Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: PC sestava do střih videa do 30tis

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Sháním PC sestavu, apriori určenou pro střih a zpracování videa. Jak to tak bývá, starší PC prošlo několika upgrady a už je čas na kompletní výměnu. Určitý přehled o komponentech si udržuji, ale přesto cítím, že mi lehce ujel vlak. Proto se obracím na ostatní diskutující, kteří mají aktuální čísla a komponenty v hlavě, co by mi poradili.

    Nejdůležitější je asi cena, tak s ní začnu, vyhradil jsem si na bednu částku +-30tis. Monitor mám, plánuji i obměnu klávesnice, myši, koupi systému, ale s tím si poradím.

    Prvním sondováním jsem vybral toto:

    Základní deska - Gigabyte X58A-UD3R
    Procesor - Intel Core i7 950
    Chladič procesoru - Noctua NH-D14
    Grafika - nVidia Quadro 600
    RAM - 8GB (2x4GB), DDR3, 1333MHz
    HDD pro systém - SSD 128GB, Kingston SSDNow V100
    skříň - CoolerMaster Sileo 500
    zdroj - Seasonic SS-500ET, 80+ Bronze, 500W
    mechanika - LG BH10LS30 (BD-RE)
    čtečka karet - Apacer Mega Steno AE700

    dle ceníků, je tahle sestava kolem 30tis

    Za jakékoliv návrhy konkrétní sestavy budu rád. Ještě doplním, že střihem a zpracováním videa mám na mysli zejména střihový soft Sony Vegas, balík od Adobe, vektory, 3D grafiku. Video zpracovávám v HD jak AVCHD, tak mpeg-2 do 50Mbit
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Chlasič bych vzal Niju 3 http://www.zbozi.cz/805567-scythe-ni...-6wBa_89GXOof1
    RAMky rovnou 1600MHz (kvůli oc, cenový rozdíl je tam pár stovek) Patrioty Sector 5 nebo Corsairy Vengeance - ale jsou poměrně vysoký, takže na ně budeš muset posadit větrák na cpu chladiči (já ho tam pro změnu nemám vůbec )
    Ještě bych zvážil výrobce desky (osobně mám P6T Deluxe v2 kvůli zvukovce a regulaci ventilátorů, tobě by mohlo stačit ořezávátko v podobě Sabertoothu X58 - má obyč Realteka) Disky na data předpokládám máš.

    Mimochodem nechceš spíš Sandy Bridge? (náhrada za X58 by měla přijít tuším v listopadu)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-09-2011 v 12:55
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Díky za postřehy.... HDD mám, v podstatě jsem doma na 6TB v exterňákách a dovnitř mám taky co dát...

    Jme mi hlavně o vyladěnost sestavy... uvítám tedy jakoukoliv radu, jinak se budu muset do komponent ponořit na pár týdnů, abych zase pochytil veškeré novinky a změny za poslední 3 roky
    Naposledy upraveno uživatelem appa: 03-09-2011 v 13:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A je některý z externích USB3? V tom případě by byla jak P6T tak Sabertooth mimo hru (P6T je přes rok starý typ, Sabertooth jsem kupoval před Vánoci jako novinku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Trochu jsem to přehodnotil, vzal jsem v potaz nový procesor technologie Sandy Bridge, k tomu jsem vybral desku. Přidal jsem RAMku na 12GB, tři moduly. Hodně váhám u grafiky, tu jsem jen nastřelil. Cenově jsem 30tis plus mínus nějaká stokoruna. Vybíral jsem i dle dostupnosti, vše je z CZC.CZ. Externí mám jen přes SATA či USB2

    Zákl. deska: Asus P8P67 EVO (rev 3.0) - Intel P67
    Procesor: Intel Core i7-2600K
    Chlazení CPU: NZXT HAVIK 140, 2x140mm ventilátor
    RAM: Corsair Vengeance 12GB (3x4GB) DDR3 1600 (CMZ12GX3M3A1600C9)
    Grafika: Sapphire HD 6950 1GB GDDR5, lite
    Zdroj: Seasonic S12II-620 620W
    Mechanika: LG BH10LS30, Bulk
    HDD na systém: Patriot Torqx2 - 128GB
    Bedna: Thermaltake VF8000BNS Swing RS100
    Čtečka: Apacer AE700, retail, černá
    Naposledy upraveno uživatelem appa: 03-09-2011 v 14:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Sandy Bridge - souhlas
    Opět zbytečně drahý chladič
    RAM sice dražší, trochu se pečou, ale budiž
    Grafika - na Vegas úplný nesmysl (akceleruje přes CUDA, Radeony tohle neumí)
    Jinak pokud by nevadil trochu dražší disk tak mohu vřele doporučit Patriot Wildfire
    Bednu raději levnější Lancool K57 (nebo celohliníkovou LianLi kolem 2k)

    edit: z grafik bych vybíral tohle nebo tohle
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-09-2011 v 15:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Sestavu ladím, nechám si rád poradit .-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Viz. edit
    Jinak on by stačil kejs i to Sileo (Ninja se do něj vejde - vlastnoručně odzkoušeno )

    edit: s renderingem je to podobně jako s tím Vegasem - nevím v čem renderujete, ale existuje už poměrně slušný výběr rendererů, které podoporují CUDA

