Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 78

Téma: wifi connection status

  1. #31
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Jen abyste byli v obraze.

    300 Mbit/sec je v rezimu 40MHz 2x2 MIMO (resp 3x2), je to skutecná hodnota, z toho vzdy cca 50% je obsluha a rizeni prenosu, ktere se samozrejme zapocitavaji kvuli marketingu, takze v laboratornich podminkach lze dosáhnout prenosu 1:1 150 Mbit/sec OVSEM JEDNIM SMEREM, ale takova komunikace je celkem k nicemu pokud nemate jeden spoj tam a druhy zpet, takze je potreba odecist dalsich 20-30% na realnou "jednosmernou" komunikaci v IP vrstve.
    Tim se dostaneme k hodnote ktere lze dosahnout v IDEALNICH realnych podminkach bez ruseni.

    Ale je tu dalsi ALE, protoze pásmo 2,4 MHz je rozdělené na kanály s odstupem 5MHz, konkrétně 13 kanálů od 2412MHz do 2472 MHz, kanály se tedy navzájem překrývají, což není ideální ale pro použití pro které je tohle pásmo určeno tedy pokrývání menších částí uvnitř budov je to pořádku.

    A ted je nekdo kdo se snaží použít 40MHz z tohoto pásma, což v reálu znamená že je potřeba 6-7 kanálů po sobě jdoucích kde není žádná jiná síť ani jiné rušení (bluetooth používá stejné pasmo, atp), aby dosáhl vysokých přenosových rychlostí :-)


    No reálně se toho dá asi dosáhnout někde na samotě u lesa v rámci jedné místnosti s ideálně sesměrovanými anténami.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    To co si napisal nie je celkom pravda, ze sa taka rychlost neda dosiahnut ... videl som na roznych forach mnoho screenov, kde mali ludia 300 mbps alebo 270 mbps v beznych domacich podmienkach.
    Da sa to dosiahnut pomocou channel bondingu (dual channel 20/40 mhz). Zda sa, ze nemozem moj router donutit k bondingu a pouziva len 20 mhz kanal a neviem preco to je tak. Este jedna vec, nemozem velmi zistit, ci wifi karta Acer Nplify 802.11 b/g/n Atheros AR5B97 podporuje 300 mbps a 20/40 mhz.
    tak si precitaj tento clanok a pripadne este tento clanok, aby si vedel ako je to s tym routrom
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Dik za tie recenzie, ta prva ma dost zarazila co sa tyka channel bondingu aj tej priepustnosti v porovnani s linkys e4200, no v tej druhej recenzii nie su nejake vyrazne rozdiely medzi netgear wndr4000 a linksys e4200. Este som aj uvazoval, ze moj router vratim a vymenim za linksys, no neviem ci sa to oplati. Neviem teraz, ktorej recenzii mam verit.

    Inak, nevies ci kazda wifi b/g/n karta v notebooku podporuje channel bonding, resp. 40 mhz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    Inak, nevies ci kazda wifi b/g/n karta v notebooku podporuje channel bonding, resp. 40 mhz ?
    každá nie, musí byť na to certifikovaná a určite sa s tým každý výrobca rád pochváli, takže to uvedie v technickej špecifikácii

    ako už bolo spomenuté, tak dôležitá je kompatibilita s chipsetom routra ... k tvojmu routru je najvhodnejšia karta s Intel Centrino 6300 ... takže buď vymeniť karty v ntb (čo nie je vždy možné z dôvodu obmedzenia výrobcu ntb), alebo vymeniť router

    stoja ovšem tie investície a prípadné problémy za to ? nestačia ti súčasne dosiahnuté prenosové rýchlosti?
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 01-09-2011 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Jasne, tie investicie mi zato nestoja, karty v ntb urcite menit nebudem, no rozmyslal som ci tento router nevratit spat a trosku doplatit a zobrat linksys e4200. Co ty na to ?

    Inak, ten wndr4000 by mal bondovat aj ked moje karty nie su 40 mhz, cize nepodporuju channel bonding, je to tak ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    Jasne, tie investicie mi zato nestoja, karty v ntb urcite menit nebudem, no rozmyslal som ci tento router nevratit spat a trosku doplatit a zobrat linksys e4200. Co ty na to ?

