Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Upgrade CPU

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Panove prosim o doporuceni....
    DESKA+ C2D E6300. Ten uz jaksi nezvlada, co tam mam dat misto toho?
    Nejsem si totiz jisty tou podporou. Nechapu tu kolonku vpravo RUN at 1066FSB, kdyz ten CPU ma FSB 1333...

    Ja bych to videl bud na E7400/7500 nebo E6850, co vy na to?

    Nejlepe by tam bylo narvat E8400, ale tam uz je nutne desku taktovat a neni zaruceno, jestli to bude slapat....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Uprimne bych do toho uz asi nevrazel penize.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hele muj napad to neni, proste ten clovek to chce....tak co mu mam poradit?
    Bavime se tak o 1500
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    V tom pripade asi nejake E7x00, ale oproti 6300 si moc nepomuze ... at jeste nasetri a koupi neco rozumnyho, nebo aspon schrasti desku s rozumnym chipsetem. To by byla dneska otazka 600-700 za nejakou P35, na to uz pujde urcite neco s vyssim fsb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Tim rozumnym mas na mysli co?
    Starsi desku s P43/45?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Tim rozumnym mas na mysli co?
    Starsi desku s P43/45?
    Jo, neco se 100% podporou CPU s vyssim FSB, potom tu E8400 ... ale porad bych ho radsi zkusil presvedcit, ze se to nevyplati
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Kdyz trefim od boku, tak to mas +-1000 za slusnou desku a 1500+- za slusnej CPU..... Kdybys menil celou platformu, tak bude potreba o mnoho vic penez....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Taky fakt ... navíc takhle mu zůstanou na 99% paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ona uz ta sestava je starsiho razu..... takze by se to pak vyplatilo vymenit cely i s HDD, mechanikou a CPU chladicem i bednou a zdrojem (LC 750W)

    Taky sem si rikal, ze prechod z E6300 na E7500 nebude nic extra - ale zase z 1.8G na 3G bude znat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    33

    Sakra...nejak se to ztratilo, tak jeste jednou:-)
    Zdar vsem, pridam taky svou trosku do diskuse, protoze aktualne resim podobny problem. Mam E6600 OC na 3GHz (FSB 333), ASUS P5K PRO, 6GB RAM, Gelid Tranquillo, GTX 460 V2, 620W Seasonic a vse slape celkem ok az na jeden problem. Jednou za cas mi pocitac po zapnuti nenabehne (sviti power led, ale boot nepokracuje. musim vypnout a znovu zapnout, objevi se hlaska "overclocking failed", CPU jede na default f ackoli je v BIOSu FSB 333MHz...musim vyndat bat+clear CMOS, nasledne nastavit cely BIOS a jsem zpatky na 3GHz). Jeste zkusim upgrade BIOS, mam verzi 0904, verze 1303 dle vyrobce zvysuje stabilitu na FSB 400 coz nevim esi mi pomuze kdyz mam FSB 333 a pokud ne, tak uvazuju o E8400. Myslite, ze rozdil ve vykonu bude alespon 20-25% (myslim v zakladnim taktu). V benchmarku v Mafii 2 je rozdil E6600 na 2,4GHz a 3GHz asi 8FPS (18/24) pri full detailech a full Physix. Cili osobne si myslim, ze rozdil mezi E6300 a E7500 bude docela znatelny, sam zatim nechci menit socket, C2D mi prijdou dostacujici a pro cloveka co ma zbytek sestavy na 775 je zbytecny chodit napr. do 1155. Samozrejme vsechno je otazka penez...kdo je neresi, tak nebude resit ani podobny problemy:-) Diky za nazory.
    Naposledy upraveno uživatelem MIG78: 29-09-2011 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Upgrade
    Od Machine7170 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 15-02-2013, 11:13
  2. Upgrade PC
    Od HEAD v sekci PC - archiv
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 10-03-2009, 20:40
  3. Upgrade CPU
    Od Devo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 15:49
  4. upgrade hw
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 06:18
  5. Upgrade PC
    Od silent64 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 03-01-2008, 01:07