01
    Naposledy upraveno uživatelem Lukáš 85: 27-08-2011 v 15:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    V pořádku. Ale potřebuji srazit cenu co nejníž.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL010UB901
    nebo ještě lépe
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL01185B01
    Ta druhá verze (s 2 jádrem) nemá smysl - to ty prachy radši ušetři.

    U první verze máš méně kvalitní desku (tam se nevyplatí šetřit každou korunu), ořezanej procák (nevím jak velkej mezi nima je rozdíl, ale pokud se nebojíš trochu OC, tak se ten dražší určitě vyplatí) a málo RAM (sám jsi psal, že ti je 4GB občas málo). Přikláněl bych se k verzi 16cmfan.

    Btw jakej máš zdroj?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    V pořádku. Ale potřebuji srazit cenu co nejníž.
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL010UB901
    nebo ještě lépe
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010IYL01185B01
    Zvolil bych kompromis. Deska mi přijde za ty prachy OK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Jo ta alternativa s AMD Athlonem II X3 se mi líbí. Myslel jsem ,že stojí pořád kolm 1750,-kč, ale když už jde sehnat za 1500 je to dobrá zpráva. Bohužel X4 je stále za 2000. Jen si nejdem jistej, zda je investice do AM3 dobrý nápad. Jelikož podle testů je na tom SB Pentium podobně jako Athlon II X3 tak by bylo možná lepší koupit Sandy Bridge. Samozřejmě ve vícevláknových aplikacích je X3 o chlup lepší, ale třeba v Blenderu je SB výkonější. Celkově je rozdíl v kapitole rendering 3%. Další věcí je spotřeba. Mám NO Name zdroj 35OW, který krmil P4 3,o6 GHz, nyní PDC 2180. Grafiku používám ATI HD 4830 512 MB, monitor s rozlišením 1280x1024. Pro začátek bych vzal ,,jen" 4GB ramek (2x2) a později dokoupil další 4GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    pokud si ještě nepořídíš zdroj, alespoň blbej Modecom 400W v ceně kolem 500,- CZK tak seš vážně sebevrah ... řeší se pak desítky drobných problémů a nestandarního chování počítače, člověk s tím stráví moře času, stojí to i peníze a nervy a nakonec za to může skoro vždy pitomej zdroj

    Apropó, zdroje stárnou, parametry jsou dolů s dobou provozu, takže jestli je to neznačkovej šrot a už pár let funguje, tak upřímnou soustrast novým komponentům.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Lukáš 85 Zobrazit příspěvek
    Jo ta alternativa ...
    Tady pozor. Pokud chceš platformu s budoucností, je potřeba vzít AM3+ desku. Také by měla mít s ohledem na možnost rozšíření čtyři sloty na paměti. Vybral jsem celkem levný Asus, který má jako bonus USB 3.0 porty, které se jistě budou časem hodit.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01121I0116ZS01

    U Intelu je situace s levnými deskami komplikovanější, ale superlevný ASRock je vybavenější než původně zvolený Gigabyte. Paměť je třeba vzít 1x4GB, protože všechny levné desky mají jen dva sloty, tak aby bylo v budoucnu kam další modul osadit.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0119YI010XJJ01

    S novým zdrojem má boboco pravdu. Postačí základní Seasonic (o výkonnějším by se dalo uvažovat, pokud chceš v blízké budoucnosti upgradovat GK).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Tak po dlouhé debatě je vše jinak. Můj rozpočet mi stejně nedovoluje investici do něčeho rozumně výkonného. Takže jen ,,vyřeším" problém s nedostatkem RAM paměti. to znamená, že si nechám stávající CPU a k němu pořídím desku 775. Do desky 4GB ( nebo 8, zatím nevím) DDR 3 pamětí. celkem se vejdu do 1500,- korunek ( či +500,-) a bude hotovo. tak vás tedy prosím o vytipování vhodné desky. Paměti vezmu Kingstony 1333MHz 2kusy. Typ na desku mám třeba Gigabyte G41MT-S2P (rev.1.4). Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade PC v ceně 10 000 - 12 500 Kč
    Od Nixonson v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-09-2014, 19:21
  2. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Ondrasss v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 15-04-2013, 16:09
  3. Upgrade PC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od bulhy v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 23-10-2011, 13:00
  4. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od nothar3 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-09-2010, 15:58
  5. Upgrade PC v ceně do 5 000 Kč
    Od JAKIS0 v sekci PC - upgrade
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 31-08-2010, 14:58