    Inak, ten wndr4000 by mal bondovat aj ked moje karty nie su 40 mhz, cize nepodporuju channel bonding, je to tak ?
    co sa tyka routra, tak si prejdi nejake testy, mozno sa rozhodnes pre uplne iny ...

    ano, router vie channel bonding, ale sa nevie "dohodnut" s tvojim ntb

    ako mas nastavene wifi na routri? urob screenshot
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    A aky router pouzivas ty, pripadne co by si doporucil ty, pytam sa ta, lebo sa v tom vyznas.
    Nemal by router robit channel bonding hoci to wifi karta v ntb nepodporuje ? Podla mna by mal, ked to mam nastavene na 300 mbps tak by podla mna mal bondovat, hoci to realne nemozem vyuzit.

    Kde mam upnut tie sreeny ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    -tak tu su tie screeny:

    basic settings:


    advanced settings:
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    A aky router pouzivas ty, pripadne co by si doporucil ty, pytam sa ta, lebo sa v tom vyznas.
    Nemal by router robit channel bonding hoci to wifi karta v ntb nepodporuje ? Podla mna by mal, ked to mam nastavene na 300 mbps tak by podla mna mal bondovat, hoci to realne nemozem vyuzit.

    Kde mam upnut tie sreeny ?
    dole pod oknom textu máš možnosť [Rychlý upload obrázku], alebo ešte nižšie máš "Spravovat přílohy"

    tento router nie je zlý, lenže ty sa snažíš o dosť prehnané hodnoty prenosovej rýchlosti, najprv skús laborovať s nastaveniami, s voľbou správnych kanálov, prípadne to nechať na automatiku
    bonding bude robiť vtedy, keď to dobre nastavíš
    prejdi si dokumentáciu a fóra http://support.netgear.com/app/produ...del/a_id/18164, skontroluj verziu firmware
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Tak screeny som uz upol inde, dufam, ze to nevadi, su nad tvojim prispevkom ... vyber kanalov mam automaticky ... firmware mam o jednu verziu pred najnovsim, novy nedoporucuju davat, pretoze nie je dobry, sposobuje vraj reset routru a kopu inych problemov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Este prikladam aj screen z inssideru: Ukazuje mi tam teraz asi 6 sieti, no niekedy aj 10. Byvam v panelaku a zjavne tu ma vela ludi wifinu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: inssider.jpg 
Zobrazení: 47 
Velikost: 214.7 KB 
ID: 22793  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    Este prikladam aj screen z inssideru: Ukazuje mi tam teraz asi 6 sieti, no niekedy aj 10. Byvam v panelaku a zjavne tu ma vela ludi wifinu.
    prave som ti chcel inSSIDer doporucit

    podla screenu ale ides len na jednom kanali, skus vypnut automatiku a vyber dvojicu kanalov
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    dvojicu kanalov nie je mozne vybrat, su tam iba samostatne kanaly od 1 po 13.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Nováček
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    42

    Nikde pisali, ze to moze byt aj koli good neighbor policy, ze ked mam v dosahu ine siete na kanali 1,6 a 11 takze vraj nebude bondovat ... alebo nieco v tom zmysle, no zda sa mi to somarina, lebo nikedy v inssideri vidim, ze je viac ludi na 6 a niektori z nich bonduju.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    dvojicu kanalov nie je mozne vybrat, su tam iba samostatne kanaly od 1 po 13.
    Citace Původně odesláno od peto1310 Zobrazit příspěvek
    Nikde pisali, ze to moze byt aj koli good neighbor policy, ze ked mam v dosahu ine siete na kanali 1,6 a 11 takze vraj nebude bondovat ... alebo nieco v tom zmysle, no zda sa mi to somarina, lebo nikedy v inssideri vidim, ze je viac ludi na 6 a niektori z nich bonduju.
    tak vyber len jeden z nich

    http://www.ehow.co.uk/how_8618025_en...g-netgear.html
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 6 PrvníPrvní 12345 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PCI wifi card vs Notebook wifi
    Od Ayyu v sekci Sítě
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-12-2014, 13:08
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-01-2010, 23:35
  3. ADSL WIFI router a WIFI karta
    Od daemon64 v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 00:57
  4. WiFi router Canyon CN-WF514, nejde wifi
    Od rik_upce v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-04-2008, 13:18