Problem s RAM, jedou jen s CPU na def.
cus, poridil jsem dalsi ramky (8GB CL9 1,65V). Nejdriv sem je nemol nastavit, aby jely vsechny 4 na CL9 bez BSOD, nakonec to bylo v Trfc0 for DIMM1,2,3,4 ...jedny ramky byly nastaveny na 110ns a druhy na 160ns, ale to nejak haprovalo, samej BSOD... tak sem nastavil vsechny na 160ns, pak to jelo v pohode, ale to sem steloval jenom ramky, procesor bezel na zaklad. Ted kdyz sem ty ramky konecne vykoumal, tak sem chtel nastavit ten procesor zpet na 4GHz, ale... zacalo to delat uplny pi*oviny. Kdyz sem nastavil to puvodni nastaveni se staryma ramkama =>[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Uploaded with [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Kdyz sem trochu snizil frekvence, tak to hodi BSOD. A ted tu na me vylez jeste Windows=>[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fakt nechapu tohleto.. nastavil sem BIOS na default a jede to... zase 2,8GHz a CL11... :x :?
Dík za jakoukoli radu.
Tady jeste datasheet tech ramek:
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9D3T1K2_8GX.pdf
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9D3K2_4G.pdf
UP: Kdyz byl procik na default, tak pameti jely v pohode. Testoval sem to hodinu v OCCT. Na 1600 9-9-9-24 1,75V vsechny... bez problemu. Ale jak sahnu na nastaveni procesoru, tak je to v r*ti a to jedou pameti uplne stejne, jako kdyz byl procik na def... :-(. Je mi jasny, ze kdyz osadim 4 sloty, tak je to narocnesji na radic pameti, ale i ten sem zkousel snizit z 3GHz na 2,6GHz... nic delalo to ty nesmysly, jak sem psal.
UP:Ted to mam na 4GHz se staryma ramkama a jede vsechno v poradku.
Nedelam neco blbe v BIOSu? Nema se tam nastavit neco, pri osazeni vsech 4 slotu?
Co tohle Trfc0 for DIMM1,2,3,4 ?
Podle datasheetu maji jedny 110ns a druhy 160ns. Kdyz to bylo takhle nastaveny, pro kazdy ramky jinak, tak to nejelo ani s BIOSem na default.
Zkousel sem to nastavit podle datasheetu (Trfc0 for DIMM na 160ns), v BIOSu a vymenit ramky, kdyz uz to bylo na 4GHz. Pri nacitani woken to hodi BSOD. Zkousel sem ramky dat i na 1100Mhz s 1,65V... nic stejny, zase BSOD. Snizoval sem i NB... nic, ale dostal sem se aspon do BIOSu, kdyz osadim vsechny 4, tak to dela to co vcera, pousti se to dyl a BIOS se sam prenastavi s FSB na default auto 200MHz. Fakt uz nevim co stim... Nemuze to bejt BIOSem? mam F8G BETA...novejsi neni :-(
Kdyz sem trochu snizil frekvence, tak to hodi BSOD. A ted tu na me vylez jeste Windows=>[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fakt nechapu tohleto.. nastavil sem BIOS na default a jede to... zase 2,8GHz a CL11... :x :?
Dík za jakoukoli radu.
Tady jeste datasheet tech ramek:
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9D3T1K2_8GX.pdf
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9D3K2_4G.pdf
UP: Kdyz byl procik na default, tak pameti jely v pohode. Testoval sem to hodinu v OCCT. Na 1600 9-9-9-24 1,75V vsechny... bez problemu. Ale jak sahnu na nastaveni procesoru, tak je to v r*ti a to jedou pameti uplne stejne, jako kdyz byl procik na def... :-(. Je mi jasny, ze kdyz osadim 4 sloty, tak je to narocnesji na radic pameti, ale i ten sem zkousel snizit z 3GHz na 2,6GHz... nic delalo to ty nesmysly, jak sem psal.
UP:Ted to mam na 4GHz se staryma ramkama a jede vsechno v poradku.
Nedelam neco blbe v BIOSu? Nema se tam nastavit neco, pri osazeni vsech 4 slotu?
Co tohle Trfc0 for DIMM1,2,3,4 ?
Podle datasheetu maji jedny 110ns a druhy 160ns. Kdyz to bylo takhle nastaveny, pro kazdy ramky jinak, tak to nejelo ani s BIOSem na default.