    edit2: omlouvám se, u té druhé grafiky jsem dal špatný link http://www.alfacomp.cz/php/product.p...k&SearchType=1
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-09-2011 v 15:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Zákl. deska: Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 - vybral jsem ji k procesoru, dle tipu na svethardware.cz
    Procesor: Intel Core i7-2600K - základ, od kterého odvíjím vše ostatní
    Chlazení CPU: Scythe SCNJ-3000 Ninja 3 - dávám na doporučení, alespoň ušetřím
    RAM: 2x Kingston HyperX Genesis Grey 8GB (2x4GB) DDR3 1600 - dávám na doporučení, zvyšuji na 16GB, paměti není nikdy dost
    Grafika: Zotac GTX 460 AMP 1GB, PCI-E - měním dle doporučení, funkce CUDA vypadá zajímavě, předtím jsem ji vůbec nebral v potaz - opět jen nástřel od boku, zde nevím vůbec co vybrat. Edit: te´d jsem si všiml toho tipu na MSI N560GTX-Ti Hawk, tak ještě zvážím
    Zdroj: Seasonic S12II-620 620W - výkon by měl stačit
    HDD na systém: SSD Corsair Force Series 3 - 120GB - jde jen o systém, zde nechci zbytečně utrácet
    Bedna: Fractal Design DEFINE R3, stříbrná
    Mechanika: LG BH10LS30, Bulk
    Čtečka: Apacer AE700, retail, černá
    Naposledy upraveno uživatelem appa: 03-09-2011 v 17:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Gigabyte + Kinston = ode mě doporučení rozhodně nedostanete, narozdíl od SHW nežeru reklamní blafy, mám trochu jiné preference a nekrmí mě sponzorskými dary, místo toho už dávno mohli vychytat regulaci ventilátorů/podchytit kvalitu pamětí (a klidně si za to nechat zaplatit jako tomu bylo dříve). Ještě dodám, že voltáž pamětí doporučená Intelem pro SB je 1.5v

    Zotac = to samé jako dříve ManLi (v Evropě nechvalně proslulý výrobce), na druhou stranu GTX260 a i pár GF9600 se dožilo 3 let takže koneckonců proč ne

    Fractal = pokud máte opravdu hodně disků tak to není nejlevnější možná volba a jejich uchycení není zrovna nejlepší. Ovšem za tyhle peníze se dá sehnat celohliníková Lian Li (mám stejnou, jen s malinko jiným předkem, je komplet rozebíratelná, měnitelné části, narozdíl od Fractalu jde otočit koš na disky o 90° a šest disků by to pobere taky, nehledě na fakt, že pojme 3x víc do 5a1/4)

    PS: můj názor na GB je "navoněná bída" - desky jsou osazeny nejhoršími možnými síťovkami a zvukovkami. Mě narozdíl od tupého, ale nesrovnatelně početnějšího stáda tohle vadí. Samozřejmě s tím musel logicky začít i můj oblíbený výrobce (viz. deska na fotkách, za měsíc šla samozřejmě ven a nahradila ji P6T Deluxe v2)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 03-09-2011 v 18:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Ach jo ..-) takže vylejt a znovu .-)) možná bude lepší, když mi nahodíš sestavu, abych nemusel takhle tápat..-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Základní deska: Asus P8Z68-V PRO - Intel Z68 - chci velké HDMI a IEEE
    Procesor: Intel Core i7-2600K - základ celé sestavy
    Zdroj: Seasonic SS-650HT-F3 650W, OEM - střílím od boku, výkon stačí, je 80plus
    Chlazení CPU: Scythe SCNJ-3000 Ninja 3 - dávám na doporučení
    RAM: Patriot G series 'Sector 5' edition 16GB (4x4GB) DDR3 1600 - zvyšuji na 16GB, kit vypadá slušně
    Grafika: Asus ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5, PCI-E - dávám na doporučení, má i CUDA
    HDD na systém: Corsair Force Series 3 - 120GB - střelba od boku, zde nechci moc utrácet
    Bedna: LIAN LI PC-8N - dávám na doporučení
    Mechanika:LG CH10LS20, Bulk
    Čtečka: Apacer AE700, retail, černá

    opět přehodnocená sestava, držím se pořád plus mínus 30tis, vybírám z dostupných komponent na CZC.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    S tímhle bych vůbec neměl problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    12

    Díky.. kombinace diskuze na netu a pročítáním parametrů mi dost pomohla... ještě to hodím na jedno fórum, kam chodím, je specializované píše na video a střih.... udělám ještě revizi pro jistotu a objednám .-))... možná se ještě se zeptám na doporučení shopu, kde objednat
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud jsi z Prahy tak mohu doporučit Softcom - mluvíš lidmi, není tam fronta až ven, na reklamacích opravdu vidíš co technik dělá a nekrmíš prachama automat. Případně bych mohl nabídnout číslo na mobil obchodníkovi s vip z czc.cz, ale nemám je rád (opak softcomu)

    BTW jaký je ten program na 3D grafiku mohu-li se zeptat?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Střih HD videa
    Od Jarkh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 07:17
  2. Nova sestava pro strih videa
    Od MartasKP v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-08-2010, 21:40
  3. K posouzení sestava do 30tis. vč DPH
    Od blackcat13 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 11-09-2007, 15:40
  4. Střih videa
    Od Wlcek v sekci Volná témata
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-09-2007, 13:38