Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

PC s licenčním štítkem ale bez Instal. CD

gavli (0)|27.8.2011 16:53
Ahoj,

mám takový problém... Mám počítač HP Compaq DX2200 microtower (P4 HT 3,6 GHz, 512MB Ram). Na Case je nalepená štítek na Windows XP Profesionál, bohužel je část odřená a vybledlá (viz foto), a tudíž ani nevím o jaký typ licence se jedná, k PC se nedochoval už ani žádný doklad, ze kterého by bylo možné toto zjistit.

Problém nastal tak, že úplně odešel disk na kterém byla ve skryté části záložní instalačka, která samozřejmě nebyla zazálohovaná. Bohužel disk odešel takovým způsoben, že není jakkoliv možné z něj tyto data dostat.

Tak nastal problém, jak nainstalovat znovu na nový disk legální systém. Zkoušel jsme prohledávat zdejší fórum, ale nic co by pomohlo jsem nenašel.

Zkoušel jsem nainstalovat XP (staženého z internetu), ale klíč na štítku nefungoval, zkusil jsem už 3 různé stažené instalačky, ale se stejným výsledkem. Nevím jestli to není třeba tím, že se jedná o počítač HP a ti mají jiné licenční klíče než běžné instalace...

Je nějak možné znovu nainstalovat legální systém? Je mi samozřejmě jasné, že to už úplně legální nebude, protože nemám originál CD ani fakturu, ale i tak je to pro mě důležité.

Předem všem děkuji za jakékoliv rady.
StD (1963)|27.8.2011 18:06
No já bych řekl, že by tam měl být ještě jeden štítek od HP s jejich P/N, nebo jak tomu nadávají, a s nimi řešil reinstalaci/aktivaci. Podobně jsem to měl s Dellem (z Anglie), kam jsem instaloval místo ENG stažený český OEM OS a reaktivoval jsem to přes Dell Support telefonicky podle jejich štítku se seriovým číslem.
gavli (0)|27.8.2011 19:00
Díky StD, to mě nenapadlo. Zkusím napsat na HP podporu.

Kdyby někoho ještě něco napadlo, jak tento problém vyřešit, sem s tím. Díky:thumb
gavli (0)|29.8.2011 17:31
Tak do HP se mi dovolat nedaří.... Nicméně jsem zjistil, že mi stačí jakékoliv CD s Windows XP professional k počítači HP/Compaq v českém jazyce a s SP2, které bylo u podobného počítače, nebo i jiného druhu (všechny by měly fungovat s mým kódem). Teď ho jen někde sehnat... Neví někdo o někom kdo by stolní počítač HP s windows XP Pro měl a byl ochoten zkopírovat instalační CD?

Ke stažení jsem na internetu našel pouze Anglickou verzi, která není kompatibilní s licenčním štítkem na českou verzi.
zsdx (2098)|30.8.2011 10:21
Takze shanis treba toto?
cd1.jpg
gavli (0)|30.8.2011 10:32
Jo, přesně takové, akorát s SP2, i když v podstatě kódy by měly být pro SP3 stejné, tak by mohlo fungovat také.
Dojigiri (1629)|30.8.2011 12:11
Můžeš zkusit i tenhle postup http://www.thetechguide.com/howto/setuppini.html

Tj. udělat z VOL verze OEM verzi (kterou potřebuješ). Měla by být pouze stejná jazyková verze (odpovídající produkt klíči). A raději SP2 než SP3, protože SP3 nebere některý klíče, který fungujou v SP2.
gavli (0)|30.8.2011 20:29
Díky za návod, zkusím to.

EDIT:

tak jsem vzal CD s XP Professional v české verzi s SP2 a když otevřu ten souboru setupp.ini, tak tam mám:

[Pid]
ExtraData=69786D65666D74766D6F671AECEEA7
Pid=55703270

takže se asi opravdu jedná "Volume License"

no a pokud jsem to správně pochopil:idea, tak to musím změnit "Volume License" na "OEM" takže to pak bude vypadat takto:notsure:

[Pid]
ExtraData=69786D65666D74766D6F671AECEEA7
Pid=55703OEM

EDIT po druhé...:mistake :

Tak tak jak jsem to napsal to nefunguje... Nabootuju, dostanu se k obrazovce kde se kód zadává a tam končím viz obrázek...
Ví někdo, kde nebo v čem jsem udělal chybu?

Když nic jiného, tak už nefunguje ani kód, který byl k te instalačce přiložen, jak jsem ji stáhl, tak jsem asi něco udělal špatně.
Dojigiri (1629)|31.8.2011 14:21
Myslím že bys měl zkusit to udělat čistě jako OEM CD s OEM klíčem, ne jako VOL CD s OEM klíčem, tj. aby i první část kódu byla OEM, takže například "Pid=82503OEM".

Je pravda, že podle mých zkušeností se na OEM CD často liší i několik dalších souborů (tzv. "OEM Bios" dle výrobce) ale kdysi jsem to zkoušel a nějak se mi z VOL podařilo OEM udělat jenom pomocí tý změny setupp.ini, akorát už si to nepamatuju přesně jestli jsem měnil obě části klíče (co si pamatuju je, že tam byl problém se SP3 - šlo to jenom se SP2).
gavli (0)|31.8.2011 14:29
OK, zkusím.

Ještě jsem našel na uložto Windows XP Professional SP2 CZ OEM.iso, podle komentářů tam, se jedná o normální OEM verzi bez jakýchkoliv uprav, tak ji stahuji také možná by mohla jít alespoň ona.
gavli (0)|31.8.2011 15:55
Huráááááááááááá:runaway... tak instalační CD co jsem našel na uložto zatím vypadá, že funguje... opsal jsem kód z PC a pokračuje v instalaci dál...

(bud to ten počítač přestalo bavit a raději ten kód uznal - abych ho furt nezapínal a nevypínal a nebo je to správná instalačka)...

Prozatím všem kteří se zde v diskusi objevili děkuji!:thumb

Ještě sem pak dopíšu zda mě to projde kontrolou a nebo to bude tvrdit, že je systém nelegální...

EDIT:

Tak se vše doinstalovalo, aktivace i registrace u Microsoftu proběhla bez problému přes internet. Nástroj na ověření pravosti nainstalován také bez problému.

Ještě jednou všem děkuji!
Všem v diskusi jsem udělil reputační bod za snahu a pomoc.