Zkousel sem to nastavit podle datasheetu (Trfc0 for DIMM na 160ns), v BIOSu a vymenit ramky, kdyz uz to bylo na 4GHz. Pri nacitani woken to hodi BSOD. Zkousel sem ramky dat i na 1100Mhz s 1,65V... nic stejny, zase BSOD. Snizoval sem i NB... nic, ale dostal sem se aspon do BIOSu, kdyz osadim vsechny 4, tak to dela to co vcera, pousti se to dyl a BIOS se sam prenastavi s FSB na default auto 200MHz. Fakt uz nevim co stim... Nemuze to bejt BIOSem? mam F8G BETA...novejsi neni :-(
Nahraj sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené sloty) z programu CPU-Z (s funkčním setem).
Zkoušel jsi z nových osadit jen jeden modul?
Zkoušel jsi z nových osadit jen jeden modul?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nene zkousel jsem jenom po dvou. Zkusim to. Na jinym foru mi napsali, ze mam vypnout nejakou funkci micro update.. ??
Ty novy RAM sem zkousel i na 1100MHz s 2T, kdyz zmenim FSB, tak to proste nejede. Kdyz to necham na auto, tak je to v pohode.
Nene zkousel jsem jenom po dvou. Zkusim to. Na jinym foru mi napsali, ze mam vypnout nejakou funkci micro update.. ??
Ty novy RAM sem zkousel i na 1100MHz s 2T, kdyz zmenim FSB, tak to proste nejede. Kdyz to necham na auto, tak je to v pohode.
Když shrnu poznatky:
Je klidně možné, že paměti vůbec nerozchodíš. Deska má holt nejlepší léta za sebou. Snad jedině zkusit snížit frekvenci.
- Podpora Phenomů X6 je na desce jen v beta stádiu.
- Nové 2 x 4GB moduly jsou založeny na 512M x 64-bit čipech, které nebyly s deskou testovány.
- Použitá frekvence pamětí je mimo oficiálně podporované (1066/1333).
Je klidně možné, že paměti vůbec nerozchodíš. Deska má holt nejlepší léta za sebou. Snad jedině zkusit snížit frekvenci.
Psal sem, ze sem je zkousel i na 1100MHz a nejdou, stejne to hodi BSOD. Na 1600MHz to jede, kdyz necham FSB na AUTO. Zkusim to jeste s jednou RAMkou.
Proc ale fungujou v poradku, kdyz nesahnu na FSB? Testoval sem to hodinu v OCCT na linpack.
Co jeste mam zkusit, nez je vratim? Jiny 8GB pameti by v tom jely?
Proc ale fungujou v poradku, kdyz nesahnu na FSB? Testoval sem to hodinu v OCCT na linpack.
Co jeste mam zkusit, nez je vratim? Jiny 8GB pameti by v tom jely?
[quote=DrzkaCZ;469507] Na 1600MHz to jede, kdyz necham FSB na AUTO. Zkusim to jeste s jednou RAMkou.
Proc ale fungujou v poradku, kdyz nesahnu na FSB?[/quote]
IMHO to souvisí s (beta) podpororu Phenomu X6. OC nemusí být za každých okolností stabilní.
[quote=DrzkaCZ;469507]Testoval sem to hodinu v OCCT na linpack.[/quote]
Paměti ještě raději testuj pomocí Memtestu86+ (z vytvořeného bootovacího CD).
[quote=DrzkaCZ;469507]Jiny 8GB pameti by v tom jely?[/quote]
Obávám se, že to ti nikdo s určitostí neřekne.
Proc ale fungujou v poradku, kdyz nesahnu na FSB?[/quote]
IMHO to souvisí s (beta) podpororu Phenomu X6. OC nemusí být za každých okolností stabilní.
[quote=DrzkaCZ;469507]Testoval sem to hodinu v OCCT na linpack.[/quote]
Paměti ještě raději testuj pomocí Memtestu86+ (z vytvořeného bootovacího CD).
[quote=DrzkaCZ;469507]Jiny 8GB pameti by v tom jely?[/quote]
Obávám se, že to ti nikdo s určitostí neřekne.
S jednou novou ram s CPU na default.
UP: FSB mam na 201MHz a vypada to, ze to funguje.. (jedna nova RAM, 1600MHz CL9 1,7V)
Na tohle nastaveni, to vypada, ze to funguje:
UP: S timhle nastavenim to take nabehlo, dve smycky v PRIME95 BLEND OK
No nemyslim si, ze to je kvuli nepodporu RAM. Co zvysit NB o 0,2V?
UP: Dalsi pokrok s jednou novou RAM.
S jednou novou ram s CPU na default.
UP: FSB mam na 201MHz a vypada to, ze to funguje.. (jedna nova RAM, 1600MHz CL9 1,7V)
Na tohle nastaveni, to vypada, ze to funguje:
UP: S timhle nastavenim to take nabehlo, dve smycky v PRIME95 BLEND OK
No nemyslim si, ze to je kvuli nepodporu RAM. Co zvysit NB o 0,2V?
UP: Dalsi pokrok s jednou novou RAM.
S jedou RAM to jede, kdyz dam dve novy, tak to nejede, ve 4 taky ne...
Takze je vracim, nejaka rada s vyberem jinych 8GB?
Takze je vracim, nejaka rada s vyberem jinych 8GB?
Neber Kingstony, neber Kingstony, neber Kingstony nebo se z toho zblázníš. Tady je krásně vidět, jak suprově recenzované produkty mohou být úplně k ničemu :idea (Asus M3A79-T Deluxe + Phenom 1065T + Patriot = no problem i přes fakt, že je to snad nejstarší deska s 790FX)
A muzes mi prosimte rict, ktery jsou podporovany? Na strankach gigabytu maji 2 roky starej seznam. Jinak celou dobu je rec o 2*4GB+2*2GB.
A co se tak zeptat přímo u zdroje - na supportu by to stopro měli vědět
edit: 4x tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (2x2GB kit, ale kecaj a mají myslím vyšší voltáž)
edit2: To já taky nevím, zase když si Kingston nerozumí s Kingstonem...)
edit: 4x tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (2x2GB kit, ale kecaj a mají myslím vyšší voltáž)
edit2: To já taky nevím, zase když si Kingston nerozumí s Kingstonem...)
Google translate by to měl částečně vyřešit. Jinak můžeš zkusit novější Sector 5, ty se už vyráběly v 8GB kitech
Z PCT fora:
[quote]Ty 4GHz nastavuješ jak?
Ručně nastavíš nebo dáš načíst OC profil? Pokud OC profil, tak když dáš vše auto, nastav to ručně. Mně často OC profily po výměně HW dělaly neplechu[/quote]
Nastavuju to pokazdy rucne. :)
[quote]1,7V je málo bych šel bych na 1,8-1,85[/quote]
Jedny RAM maji 1,7-1,9V, ale ty novy maj 1,65V, takze to radsi zkouset nebudu.
Ted jedu na tohle nastaveni a je to 100% staibilni a funkcni.
U tech cervene podtrzenych cisel nevim, co mam nastavit, takhle to funguje, ale mozna by to slo nastavit lip...
Tohle mi to hodilo kdyz sem se stim s*al a nekolikrat jsem mazal CMOS
WTF? :D
Jinak na 4GHz to porad nejde, zkousel sem zvysovat napeti NB, snizovat frekvenci CPU i NB... nic
Co treba napeti SB? Je to asi blbsot, ale na to jsem nikdy nesahnul...
[quote]Ty 4GHz nastavuješ jak?
Ručně nastavíš nebo dáš načíst OC profil? Pokud OC profil, tak když dáš vše auto, nastav to ručně. Mně často OC profily po výměně HW dělaly neplechu[/quote]
Nastavuju to pokazdy rucne. :)
[quote]1,7V je málo bych šel bych na 1,8-1,85[/quote]
Jedny RAM maji 1,7-1,9V, ale ty novy maj 1,65V, takze to radsi zkouset nebudu.
Ted jedu na tohle nastaveni a je to 100% staibilni a funkcni.
U tech cervene podtrzenych cisel nevim, co mam nastavit, takhle to funguje, ale mozna by to slo nastavit lip...
Tohle mi to hodilo kdyz sem se stim s*al a nekolikrat jsem mazal CMOS
WTF? :D
Jinak na 4GHz to porad nejde, zkousel sem zvysovat napeti NB, snizovat frekvenci CPU i NB... nic
Co treba napeti SB? Je to asi blbsot, ale na to jsem nikdy nesahnul...